Ayda bebeğin kahramanı o anları anlattı

Güncelleme:

İzmir'de depremde evi yıkılan 3 yaşındaki Ayda, 91. saatte enkaz altından çıkarıldı. Kurtarma çalışmaları sırasında Ayda'yı öperken çekilen fotoğrafı ile şimdiden hafızalara kazınan AFAD görevlisi Cem Erdoğan o anları anlattı.

İzmir'deki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı enkazındaki arama kurtarma çalışmalarının 91. saatinde Ayda Gezgin'i bularak ilk müdahaleyi yapan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevlileri, o anları anlattı.

Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cem Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekip arkadaşlarına teşekkür ederek bu duygunun anlatılamayacağını belirtti.

Devletin tüm imkanları ile bölgede olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu bizim evladımız, biz bunlar için varız. Şu an bana dünyaları verseler bu duyguyu yaşayamam." dedi.

Erdoğan, Ayda'yı öptüğünün hatırlatılarak, neler hissettiklerinin sorulması üzerine de "İnsan evladını kaybeder, umutsuzluğa kapılır, evladını bulur o duyguyu yaşadım." ifadelerini kullandı.

"EKİP OLARAK ÇALIŞTIK"

Ayda Gezgin'in sesinin enkazda duyum yapılırken AFAD görevlisi Atıl Hepçorman tarafından duyulduğunu aktaran Erdoğan, "Atıl Bey sesini duydu. Aramayı durdurduk, tüm ekipleri çıkardık. Yaşam üçgenindeydi. Atıl Bey de çok emek verdi. Ben tek başıma değilim, ekip olarak çalıştık. Diğer ekipler vardı. Hepimiz birlikte bu sevinci yaşadık." diye konuştu.

Erdoğan, Ayda'yı öperken çekilmiş fotoğrafa ilişkin hislerinin sorulması üzerine de şunları söyledi:

"Evladınızı nasıl öpersiniz? Sadece bunu sorayım, evladınızı nasıl öpersiniz ? Biz son enkaz kalkana kadar içimizdeki inancı kaybetmedik. Burada bir canımızı, kardeşimizi, annemizi, babamızı canlı alacağımıza inanıyorduk. Sürekli de konuşuyorduk Atıl'la. Dikkat ettiyseniz 3-4 saatte bir ses dinlemesi yapıyorduk. Burada çalışan herkese teşekkür ediyorum. Allah hepsinden, devletimizden, milletimizden razı olsun."

"EVLADIMI ÖPTÜM BEN"

Arama kurtarma çalışmalarının başından son taş kalkana kadar canlı kurtaracaklarına inandıklarını kaydeden Erdoğan, şöyle dedi:

"Orada bir ses duyduk. Çamaşır makinesinin arkasında kızımızı gördük. Çok masumdu, çok güzeldi. Çok sakindi. Çok dar bir alandı. Çamaşır makinesi hayat üçgeni oluşturmuştu. Ayakları toprağa gömülüydü. Ellerimizle ayaklarını takip ede ede bulduk. Sağlık ekiplerini çağırdık.

ADIMI SORDU, 'ELİMİ BIRAKMA' DEDİ

İnsan bu duyguları anlatamıyor. Çok konuştuk. Özlediği yemekleri anlattı. Adımı sordu, 'elimi bırakma' dedi. Karşılıklı sohbet ettik. İnsan evladını kaybeder bulur ya insan o duyguyu yaşıyor. Evladını kaybedersin bulursun, umudu kesersin sonra o evladını Rabb'im karşına verir, o duyguyu yaşarsın. Bunları anlatamam çok farklı bir duygu. Çıkarken de evladımı öptüm ben."

"UMUDUMUZU KAYBETMEDİK"

AFAD İzmir görevlisi Atıl Hepçorman da bütün ekiplerin ciddi emek harcadığını, kendilerinin de üzerilerine düşeni yaptıklarını söyledi.

