5,9'luk büyük deprem sonrası 5 ilimizde okullar tatil edildi

5,9'luk büyük deprem sonrası 5 ilimizde okullar tatil edildi
Güncelleme:

Malatya'da meydana gelen ve Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Tokat'ta da hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından 5 ilde okullar tatil edildi.

Türkiye'nin doğusunda birçok ilde hissedilen bir deprem daha meydana geldi. AFAD verilerine göre merkez üssü Malatya olan ve büyüklüğü 5,9 olarak ölçülen deprem büyük korku ve paniğe yol açtı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından verilen bilgilere göre Malatya'nın Kale ilçesi merkezli 5,9 büyüklüğündeki depremin derinliği de 10,07 km olarak ölçüldü.

Deprem Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Tokat'tan da hissedildi.

Depremin merkez üssü Malatya ile sarsıntının hissedildiği 4 ilimizde okullar bugün için 1 gün süreyle tatil edildi.

İşte okulların 1 günlüğüne tatil edildiği illerimiz:

Adıyaman
Batman
Elazığ
Şanlıurfa
Malatya

17 Ekim'de tatil olup olmayacağı konusunda ise bir açıklama yapılmadı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi ziyaret ve açılış için gittiği Trabzon’da yaptığı açıklamada Malatya merkezli 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, “Okullarımızla ilgili herhangi bir can kaybı ya da binalarımızda hasar tespitimiz yok, çok şükür. Yine de tedbirli olmakta fayda var” dedi.

Bakan Tekin: Okullarımızda hasar tespitimiz yok

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi ziyaret ve açılış için gittiği Trabzon’da yaptığı açıklamada Malatya merkezli 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, “Okullarımızla ilgili herhangi bir can kaybı ya da binalarımızda hasar tespitimiz yok, çok şükür. Yine de tedbirli olmakta fayda var” dedi.

Deprem hissedilen illerdeki okullarda hasar tespitinin olmadığını belirten Bakan Tekin, “Depremden etkilenen başta Malatya ve Elazığ'da yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere herkese geçmiş olsun diyelim. Sürekli milli eğitim müdürlerimizle irtibat halindeyiz. Okullarımızla ilgili herhangi bir can kaybı ya da binalarımızda hasar tespitimiz yok, çok şükür. Yine de tedbirli olmakta fayda var; valiliklerimizin bu kararı çok yerindedir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.