Yine bir estetik ameliyat, yine bir ölüm!

Güncelleme:

Kayseri'de burun, elmacık kemiği ve kulaklarından estetik ameliyat geçiren 3 çocuk annesi kadının operasyonlardan 5 gün sonra hastanede hayatını kaybetmesinin ardından ailesi hastaneden şikayetçi oldu. Hayatını kaybeden kadının ailesi "ameliyatına profesör girecekken, asistanı girmiş" iddiasında bulundu.

Kayseri'de 11 Mart'ta burun, elmacık kemiği ve kulaklarından estetik ameliyatı olmak için hastaneye giden 3 çocuk annesi A.G. (42), 9 saat süren ameliyatın ardından 5 gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Olayda ihmal olduğunu iddia eden A.G.'in kardeşi M.G. (39), "Yıkılmış bir durumdayız. 3 yeğenim de perişan durumda. Olayın araştırılıp, açığa kavuşturulmasını istiyorum. Olayda ihmal olduğunu düşünüyorum. Normalde ameliyata profesör girmesi gerekiyor ama asistanı girmiş. Asistanının da kim olduğunu ve nerede olduğunu şu anda bulamıyoruz" dedi. M.G.'in şikayeti üzerine savcılık soruşturma başlatırken, hastane konunun adli mercilere intikal ettiğini belirterek, açıklama yapmadı.

 Kayseri'de burun, elmacık kemiği ve kulaklarından estetik ameliyat geçiren 3 çocuk annesi kadının operasyonlardan 5 gün sonra hastanede hayatını kaybetmesinin ardından ailesi hastaneden şikayetçi oldu. Hayatını kaybeden kadının ailesi "ameliyatına profesör girecekken, asistanı girmiş" iddiasında bulundu.

Kayseri'de yaşayan 3 çocuk annesi ev hanımı A.G., yaklaşık 1.5 ay önce özel bir hastanede 10 diş implantı yaptırdı. Ameliyatın ardından A.G., bir hastanede 22 Mart'a burun, elmacık kemiği ve kulak estetiği için randevu aldı. Bir süre sonra telefonla aranan A.G.'e ameliyatının 11 Mart'ta yapabileceği söylendi. Bunun üzerine sabah saatlerinde hastaneye giden A.G.'in ameliyatını, iddiaya göre asistan doktor F.G. gerçekleştirdi. 9 saat süren ameliyatın ardından A.G. kendine geldiğinde lavaboya gitmek istedi. Lavaboya gittiği sırada yere yığılan A.G.'in kalbinin durması sonucu beynine pıhtı attı. Yoğun bakıma kaldırılan A.G., 5 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti. A.G.'in cenazesi otopsi işlemlerinin ardından 18 Mart'ta Sivas'ın Şarkışla ilçesinde toprağa verildi. Ailenin şikayeti üzerine savcılık soruşturma başlatırken, hastanede görev yapan Prof. Dr. İ.Ö. ve asistan doktor F.G.'nin ifadelerine başvurulacağı belirtildi. Yaşananları anlatan A.G.'in TIR şoförlüğü yapan kardeşi M.G., "Ben yoldan gelmiştim. Tekrar yola çıkacaktım. Yeğenim telefon açtı ve annesinin çok kötü olduğunu söyledi. Koşarak hastaneye gittim. Ameliyat olacağından bilgim vardı. Profesörler ablama akşam telefon açıp ‘Sabah ameliyata gelin’ demişler. ‘Normalde ayın 22'sinde olacak ameliyatı ayın 11'ine çekip sizi ameliyata alalım’ demişler. Ablam bunun heyecanıyla kabul edip hastaneye gidiyor ve ameliyata giriyor" dedi.

'BEYİN ÖLÜMÜNÜN GERÇEKLEŞTİĞİNİ SÖYLEMEDİLER

Ablasının burnundaki rahatsızlık nedeniyle ameliyat olmak istediğini söyleyen M.G., "Burun ameliyatına girmişti. Aynı rahatsızlık bende de var. Burunda kemik, et ve burun battaniyesi problemi bende de var. Ben gidip ameliyatımı olmuyorum. Ayın 11'inde sabah saatlerinde ameliyata giriyor. Akşam üzeri 17.00 gibi de ameliyattan çıkıyor. 3 saat sürmesi gereken ameliyat 9 saat sürüyor. Ablam ameliyattan çıkıp, 'lavabo ihtiyacım var' diyor. Bilinci yerine geldikten sonra lavabo ihtiyacını gideriyor. Çıktıktan sonra olduğu gibi dizlerinin üzerine çöküyor. Orada 10 dakika kalp müdahalesi yapılıyor. Daha doğrusu kalbi durmuş. Başında 3 yeğenim, 'anneme yardımcı olun' diye bağırmış. Beynine pıhtı atıyor. Kalbinin sağ tarafı büyüme yapmış. Bunun sonucunda da yoğun bakıma kaldırılıyor. Bize beyin ölümünün gerçekleştiğini söylemediler. Ablam için “Kalbine adrenalin veriyoruz, yaşayacak, kurtaracağız' dediler. En sonunda çekilen tomografisinde beyin ölümünün gerçekleştiğini belirttiler" diye konuştu.

 Yine bir estetik ameliyat, yine bir ölüm!

'AÇIĞA KAVUŞTURULSUN'

Olayda ihmal iddiasında bulunan M.G., "Yıkılmış bir durumdayız. 13 yaşındaki kız yeğenim şu anda benim evimde kalıyor. 3 yeğenim de perişan durumda. Olayın araştırılıp, açığa kavuşturulmasını istiyorum. Başka canlara kıyılmasını istemiyorum. İhmal olduğunu düşünüyorum. Hastaneye gidip, 'Ben A.G.'in kardeşiyim, dediğimde karşımdaki doktorlar kekeleyerek konuşuyor. Yani bir tedirginlikleri var. Bize bir açıklama yapamıyorlar. Yıldırım Beyazıt Polis Merkezi’ne gidip şikayetçi oldum. Savcılığa belirttim ve herhangi bir aksilik var mı, diye ablama otopsi yaptırdım. Normalde ameliyata profesör girmesi gerekiyor ama asistanı girmiş. Asistanının da kim olduğunu ve nerede olduğunu şu anda bulamıyoruz. Kendisi Azerbaycan uyrukluymuş" dedi.

'BAŞKA CANLARIN YANMAMASINI İSTİYORUZ'

Ablasının daha öncesinde diş implantı olduğunu söyleyen M.G., şöyle konuştu:"Ağzında yaklaşık 10 tane implant var. Bu e-Nabız'dan görüntülenebiliyor. Ablam zaten daha önceden de vücuduna morfin almış. Bütün bunlar bilindiği halde ablamı 1,5 ay içinde nasıl ameliyata sokabiliyorlar. Hasta zaten ağır bir narkozdan çıkmış. Bu ameliyatların hepsi 1,5 ay içinde oluyor. Son ameliyatında burundaki et ve kemik alınıyor. Üzerine elmacık kemikleri dolduruluyor ve kulağından parça alınıyor. Ablama otopsi yaptırdım. Savcıya da olduğu gibi aktardık. Vücudundaki bütün organlarından parça alındı. Şu an da sonucu bekliyoruz. Başka canların yanmamasını istiyoruz."Olayla ilgili hastane yetkilileri ise, konunun adli mercilere intikal ettiğini belirterek, herhangi bir açıklama yapmayacaklarını söyledi. (DHA)

 

DHA

2 günün keyfini çıkarın: Hafta sonu bahar, yeni haftada ise kış geliyor! 2 günün keyfini çıkarın: Hafta sonu bahar, yeni haftada ise kış geliyor! Sadece 180 gün kaldı... Başvurmayanlar tapudaki hakkını kaybedecek! Sadece 180 gün kaldı... Başvurmayanlar tapudaki hakkını kaybedecek! Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren devrim gibi düzenleme: Araç alkol kilidi zorunlu oldu Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren devrim gibi düzenleme: Araç alkol kilidi zorunlu oldu Bodrum'da ilginç anlar: Gelinliğiyle yola çıkıp ''Koca aranıyor, mümkünse zengin'' pankartı açtı Bodrum'da ilginç anlar: Gelinliğiyle yola çıkıp ''Koca aranıyor, mümkünse zengin'' pankartı açtı Bodrum'da evinde ölü bulunan Türkiye'nin ünlü iş kadınının son mektubu ortaya çıktı Bodrum'da evinde ölü bulunan Türkiye'nin ünlü iş kadınının son mektubu ortaya çıktı Mansur Yavaş'tan hakkındaki iddialara rest, İmamoğlu'na destek! Mansur Yavaş'tan hakkındaki iddialara rest, İmamoğlu'na destek! Survivor'da izleyicinin gözünden kaçmayan hata! Fragman apar topar yayından kaldırıldı Survivor'da izleyicinin gözünden kaçmayan hata! Fragman apar topar yayından kaldırıldı Türkiye'nin yılan hikayesine dönen tapu davasında 73 yıl sonra karar çıktı Türkiye'nin yılan hikayesine dönen tapu davasında 73 yıl sonra karar çıktı Mezarlığı ziyaret eden 2 kadından tepki çeken pozlar Mezarlığı ziyaret eden 2 kadından tepki çeken pozlar Yüzlerce suç kaydı ve 108 yıl hapis cezası varken aramızda dolaşıyormuş! Yüzlerce suç kaydı ve 108 yıl hapis cezası varken aramızda dolaşıyormuş!
Ekrem İmamoğlu anketinden dikkat çeken sonuçlar... Ekrem İmamoğlu anketinden dikkat çeken sonuçlar... Kira geliri beyanında son günler: Cezası çok ağır olacak! Kira geliri beyanında son günler: Cezası çok ağır olacak! Özgür Özel'den kulislerde konuşulan o iddiaya yanıt: ''Magazin konularıyla bir ilgim yok'' Özgür Özel'den kulislerde konuşulan o iddiaya yanıt: ''Magazin konularıyla bir ilgim yok'' Dev AVM'de 3 yaşındaki minik Elif'e köpek saldırısı kamerada! Dev AVM'de 3 yaşındaki minik Elif'e köpek saldırısı kamerada! Akasya Durağı'nın haylazını artık görenler tanıyamıyor Akasya Durağı'nın haylazını artık görenler tanıyamıyor ''Kankası''ndan Nükhet Duru'nun dans ederken gözüken iç çamaşırı için olay yorum ''Kankası''ndan Nükhet Duru'nun dans ederken gözüken iç çamaşırı için olay yorum Hayatında Dolar görmeyen kadın imzaladığı  ''kağıt'' yüzünden 2 milyon Dolar borç sahibi oldu Hayatında Dolar görmeyen kadın imzaladığı ''kağıt'' yüzünden 2 milyon Dolar borç sahibi oldu Cezaevindeki Ümit Özdağ'dan yeni fotoğraf Cezaevindeki Ümit Özdağ'dan yeni fotoğraf Bakanlık kadrolu personel alımı yapacak: İşte alım yapılacak branşlar Bakanlık kadrolu personel alımı yapacak: İşte alım yapılacak branşlar İki il arasındaki mesafe dev köprüyle yarı yarıya inecek İki il arasındaki mesafe dev köprüyle yarı yarıya inecek