Bakan Kurum duyurdu: Tüm binalar araçlar gibi periyodik muayeneye tabi olacaklar

Bakan Kurum duyurdu: Tüm binalar araçlar gibi periyodik muayeneye tabi olacaklar
Güncelleme:


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, İstanbul’da “Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Kurulu Değerlendirme Toplantısı”nın kapanış konuşmasını gerçekleştirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, İstanbul’da 'Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Kurulu Değerlendirme Toplantısı'nda kapanış konuşması yaptı.

Advertisement

Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
"Afet bilgisi derslerini tüm kurumlarında yaygınlaştıracağız. İletişimin kesintisiz sağlanması için mevcut baz istasyonlarının depreme karşı güçlendirilmesi, tüm iletişimin tek elden AFAD koordinasyonuyla yapılması kararı alınmıştır.

Ülkemiz aktif fay hatları üzerinde bulunuyor. Depremi her zaman milli güvenlik meselesi olarak gördük, görmeye de devam edeceğiz. İklim krizi ile karşı karşıyayız. Tüm dünyanın etkilendiği bir olay. Marmara Denizi'nde müsilaj, sel faleketleri bu krizin sonuçları olarak karşımıza çıkıyor."

"RİSKLİ BİNALARIN TESPİTLERİ TAMAMLANACAK"
"Mimar ve mühendislerimize yeterlilik getireceğiz. Binayı yapabilecek birikime sahip mimar ve mühendisler çalışmalara imza atacak. Dere yatakları veya heyelan taşkın riski olan yerlerdeki binaların tespitleri tamamlanacak. Uygun alanlar için kamulaştırma sürecini tamamlayacağız. Hastane, okul gibi kamu hizmeti veren binaları riskli bölgelerden kaldırma taşıma ve güçlendirme sürecini hayata geçireceğiz. Kararlarımızı aldık. Uygulamalarımızı şehrin doğasına göre tasarlamak sureti ile adımlarımızı atacağız. Büyük baraj yapılarında yapı izleme sistemleri kuracağız. Türkiye bina envanterini hazırlayacağız."

Özel ve nitelikli yapılarda otel ve avm gibi, termik santrallerde, baraj yapımlarından yapı izleme sistemi kuracağız. Bu yapıların inşaa edilmesini bu sistem takip edecek.

"İNSANSIZ HAVA VE KARA ARAÇLARI GELİŞTİRİLECEK"
"Afet zamanında oluşan hasar ve hasar tespiti için dijital veri havuzu oluşturulacak. Yine boyutları ve ergonomisiyle gerektiğinde binalara yaklaşacak, enkaz ve hasar tesptiti yapacak insansız hava ve kara araçları geliştireceğiz. Hem Baykar hem de diğer insansız hava aracı geliştiren kuruluşlarımızla, bu enkazda ve hasar tespitinde çalışacak insansız araç geliştirme çalışması yapacağız."

"BİNALAR PERİYODİK MUAYENE TABİ TUTULACAK"
"Yapı sağlığı izleme merkezinde, yeni yapıların statikleri gibi her bilginin içerisinde olduğu bina kimlik belgesini hayata geçireceğiz. Eski binalarda da bunu yapacağız. Türkiye'deki tüm binalar, aynı araç muayene istasyonları gibi periyodik muayeneye tabi olacak. Bu binaların incelenmesi düzenli olarak yapılacak."

Reklamı kapat
Türkiye nüfusunda alarm çanları çalıyor: Korkutan tablo ortaya çıktı! Türkiye nüfusunda alarm çanları çalıyor: Korkutan tablo ortaya çıktı! Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final eşleşmeleri belli oldu Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final eşleşmeleri belli oldu Devrim Özkan'dan ayrılan Lucas Torreira ''yeni sevgilisi'' ile ilk kez yan yana... Devrim Özkan'dan ayrılan Lucas Torreira ''yeni sevgilisi'' ile ilk kez yan yana... Müge Anlı ''kızınızı buldum'' dedi, kayıp kız çocuğu babasını tacizle suçladı! Müge Anlı ''kızınızı buldum'' dedi, kayıp kız çocuğu babasını tacizle suçladı! Türkiye bu görüntüleri konuşuyor Atatürk yapay zeka ile canlandırıldı! Türkiye bu görüntüleri konuşuyor Atatürk yapay zeka ile canlandırıldı! Heyelanda 50 metre sürüklenen 2 katlı evle ilgili gerçek ortaya çıktı Heyelanda 50 metre sürüklenen 2 katlı evle ilgili gerçek ortaya çıktı Boş arazide sır olay: 1 kişi ölü, 3 kişi baygın halde bulundu! Boş arazide sır olay: 1 kişi ölü, 3 kişi baygın halde bulundu! AK Partili Metiner'den canlı yayında tepki çeken ifade: Atatürk - Öcalan kıyası büyük tepki çekti! AK Partili Metiner'den canlı yayında tepki çeken ifade: Atatürk - Öcalan kıyası büyük tepki çekti! Şehir eşkıyaları polis karakolunun önünü savaş yerine çevirdi! Şehir eşkıyaları polis karakolunun önünü savaş yerine çevirdi! Erdoğan mı, İmamoğlu mu anketinde hangi partinin seçmeni hangi adaya oy veriyor ? Erdoğan mı, İmamoğlu mu anketinde hangi partinin seçmeni hangi adaya oy veriyor ?
Ünlü oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti Ünlü oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti Temmuz ayında tutuklanmıştı, Mart ayında Emniyet'i ziyarete gitti Temmuz ayında tutuklanmıştı, Mart ayında Emniyet'i ziyarete gitti Pankreas kanseriyle mücadele eden Tanyeli'den kötü haber geldi Pankreas kanseriyle mücadele eden Tanyeli'den kötü haber geldi Depoları doldurun! Akaryakıt fiyatlarına bu sefer dev gibi bir zam geliyor! Depoları doldurun! Akaryakıt fiyatlarına bu sefer dev gibi bir zam geliyor! Yargıdaki skandal iddiaların başrolündeki kadın hakim sessizliğini bozdu Yargıdaki skandal iddiaların başrolündeki kadın hakim sessizliğini bozdu Cumhurbaşkanlığı'nın iftar sofralarının maliyeti dudak uçuklattı Cumhurbaşkanlığı'nın iftar sofralarının maliyeti dudak uçuklattı Erdal Beşikçioğlu'nun kızı Derin Beşikçioğlu'nun sevgilisi ortaya öçıktı Erdal Beşikçioğlu'nun kızı Derin Beşikçioğlu'nun sevgilisi ortaya öçıktı ''İmamoğlu'nun diploması yasal diyen dekan istifa ettirildi!'' ''İmamoğlu'nun diploması yasal diyen dekan istifa ettirildi!'' Türkiye'nin son ''kabadayı''sı cezaevinde hayatını kaybetti Türkiye'nin son ''kabadayı''sı cezaevinde hayatını kaybetti Lüks yaşamıyla dikkat çeken muhafazakar fenomenin Umre mevlidi olay oldu Lüks yaşamıyla dikkat çeken muhafazakar fenomenin Umre mevlidi olay oldu