7 bin Mehmetçik sınırda emir bekliyor

7 bin Mehmetçik sınırda emir bekliyor
Güncelleme:

TSK operasyon hazırlıklarını tamamladı. Çoğu özel harekatçı ve komandodan oluşan 7 bin Mehmetçik Suriye sınırında Ankara'dan gelecek emri bekliyor.

ABD’deki kritik görüşme sonrası operasyon kararlılığı netleşti. Suriye’de Tel Abyad ve Afrin ile Irak’ta Sincar’daki “terör noktaları” Türkiye’nin hedefinde. Bu süreçte TSK’nın operasyon hazırlıklarını tamamladığı, çoğu özel harekatçı ve komandolardan oluşan Suriye’deki 6-7 bin askerin operasyonlar için hazır beklediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın görüşmesinin ardından Türkiye’nin terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik atacağı adımlar atılmaya başlandı.
 
7 BİN ASKER HAZIR BEKLİYOR
 
ABD’deki heyetler arası görüşmede Washington yönetiminin Suriye Demokratik Güçleri (SDG) dediği YPG kontrolündeki bölgeleri aslında PKK’nın kontrol ettiği belge ve fotoğraflarıyla anlatıldı. Türkiye’nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturan terör kamplarının bulunduğu ABD’li yetkililere iletilirken, bu noktalara operasyon yapılacağı, öncesinde Washington’un haberdar edileceği bildirildi. Bu süreçte TSK’nın operasyon hazırlıklarını tamamladığı, çoğu özel herakatçı ve komandolardan oluşan Suriye’deki 6-7 bin askerin operasyonlar için hazır beklediği öğrenildi.
 
BİRLİKLER SINIRA KAYDIRILDI
 
TSK, sınır ötesi harekat için hazırlıklarını tamamladı. Bazı birlikler sınır hattına kaydırıldı. Zırhlı araç ve mühimmat takviyesi yapılıyor. 

Terör örgütünün konumlandığı bölgelere yönelik harekat planlarının da belirlendiği kaydedildi. Öte yandan çatışmasız bölgeler için Türkiye’nin fiili olarak bir müdahalesinin söz konusu olmayacağı muhaliflerin anlaşmaya uyması konusunda devreye girdiği ifade edildi. Ankara’nın özellikle Türkmen Dağı için Rusya ile görüşmelerini sürdürdüğü bu bölgenin Türkiye sınırı boyunca güvenli bölge olarak kabul edilmesi ve çatışma yaşanmaması konusunda kararlı bir tutum sergilendiği öğrenildi.

ABD’NİN STRATEJİSİ DEĞİŞEBİLİR
 
PKK/YPG’nin bu süreçte zayıflayacağını değerlendirdiklerini belirten bir güvenlik bürokratı “Ağır silahları olsa bile DEAŞ’la savaşırken çok kayıp yaşayacaklar. Ayrıca Türkiye sınırlarını güçlü tutmaya kilitlendi. Bu da bizi güçlü kılıyor. ABD’nin stratejisinin değişebileceğini de öngörüyoruz. Çünkü bölgedeki sosyoloji ABD’nin terör örgütüyle uzun süre devam edemeyeceğini de gösteriyor. YPG’nin sosyolojik karşılığı yok. ABD’nin kendi temsilcisi olarak bölgede YPG’yi bırakması gerçekçi değil” dedi.
 
 

Karar

Korkak hırsızların kuyumcudaki silahlı soygun girişimi kamerada! Korkak hırsızların kuyumcudaki silahlı soygun girişimi kamerada! Gösterilerde ilginç anlar... Polis az kalsın bir polisi gözaltına alıyordu! Gösterilerde ilginç anlar... Polis az kalsın bir polisi gözaltına alıyordu! Siyasete, ekonomiye, mola... Yılın magazin bombası patladı:  ''Ronaldo Türk tenisçiyle aşk yaşıyor'' Siyasete, ekonomiye, mola... Yılın magazin bombası patladı: ''Ronaldo Türk tenisçiyle aşk yaşıyor'' Türk bilim insanlarından ''implant'' tedavisinde her şeyi değiştirecek adım Türk bilim insanlarından ''implant'' tedavisinde her şeyi değiştirecek adım Yine bir yasak aşk cinayeti: Gözü dönen koca eşiyle birlikte bir kişiyi katletti! Yine bir yasak aşk cinayeti: Gözü dönen koca eşiyle birlikte bir kişiyi katletti! AK Partili milletvekillerinden Espressolab'a ''destek'' ziyareti AK Partili milletvekillerinden Espressolab'a ''destek'' ziyareti Türkiye'nin tescilli güzeline Cumhurbaşkanı'na hakaretten gözaltı Türkiye'nin tescilli güzeline Cumhurbaşkanı'na hakaretten gözaltı Bir belediye başkanı daha gözaltına alındıktan sonra tutuklandı Bir belediye başkanı daha gözaltına alındıktan sonra tutuklandı Tek bir SMS 10 kilometrelik trafik kuyruğuna neden oldu Tek bir SMS 10 kilometrelik trafik kuyruğuna neden oldu Protestolara katılan öğrencinin pasaportunu iptal edip git ekrem İmamoğlu'ndan al dediler! Protestolara katılan öğrencinin pasaportunu iptal edip git ekrem İmamoğlu'ndan al dediler!
Masmavi cennet çamura battı; toplu balık ölümleri korkuttu Masmavi cennet çamura battı; toplu balık ölümleri korkuttu Ramazan Bayramı'nın hava durumu belli oldu... Bayram boyunca sağanak yağış var! Ramazan Bayramı'nın hava durumu belli oldu... Bayram boyunca sağanak yağış var! Durmak yok, zamlara devam! Benzinin ardından bir dev zam da motorine geldi! Durmak yok, zamlara devam! Benzinin ardından bir dev zam da motorine geldi! Sabancı'nın ardından şimdi de Anadolu Grubu'nda bir devrin sonu! Sabancı'nın ardından şimdi de Anadolu Grubu'nda bir devrin sonu! İmamoğlu'na operasyon sonrası ilk seçim anketi açıklandı İmamoğlu'na operasyon sonrası ilk seçim anketi açıklandı Bir ülkede daha kadınlara zorunlu askerlik geliyor Bir ülkede daha kadınlara zorunlu askerlik geliyor Yunan askerleri ''bağımsızlık'' günlerinde açık açık kaşındı! Yunan askerleri ''bağımsızlık'' günlerinde açık açık kaşındı! Gündeme bomba gibi düşen Kemal Kılıçdaroğlu iddiası Gündeme bomba gibi düşen Kemal Kılıçdaroğlu iddiası Türkiye'nin çocuklar arasındaki yeni salgını bu oldu! Vaka sayısına inanamayacaksınız! Türkiye'nin çocuklar arasındaki yeni salgını bu oldu! Vaka sayısına inanamayacaksınız! 17 yaşındaki çocuk, kahveyi basıp ölüm saçtı! 17 yaşındaki çocuk, kahveyi basıp ölüm saçtı!