Bakan açıkladı; ödemeler öne çekildi: Bugün hesaplarda olacak

Bakan açıkladı; ödemeler öne çekildi: Bugün hesaplarda olacak
Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nun ikinci etap ödemelerinin Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekildiğini ve ödemelerin bugün itibarıyla hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’nun ikinci etap ödemelerinin Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekildiğini ve ödemelerin bugün itibarıyla hesaplara yatırılacağını açıkladı. Bakan Göktaş, başvuru yaparak evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanan ve Mayıs ayı içerisinde resmi nikahlarını gerçekleştiren bin 203 çifte toplam 180 milyon 450 bin lira ödeme yapılacağını belirtti.

Bakan Göktaş, aile kurumunun desteklenmesi ve gençlerin sosyal risklere karşı korunması amacıyla kurulan Aile ve Gençlik Fonu’nun önemine değindi. Proje kapsamında başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sağlanıyor. Başvurular 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlandı.

2 BİN 976 ÇİFTE EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLDİ

Aile ve Gençlik Fonu’na bugüne kadar 9 bin 992 çiftin başvuru yaptığını belirten Bakan Göktaş, şartları sağlayan 2 bin 976 çifte evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmeti verildiğini bildirdi. Genç çiftlerin evlilik sürecinde sağlıklı adımlar atmaları ve mutlu bir aile hayatı kurmalarını desteklemek amacıyla yapılan bu hizmetler, büyük ilgi görüyor.

BİN 203 ÇİFTE TOPLAM 180 MİLYON 450 BİN LİRA ÖDEME

Projenin pilot uygulaması, deprem bölgesi olan Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da gerçekleştiriliyor. Bu bölgelerde eğitim programlarına katılıp resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlere ilk ödemeler yapılmıştı.

Bakan Göktaş, "İkinci etap ödemelerini Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekerek, bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Mayıs ayı içerisinde resmi nikahlarını gerçekleştiren bin 203 çiftimize toplam 180 milyon 450 bin lira ödeme yapacağız." diye konuştu.

Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru yapan ve şartları sağlayan çiftlere peyderpey ödemeleri gerçekleştireceklerinin altını çizen Bakan Göktaş, söz konusu desteği ilerleyen süreçte tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.