"İlk günden beri umudumuzu kaybetmedik" diyen Hepçorman, "Kedi ve köpeği bile canlı çıkartarak bunu ispat ettiğimizi, ne kadar titiz çalıştığımızı tüm kamuoyuna gösterdiğimizi düşünüyorum. Van'da İzmir ekibi olarak 9. gün sonunda çıkardık, her sene doğum gününü de bizim dairemizle kutlarız. Umudumuzu son noktaya kadar yitirmeyen bir grubuz." ifadelerini kullandı.

Seçiniz...

Nakite sıkışanlara faizsiz kredi müjdesi: Üst limit 75 bin TL'ye çıktı Nakite sıkışanlara faizsiz kredi müjdesi: Üst limit 75 bin TL'ye çıktı Mezarlıkta ''toprağın altından ses geliyor'' paniği! Mezarlıkta ''toprağın altından ses geliyor'' paniği! FIFA, 8 Türk kulübüne transfer yasağı cezası verdi! FIFA, 8 Türk kulübüne transfer yasağı cezası verdi! 4'üncü indirim sonrası zam geliyor... Araç sahipleri araç sahibi olalı böyle indirim görmemişti! 4'üncü indirim sonrası zam geliyor... Araç sahipleri araç sahibi olalı böyle indirim görmemişti! 11 yıllık minik Zehra cinayetinin sırrı çözüldü: Üvey anne, amca, yenge ve kuzeni tutuklandı! 11 yıllık minik Zehra cinayetinin sırrı çözüldü: Üvey anne, amca, yenge ve kuzeni tutuklandı! Minguzzi ailesini tehdit eden şüphelinin ifadesi şoke etti Minguzzi ailesini tehdit eden şüphelinin ifadesi şoke etti İstanbul'da gencecik bir kadın tecavüz edildikten sonra öldürülerek yol kenarına atıldı! İstanbul'da gencecik bir kadın tecavüz edildikten sonra öldürülerek yol kenarına atıldı! Hayal Köseoğlu'ndan meslektaşlarına rest: ''Seks kasediniz falan varsa...'' Hayal Köseoğlu'ndan meslektaşlarına rest: ''Seks kasediniz falan varsa...'' Dünyanın en çok taraftarı olan futbol takımları listesi güncellendi Dünyanın en çok taraftarı olan futbol takımları listesi güncellendi Hafta sonunun hava durumu açıklandı: Çok sayıda ilimiz kışı yaşayacak! Hafta sonunun hava durumu açıklandı: Çok sayıda ilimiz kışı yaşayacak!
SONAR'ın VIP anketinde partilerin oy oranlarındaki değişim olay olacak SONAR'ın VIP anketinde partilerin oy oranlarındaki değişim olay olacak Koray Avcı'dan sürpriz karar: Her şeyi terk etti, artık denizde yaşıyor! Koray Avcı'dan sürpriz karar: Her şeyi terk etti, artık denizde yaşıyor! CHP'nin B planını Özel açıkladı: Ekrem İmamoğlu aday olamazsa ne olacak ? CHP'nin B planını Özel açıkladı: Ekrem İmamoğlu aday olamazsa ne olacak ? Ekrem İmamoğlu davası TRT'den canlı yayınlansın mı anketi açıklandı Ekrem İmamoğlu davası TRT'den canlı yayınlansın mı anketi açıklandı Eğlence mekanındaki gecenin sonu kabusla bitti Eğlence mekanındaki gecenin sonu kabusla bitti Lise çağındaki bir grup kız öğrenci, bir başka kız öğrenciyi tekme tokat dövüp videoya aldı! Lise çağındaki bir grup kız öğrenci, bir başka kız öğrenciyi tekme tokat dövüp videoya aldı! Gazeteci yazar İsmail Saymaz'ın yazılarını uçurdular! Gazeteci yazar İsmail Saymaz'ın yazılarını uçurdular! Ünlü şarkıcı 15 yaş küçük sevgilisiyle sessiz sedasız evlendi Ünlü şarkıcı 15 yaş küçük sevgilisiyle sessiz sedasız evlendi İstanbul trafiğinde yaya geçidince cinayete teşebbüs kamerada! İstanbul trafiğinde yaya geçidince cinayete teşebbüs kamerada! CHP'li bir belediye başkanı daha ifade verdi CHP'li bir belediye başkanı daha ifade verdi