Avukatın kalaşnikoflu pozu !

Avukatın kalaşnikoflu pozu !

Kandil’de çekilen ve Kalaşnikof tüfekle atış yaptığını gösteren fotoğraf ele geçirildi.

İstanbul başta olmak üzere 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda KCK’nın Önderlik Komitesi’nde yönetici olduğu iddia edilen şüphelilerden avukat İrfan Dündar’ın, evinde yapılan aramada, Kandil’de çekilen ve Kalaşnikof tüfekle atış yaptığını gösteren fotoğraf ele geçirildi.

Gözaltına alınan Avukat İrfan Dündar’ın PKK kamplarında atış talimi yaptığı anlaşıldı. Avukatlar Nevzat Anuk, Faik Özgür Erol ve Emran Emekçi’nin de örgütün silahlı kanadında faaliyet gösterdiği belirlendi. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarına yönelik gerçekleştirilen KCK operasyonunda dikkat çekici isimler yer aldı. Önderlik Komitesi’nin üst düzey yöneticisi olan Avukat İrfan Dündar, İmralı sürecinde sürekli tartışılan isimlerden oldu. Son operasyonda gözaltına alınan Dündar’ın PKK kamplarında atış talimi yaparken çekilen fotoğrafları gün yüzüne çıktı. Yine gözaltına alınan avukatlar Nevzat Anuk, Faik Özgür Erol ve Emran Emekçi’nin de PKK’nın silahlı kanadında faaliyet gösterdiği belirlendi.

1302538348_chp_logo_1.jpg‘SAVAŞI’ BAŞLATTI

PKK’nın ateşkes sürecini bitirdiği 2004’te “savaşı başlatan” avukat olarak adı geçen İrfan Dündar’a Ergenekon’un 2. İddianamesinde yer alan gizli tanık Galip tarafından şok suçlamalar yöneltmişti.

PKK’nın 2004’te yapılan 2. kongeresine katılan Dündar’ın “Başkan adına konuşuyorum, bu kongreden savaş kararı çıkacak” diyerek savaş kararının alınmasında ısrar ettiği belirtildi.

KÜÇÜK'TEN DEŞİFRE ETTİN FIRÇASI

İrfan Dündar’ın Ergenekon’un yöneticisi olmaktan yargılanan Yalçın Küçük’le yaptığı telefon görüşmesi Ergenekon iddianamesine girmişti.

Bu görüşme PKK-Ergenokon irtibatını deşifre etmişti. Küçük’ün mahkeme kararıyla dinlenen telefonunu 20 Kasım 2008’de arayan Dündar, Öcalan’ın avukatlığını yaptığını hatırlatarak Küçük’ten ‘Barış Grubu’ adına randevu talebinde bulunuyor.

Dündar, “Daha önce söylediğiniz şeyler vardı onları müvekkilimize aktardık’ deyince Küçük, “Devamlı Öcalan’la bağ kurmaya çalışıyorlar. Şimdi sizinle görüşeyim de tamam işte buluştular desinler değilmi” diyerek tepki gösteriyor. Dündar’ın “Doğru hocam ona dikkat etmemiz gerekiyor” karşılığını veriyor.

Ardından Küçük, “Şimdi böylece Ergenekon’la ilgili bağlantıyı kurmuş oluyorsunuz tamam mı?

Peki, peki oldu Ergenekon bağlantısı kurulmuştur peki” şeklinde konuşuyor.

BOMBACI HUKUKÇULAR!

Gözaltına alınan avukatlardan Nevzat Anuk, Faik Özgür Erol ve Emran Emekçi’nin geçmişi örgütsel bağı gözler önüne serdi. Anuk’un 1993 yılında PKK’nın dağ kadrosuna katılarak silahlı faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Anuk’un aynı zamanda Orhan Doğan, Selim Sadak ve Leyla Zana’nın da avukatlığını yaptığı ifade edildi. Erol’un PKK’nın Yunanistan’daki kamplarında bomba eğitimi aldıktan sonra İzmir’de 16 Haziran 1997’de eyleme hazır bomba düzeneği ile yakalandığı tespit edildi. Erol’un hedefinin turistik tesisler olduğu bildirildi. Avukat Emran Emekçi’nin ise PKK terör örgütü adına faaliyet göstermekten 12 Ekim 1994’te yakalanarak tutuklandığı ortaya çıktı.

İrfan Dündar’ın kız kardeşi Zelal kod adlı Nesrin Dündar’ın 2008’de Kuzey Irak’taki PKK kamplarından eylem için İstanbul’a geldiği ve Dündar’ın evinde kalırken yapılan operasyonla gözaltına alındığı öğrenildi. Nesrin Dündar’ın pişmanlık yasasından faydalanarak serbest kaldığı belirtildi.

