Üniversiteli Eda'yı hayattan koparan kazada yeni detaylar

Üniversiteli Eda'yı hayattan koparan kazada yeni detaylar
Güncelleme:

Bursa'da dedesine aşure götüren üniversite öğrencisi Eda Müdüroğlu'nun (20) ölümüne neden olan kamyonet sürücüsünün kazadan bir gün önce işe başladığı ve SRC belgesinin olmadığı ortaya çıktı.

Kaza, 30 Ağustos günü merkez Osmangazi ilçesi Yenibağlar Mahallesi Hüsrev Sokak'ta meydana geldi. Yokuşta geri manevra yapan İlhami B.'nin (36) yönetimindeki 16 LZ 465 plakalı kamyonet, kaymaya başladı. Kamyonet, önce sokaktaki elektrik direğine, ardından da bu sırada dedesine aşure götüren Eda Müdüroğlu ile bir evin duvarına çarptı. Duvarla kamyonetin arasında sıkışan Eda Müdüroğlu, yaşamını yitirdi. Kazanın ardından kaçan, bir süre sonra polis merkezine giderek teslim olan İlhami B. ise tutuklandı.

YARGILANMASINA BAŞLANDI

Bursa 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında 'taksirle ölümüne neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan İlhami B.’nin yargılanmasına başlandı. İlhami B., koronavirüs hastası ile temaslı olması nedeniyle duruşmaya katılmadı. Eda Müdüroğlu’nun babası Bertan Müdüroğlu ve yakınları ile taraf avukatları ise salonda hazır bulundu.

SRC BELGESİ OLAMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Duruşmada Eda Müdüroğlu'nun babası Bertan Müdüroğlu’nun ifadesine başvuruldu. Bertan Müdüroğlu, kızının ölümüne neden olan kişinin en ağır cezayı almasını istediğini söyledi.

Sanık İlhami B.’nin avukatı ise yaptığı savunmada, müvekkilinin hatalı olduğunu, fakat kamyonet kullandırttıkları için çalıştığı firma yetkililerinin de suçlu olduğunu öne sürdü.

Bu arada, dava dosyasındaki raporlardan sanık İlhami B.’nin kazadan bir gün önce firmada işe başladığı ve yük taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerinde olması gereken SRC belgesinin bulunmadığı ortaya çıktı. Mahkeme heyeti, İlhami B.’nin ifadesinin alınması ve eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.

DHA