Terör değil, boğulma: 218 ölü !

Terör değil, boğulma: 218 ölü !

Ülke genelinde Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında, akarsu, göl, gölet, baraj, su kanalı ve denizlerde 218 kişi boğularak yaşamını yitirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre yılın ilk 4 ayında toplam 46 kişi boğuldu.

Ocak ayında 3,  7, Mart’ta 8, Nisan’da 28 kişi boğularak hayatını kaybetti. Nisan’daki 28 boğulmanın 23’ü Şanlıurfa’da yaşandı. Vakalar  havaların ısınmasıyla birlikte arttı. Ülke genelinde Mayıs, Haziran ve Temmuzaylarında, akarsu, gölet, baraj, su kanalı ve denizlerde 218 kişi boğularak hayatını kaybetti. Mayıs-Haziran ve Temmuz aylarında en çok boğulma olayıİstanbul (27), Mersin (21) ve Adana’da (18) yaşandı. En çok boğulma olayının yaşandığı ilk 5 il arasında Antalya (17) ve  Hatay da (16) bulunuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Celal Özcan, Haziran ayında tüm illere genel müdürlük imzasıyla  boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi için uyarıcı bir yazı gönderildiğini, il  emniyet müdürlüklerinin bu yönde çalışma yapmasının istendiğini söyledi. 
 
Uyarı materyallerinin yerel basında yayınlanmasının sağlandığını belirten Özcan, “Emniyet yoğun çalışma yaptı, 7 adet kamu spotu hazırlandı, 9 bin  661 adet afiş bastırılarak asılması sağlandı, 161 bin civarında el broşürü  dağıtıldı. Vatandaşların katılımıyla 880 toplantı düzenlendi. Çalışmalar  neticesinde toplam 246 bin kişiyle doğrudan temas kurularak iletişime  geçilmiştir. Sahillerdeki uygunsuz olan iş yerlerine idari yaptırımlar  düzenlendi” bilgisini verdi. 
 

text-ad
İBB soruşturmasında etkin pişmanlıktan yararlanan ismin ifadesi ortaya çıktı İBB soruşturmasında etkin pişmanlıktan yararlanan ismin ifadesi ortaya çıktı Yağışlar sürecek, bahar yolda... Bitmek bilmeyen kış adım adım, yavvaş yavaş Türkiye'yi terk ediyor! Yağışlar sürecek, bahar yolda... Bitmek bilmeyen kış adım adım, yavvaş yavaş Türkiye'yi terk ediyor! Survivor'da Hikmet'in ''kavga'' itirafı sonrası Batuhan'ın ailesinden Acun Ilıcalı'ya tehdit Survivor'da Hikmet'in ''kavga'' itirafı sonrası Batuhan'ın ailesinden Acun Ilıcalı'ya tehdit Hobi ya da meslek değil, mecburiyet: Onlar Türkiye'nin ''yılanlara üfleyen'' ailesi! Hobi ya da meslek değil, mecburiyet: Onlar Türkiye'nin ''yılanlara üfleyen'' ailesi! İlber hocadan Cumhurbaşkanlığı'nın etkinliğinde dikkat çeken tarikat ve parti üyeliği çıkışı İlber hocadan Cumhurbaşkanlığı'nın etkinliğinde dikkat çeken tarikat ve parti üyeliği çıkışı Yavru yaban domuzu Fethiye'de bir mağazaya dalınca olanlar oldu... Yavru yaban domuzu Fethiye'de bir mağazaya dalınca olanlar oldu... CİMER'e şikayet edilmişti: Özel hastanenin faaliyetleri durduruldu! CİMER'e şikayet edilmişti: Özel hastanenin faaliyetleri durduruldu! Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı: Sistem bir kez daha değişiyor! Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı: Sistem bir kez daha değişiyor! Çılgın aşık intihara kalkıştı, genç kadın ''benim suçum seni sevmek mi'' diye isyan etti! Çılgın aşık intihara kalkıştı, genç kadın ''benim suçum seni sevmek mi'' diye isyan etti! Sahiplendiği sokak köpekleri evde parçalarak öldüren doktor tutuklandı! Sahiplendiği sokak köpekleri evde parçalarak öldüren doktor tutuklandı!
Ekrem İmamoğlu'nun ''iptal edilen'' diploması aslında iptal edilmedi mi ? Ekrem İmamoğlu'nun ''iptal edilen'' diploması aslında iptal edilmedi mi ? Prof. Dr. Şener Üşümezsoy 3 ilimizi işaret etti, tarih verip beklediği depremi açıkladı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy 3 ilimizi işaret etti, tarih verip beklediği depremi açıkladı Yok böyle bir tazminat! Bu belediyeden emekli olmak varmış... Yok böyle bir tazminat! Bu belediyeden emekli olmak varmış... Bakanlık ifşa etti! 2 ürün için daha piyasadan toplatma kararı! Bakanlık ifşa etti! 2 ürün için daha piyasadan toplatma kararı! 23 yaşındaki üniversiteli İlay, zayıflamak isterken yepyeni bir iş sahibi oldu 23 yaşındaki üniversiteli İlay, zayıflamak isterken yepyeni bir iş sahibi oldu Hazal Filiz Küçükköse ''Dünyanın En Seksi Kadını''na meydan okudu Hazal Filiz Küçükköse ''Dünyanın En Seksi Kadını''na meydan okudu Trafikte iki ''inatçı keçi''nin ölümüne yol vermeme inadı kamerada! Trafikte iki ''inatçı keçi''nin ölümüne yol vermeme inadı kamerada! Müge Anlı: ''Her an kapınız İçişleri Bakanlığı'ndan geliyoruz denilerek çalınabilir!'' Müge Anlı: ''Her an kapınız İçişleri Bakanlığı'ndan geliyoruz denilerek çalınabilir!'' İBB'deki AK Parti dönemi için yolsuzluktan suç duyurusu! İBB'deki AK Parti dönemi için yolsuzluktan suç duyurusu! Fenerbahçe'nin başvurusu kabul edildi, TFF soruşturma başlattı Fenerbahçe'nin başvurusu kabul edildi, TFF soruşturma başlattı