BÖLÜCÜ BAŞI PKK'YI İMRALI'DAN BÖYLE YÖNETİYOR...
DİĞER SAYFADA...

[PAGE]


BÖLÜCÜ BAŞI PKK'YI İMRALI'DAN BÖYLE YÖNETİYOR...

KCK operasyonu teröristbaşının İmralı’danKandil’i nasıl yönettiğini gözler önüne serdi. Özel yetkili savcılık avukat görüşmelerininÖcalan’ın talimatlarına dönüştürülüş sürecini delilleriyle birlikte ortaya koydu. Öcalan’la görüşecek avukatların bizzat KCK ÖnderlikKomitesi yönetimini oluşturanAsrın Hukuk Bürosu avukatlarınca belirlendiğini tespit etti. Öcalan’la görüşmeye giden 3 avukattan ikisininAsrınHukuk Bürosu çalışanlarından birinin diğer illerde çalışıpÖcalan’ın avukatlığını yapan isimlerden seçildiği belirlendi. İmralı’daki görüşmelerin ardından avukatların Asrın Hukuk Bürosu’nun diğer 4 avukatı ve ÖnderlikKomitesi’nin basın sorumlusu C.K’nın katılımıyla toplantı yaptıkları anlaşıldı. Bu toplantılardaÖcalan ile Avukatlar arasında gerçekleşen görüşme içeriklerinin 3 farklı versiyon halinde hazırlandığı belirlendi. Görüşme notlarının birinci versiyonu üst düzey örgüt yöneticilerine, ikinci versiyon alt düzey örgüt üyeleri ve kamplarda eğitim gören teröristlere, üçüncü versiyon basında kullanılmak üzere hazırlanıyor. Öcalan’ın örgüte talimat gönderme yönteminin de yanına yerleştirilen diğer mahkumlar yoluyla gerçekleştiği belirlendi. Bu talimatların yineAsrın Hukuk Bürosu tarafından yazılı talimat haline dönüştürüldüğü tespit edildi.Avukatlarla yapılan görüşmelere ‘GörüşmeNotu’ ismi verilirken, diğer mahkumlar aracılığı ile gelen talimatlara ‘GözlemNotu’ deniliyor.

İŞTE ÖCALAN'IN MEKTUPLARINDAKİ SIRLAR...
1. VERSİYON: ÖRGÜT YÖNETİCİLERİNE...

DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

1. VERSİYON: ÖRGÜT YÖNETİCİLERİNE: Öcalan ve avukatları arasında görüşmenin içeriğine aynen sadık kalınarak ‘diyalog’ şeklinde hazırlanıyor. Eylem talimatları bu versiyonda oluyor. Bu versiyon KCK yürütme Konseyi Başkanlığı’na uygulanmak üzere Asrın Hukuk Bürosu ve Kandil arasında kurulan gizli iletişim sistemi üzerinden iletiliyor. Birinci versiyon, KCK’nın üst düzey yönetici pozisyonundaki terör örgütü üyelerine dağıtılıyor.

İŞTE ÖCALAN'IN MEKTUPLARINDAKİ SIRLAR...
2. VERSİYON: EĞİTİM GÖREN TERÖRİSTLERE...

DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

2. VERSİYON: EĞİTİM GÖREN TERÖRİSTLERE: İkinci Versiyon’da Öcalanavukat görüşmesinin içeriği diyalog halinden çıkarılıyor ve sadece Öcalan tarafından söylenmiş bir nota aktarılıyor. Örgütün alt düzey elemanlarınca bilinmesi istenmeyen eylem talimatı gibi konular ikinci versiyona konulmuyor. Ardından örgütün alt düzey elemanlarına iletilmek üzere Kandil’e iletiliyor. Kandil’e ulaşan bu versiyon üst düzey örgüt mensupları tarafından telsizle terör örgütünün kamplarında ve kırsal yapılanmasında terör örgütü üyelerine okunuyor.

İŞTE ÖCALAN'IN MEKTUPLARINDAKİ SIRLAR...
3. VERSİYON: BASINA...

DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

3. VERSİYON: BASINA: Üçüncü versiyon basına verilen notlardan oluşuyor. KCK Önderlik Komitesi Basın Sorumlusu C.K. tarafından PKK yayın organı Fırat Haber Ajansı’na gönderilmek üzere basın metni haline dönüştürülüyor. Kamuoyu Öcalan’ın mesajı diye bu metni biliyor.