Ayakkabı Boyacılığından Patronluğa
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlBursa'da, çocukluğunda ayakkabı boyacılığı yaparken tanıştığı seyyar börekçinin yanında çıraklığa başlayan Hasan Acar, bugün 8 şube ve 100 çalışanı bulunan işletmenin patronluğuna kadar yükseldi- Hasan Acar:- "Ayakkabılarını boyadığım Yüksel Usta, birikti
BURSA (AA) - ÖMER ERİM BAŞTIMAR - Bursa'da, börekçilik mesleğine çocukluğunda ayakkabılarını boyadığı seyyar satıcının yanında çıraklıkla başlayan Hasan Acar, 5 kardeşiyle işlerini büyüterek 100 kişinin istihdam edildiği 8 şube açtı.
Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1983'de Erzurum'da meydana gelen depremde evleri hasar gördüğü için aynı sene ailesiyle Bursa'ya göç ettiklerini söyledi.
Bursa'daki ilk yıllarında babasının inşaatlarda çalıştığını, kendisinin de kardeşleriyle aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla ayakkabı boyacılığı yaptığını belirten Acar, hayatının en önemli dönüm noktalarından birini bu boya sandığı sayesinde yaşadığını dile getirdi.
Acar, "Ayakkabılarını boyadığım Yüksel Usta, biriktirdiği börek kenarlarını ve kırıntılarını bana verirdi. Hem börekler ziyan olmuyordu hem de ayakkabılarını boyadığım için emeğimin karşılığını alıyordum. Daha sonra Yüksel Usta'nın beni çırak olarak yanına almasıyla hayatım değişti" dedi.
Böyle başladığı mesleğinde, kardeşleriyle el birliği yaparak zamanla işlerini büyüttüklerini anlatan Acar, şimdi 8 şubeye sahip olduklarını ve 100 çalışan ile istihdama katkı sağladıklarını ifade etti.
- "Çocuklara sürprizimiz olacak"
Acar, önceki yıllarda Türkiye'nin 2023 Vizyonu'na destek vermek için 2023 metre uzunluğunda börek yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiklerini kaydetti.
Hasan Acar, geçen ay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapımı süren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesinin yerleştirilmesi için 6 Mart'taki törene katılacağını duyduklarında bir sürpriz düşündüklerini belirtti.
Kardeşleriyle görüşmesinde, köprünün maketini börekle yapma fikrinin ortaya çıktığını söyleyen Acar, şöyle konuştu:
"Hazırlıklarımızı yaptık ve böreği yapmaya başladık. Çok şükür başarılı bir çalışmayla köprünün maketi ortaya çıktı. Tören günü maketi köprünün yanına götürdük. O sırada Sayın Cumhurbaşkanımız bizi görerek, köprünün üzerine maketi getirmemizi istedi. Biz de o an sevinçten çıldırmak üzereydik. Elleriyle böreği keserek gazetecilere ikram etti, protokoldekiler de yedi. Küçük bir esnaf olarak biz de Türkiye'ye destek vermiş olduk. Köprü üzerinde Sayın Cumhurbaşkanımızdan söz aldık, 23 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde çocuklara sürprizimiz olacak."
Börekçiliği geliştirmek için sürekli çalıştıklarını ifade eden Acar, "fast food"a alışan gençleri Türk kültürünün bir parçası olan böreğe yöneltmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol