Almanya kaçak sığınmacıları Türkiye'ye mi gönderecek ?

Almanya kaçak sığınmacıları Türkiye'ye mi gönderecek ?
Güncelleme:

CHP lideri Özel, Almanya'nın yasak oturma izni bulunmayan, Suriyeli ve Afganları Türkiye'ye göndermeye hazırlandığını iddia etti. Gündeme bomba gibi düşen bu iddia hakkında bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun bu iddiaları yalanladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Almanya'nın oturma izni olmayan sığınmacıları uçaklarla Türkiye'ye göndereceğini iddia etti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun bu iddiaya sosyal medyadan yanıt verdi.

Alman basınında "Almanya ile Türkiye anlaşmaya vardı. Her hafta Almanya'da yasal ikamet hakkı bulunmayan 500 Türk özel uçak seferleriyle Türkiye'ye gönderilecek" iddiası gündeme gelmişti.

CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel de Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin yalanladığı iddiaları konuşmasında gündeme getirdi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise bu iddiaları keskin bir dille sosyal medya hesabından yalanladı. Altun, "Türk vatandaşlarının "toplu halde" üçüncü ülke vatandaşlarının ise toplu veya ferdi olarak Türkiye'ye gönderilmesi, Türk makamlarının böyle bir uygulamayı kabul etmesi, buna yönelik bir anlaşmanın imzalanması kesinlikle söz konusu değildir." ifadeleriyle iddiaların doğru olmadığını paylaştı.