Starbucks ve BurgerKing'e tekbirli baskında 16 gözaltı

Güncelleme:

Diyarbakır'da İsrail aleyhine slogan atarak Burger King ve Starbucks şubelerine saldıranlardan 16 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'da iş yerlerine maddi hasar veren ve İsrail aleyhine slogan atan bir grubun, Burger King ve Starbucks şubelerine saldırmasına ilişkin 16 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı’nca yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"22 Haziran 2024 Cumartesi günü Diyarbakır Sur ve Kayapınar ilçelerinde iki ayrı işletmeye giren 16 şahsın işlemleri Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce yapılmaktadır. Bugün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceklerdir."

Diyarbakır İsrail'i protesto eden bir grup, tekbir getirip,

Ne olmuştu ?

Diyarbakır’da merkez Kayapınar İlçesinde bulundan bir Starbucks ve Sur ilçesinde bulunan bir Burger King şubesi, gece saatlerinde bir grup tarafından basıldı. 

Her iki mekana "cenk, cihat, şehadet" sloganları ve tekbir getirerek gelen kalabalık grup iş yerlerine üyük maddi hasara yol açtı.

Diyarbakır İsrail'i protesto eden bir grup, tekbir getirip,

Bu sırada şubede olan yurttaşların panik içinde kaçıştığı anlar kameralara yansıdı.

Diyarbakır İsrail'i protesto eden bir grup, tekbir getirip,

 Diyarbakır İş Konseyi yaptığı yazılı açıklamada, "Kentimizin barış ve huzur ortamını zedelemeye çalışanlara tahammül etmeyeceğiz" dedi.

Diyarbakır İsrail'i protesto eden bir grup, tekbir getirip,

Diyarbakır İş Konseyi'nin açıklamasında, "Din veya inanç kavramı coğrafyamız insanı için derin bir anlam ve değer taşırken, bu inançları baltalamaya, İslam dininde yeri olmayan eylemlerde bulunmaya insanların inançlarını karartmaya kimsenin/kimselerin hakkı yoktur. Din adına veya İsrail'i protesto adı altında siyasi sâiklere aracılık eden bu tip eylemlerin, kentimiz üzerinde toplumsal baskı aracı olarak kullanılması kabul edilebilir bir durumun ötesine geçmiştir. Vandallık derecesindeki bu girişimleri kabul etmiyor, kolluk kuvvetlerini görevlerini yapmaya davet ederken, tacir ve esnaflarımızın işyerleri adeta basılarak korku ve panik havası yaratmaya çalışanları önce Allah’a sonra toplum vicdanına havale ediyoruz" ifadelerine yer verildi.