Amasya'daki Maden İşçilerinin Protestosu

Amasya'daki Maden İşçilerinin Protestosu
Güncelleme:

Soma'da görevlendirilmelerine tepki amacıyla yer altında açlık grevi yapan işçilerden 6'sı hastaneye kaldırıldı- Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Güven:- "İnşallah daha fazla uzamadan bu işin çözümünü istiyoruz"

AMASYA (AA) - Amasya'nın Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesinde çalışan, kuruluşun kapatılması ve Soma'da görevlendirilmelerine tepki amacıyla yer altında açlık grevinde olan işçilerden 6'sı hastaneye kaldırıldı.

Sosyal medyadan haberleşen işçi aileleri ile yakınları işletme önünde toplandıktan sonra Ankara-Samsun karayolunu bir saat kadar trafiğe kapatırken jandarma güçleri ile madenci yakınları arasında zaman zaman arbede yaşandı. İşçi yakınlarının yol kapatma eylemine CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit ile Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer de katılarak destek verdi.

İşçi yakınlarıyla görüşerek yatıştırmaya çalışan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, eylemin 16'ncı, açlık grevinin de 5'nci gününde olduğunu ve şimdiye kadar rahatsızlanan yer altındaki 220 işçiden 28’inin hastaneye kaldırıldığını söyledi. Güven, sadece bugün, grev yapan işçilerden 6'sının hastaneye kaldırıldığını belirtti.

İşçilerin toplu olarak, "ölmek var, dönmek yok" şeklinde sloganlar atarak greve devam edeceklerini açıklamaları üzerine işçilerin kararlarını yetkililere ileteceğini belirten Güven, "Allah'ın izniyle bizim derdimiz ekmek derdi. Bizim başka derdimiz yok. Başlattığımız eylemin 16. günü bugünde yer altındaki açlık grevimizin beşinci günü arkadaşlar. İnşallah daha fazla uzamadan bu işin çözümünü istiyoruz" dedi.

Yerin bin 680 metre altına inerek grevlerine devam eden işçilerle görüşen Güven, şöyle konuştu:

"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüştük. Burasının bizim ekmek teknemiz olduğunu söyledik arkadaşlar. Arkadaşlarımızda konuştular. Gelinen noktada sayın bakanda, bu konunun üzerine eğileceğim. Hükümet olarak bu iş bizim işimiz. Her ne kadar direk olarak benim işim olmasa da bu işi hükümetin çözmesi lazım. Bende bakanımıza ilgili bakanımıza ileteceğim kendisi de çözümü noktasında yardımcı olacağını söylediler. Fakat benden bir istirhamı oldu. Arkadaşları anlıyorum. Ülke şu ana kadar tamamıyla bu eylemden arkadaşların bu yaptığı eylemden sıkıntılarından haberdar oldular. Arkadaşların da daha fazla yer altında kendilerine eziyet etmelerine gerek yok."

Etiketler suluova
İstanbul'daki müze restorasyonunda duvarın içinden 61 yıllık aşk mektubu çıktı İstanbul'daki müze restorasyonunda duvarın içinden 61 yıllık aşk mektubu çıktı Türkiye ile Rusya arasında ''Burak'' kedi krizi! Türkiye ile Rusya arasında ''Burak'' kedi krizi! Tepkilerin odağındaki Cem Yılmaz'dan dikkat çeken açıklama Tepkilerin odağındaki Cem Yılmaz'dan dikkat çeken açıklama Rusya'dan Ukrayna'ya kan donduran saldırı: Çok sayıda ölü var! Rusya'dan Ukrayna'ya kan donduran saldırı: Çok sayıda ölü var! Dünyaca ünlü golcü Galatasaray forması giydi, ortalık karıştı Dünyaca ünlü golcü Galatasaray forması giydi, ortalık karıştı Bakan ''bakacağız'' demişti; baktılar: Elektriğe dev zam geldi! Bakan ''bakacağız'' demişti; baktılar: Elektriğe dev zam geldi! Genç çift yüzlerce ağaçlık bu ormanı birlikte yazdıkları bir kitapla oluşturdu Genç çift yüzlerce ağaçlık bu ormanı birlikte yazdıkları bir kitapla oluşturdu Ünlü oyuncu hakkında 4 kadına cinsel saldırı, taciz ve tecavüz suçlaması! Ünlü oyuncu hakkında 4 kadına cinsel saldırı, taciz ve tecavüz suçlaması! Deprem panelinde rezalet: Prof. Dr. Naci Görür salonu terk etti Deprem panelinde rezalet: Prof. Dr. Naci Görür salonu terk etti Bu dev asansör sayesinde 2 mahalleyi birbirine bağladılar Bu dev asansör sayesinde 2 mahalleyi birbirine bağladılar
Sağanak ve dolu facia getirdi: 12 araç birbirine girdi, çok sayıda yaralı var Sağanak ve dolu facia getirdi: 12 araç birbirine girdi, çok sayıda yaralı var İstanbul girişinde korkunç kaza: Bir araç TIR'ın altına girip paramparça oldu İstanbul girişinde korkunç kaza: Bir araç TIR'ın altına girip paramparça oldu Kargo deposuna baskın yapıldı; yarım tona yakın kokain ele geçirildi! Kargo deposuna baskın yapıldı; yarım tona yakın kokain ele geçirildi! Türkiye'nin en renkli buluşması böyle görüntülendi... Türkiye'nin en renkli buluşması böyle görüntülendi... Prof. Dr. Naci Görür ''250 senelik periyot doldu'' diyerek uyardı: ''Depremin eli kulağında!'' Prof. Dr. Naci Görür ''250 senelik periyot doldu'' diyerek uyardı: ''Depremin eli kulağında!'' Kulislere bomba gibi düşen iddia: Erdoğan'dan Zafer Partisi'ne ittifak daveti! Kulislere bomba gibi düşen iddia: Erdoğan'dan Zafer Partisi'ne ittifak daveti! İslam Memiş'in gram altın için yaptığı fiyat tahmini ''yok artık'' dedirtti İslam Memiş'in gram altın için yaptığı fiyat tahmini ''yok artık'' dedirtti Kış geri geliyor: Hava 9 derece birden soğuyacak! Kış geri geliyor: Hava 9 derece birden soğuyacak! Mutfak tüpüne de katmerli zam geldi: 580 TL'den 1.010 TL'ye yükseldi! Mutfak tüpüne de katmerli zam geldi: 580 TL'den 1.010 TL'ye yükseldi! Sözcü yazarı Emin Çölaşan, Erdoğan'ı ve Bahçeli'yi öve öve bitiremedi! Sözcü yazarı Emin Çölaşan, Erdoğan'ı ve Bahçeli'yi öve öve bitiremedi!