Sinan Ateş davasında istenen cezalar belli oldu

Sinan Ateş davasında istenen cezalar belli oldu
Güncelleme:

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada sanıklar hakkında istenen cezalar belli oldu.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında görülen davada savcı esasa ilişkin mütalaasını açıklarken, duruşma ertelendi.

İstenen cezalar belli oldu

Savcı, sanıklar E.Ö., V.B. ve S.K.’un ‘müşterek fail’ olarak yer aldığını belirterek bu kişilerin Sinan Ateş’i ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki S.B.’a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13’er yıldan 20’şer yıla kadar hapsini istedi. Ö.’nün ayrıca ‘ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak’ 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep edildi. D.Ç., T.D. hakkında ‘suça azmettiren’ olarak ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

3 sanığa beraat talebi

Savcı, sanıklardan motosikleti satan M.Y., D.Ç.'in kaldığı otelin gayriresmi sahibi E.K. ve tetikçinin Ankara'ya getirilmesinde kullanılan kiralık aracın sahibi O.B.'ın beraatlarını talep etti. Savcı, saldırının ardından E.Ö.'nın kaçırılmasını sağladığı suçlamasıyla yargılanan avukat S.Ö. ile Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde eski Cinayet Büro Amiri M.E.A.'nın ise telefonlarının içeriklerine ulaşılamadığı için dosyalarının ayrılmasını talep etti.

Duruşma 30 Eylül'e ertelendi

Mahkeme Başkanı, sanıklara mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre verilmesine karar vererek, duruşmayı 30 Eylül’e erteledi.

DHA