Sevgilisiyle plan kurup eşini öldürdü !

Sevgilisiyle plan kurup eşini öldürdü !

Yargıtay, eşini sevgilisiyle bir olup öldüren kadına 15 yıl hapis cezasını az buldu.

Adana'da ilişki yaşadığı kadının eşi 50 yaşındaki Halit Kaymak’ı, kabloyla boğarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan 48 yaşındaki Asaf Şaşmaz’a verilen ömür boyu hapis cezasını Yargıtay’ca onandı, yardım suçundan 15 yıl hapis cezası alan ölenin eşi 44 yaşındaki Gülşen Kaymak’a verilen ceza ise yetersiz bulunarak karar bozuldu.

Servis şoförlüğü yapan Halit Kaymak, 28 Aralık 2010’da, merkez Seyhan İlçesi Tellidere Mahallesi’ndeki evinde boğularak öldürülmüş olarak bulundu. Evdeki şarjlı süpürgede parmak izi çıkan çiftçi Asaf Şaşmaz ile ona cinayette yardım ettiği iddia edilen, öldürülen Halit Kaymak’ın eşi gülşen Kaymak tutuklandı. Şaşmaz hakkında ’tasarlayarak öldürme’, Gülşen Kaymak hakkında ise ’eşini öldürmeye yardım’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar, aralarındaki ilişkiyi kabul ederken, cinayet suçlamasını reddetti. Gülşen Kaymak’la arkadaş olduklarını ve bu sürede eşinden boşandığını söyleyen Asaf Şaşmaz, "3 yıldan bu yana ilişkimiz vardı. Adana’nın yanı sıra,Mersin ve Alanya’da otel ve evlerde birlikte oluyorduk. Gülşen’e yakın olmak için aynı apartmandan daire aldım. Gülşen’lerin dairesine gidiyordum. Eski süpürgesinin yerine yenisi alıp hediye ettim. Parmak izim bu nedenle çıkmıştır" dedi.

İLİŞKİYİ DOĞRULADI

Sanık Gülşen Kaymak ise, Asaf Şaşmaz’la ilişkilerinin olduğunu doğrulayarak, şunları söyledi:

"Ben iddia edildiği gibi Asaf’a anahtar vermedim. 2008 yılında eşim bana ve çocuklarıma ilgi göstermiyordu. Evden çocuklarımla birlikte ayrılıp, ayrı bir evde yaşamaya başladım. Ancak akrabalar araya girince eve döndüm. Asaf ile ben ilişkimi bitirdim ama o bitirmedi. Eşime sürekli tehdit telefonları geliyordu. Olaydan önce de Asaf bana, ’Kocanla konuşacağım’ dedi. Kendisinde evin anahtarı olduğunu da söyledi. Ancak ben inanmak istemedim. Olay günü oğlum aradı ve ’Babama bir şey olmuş. Ağzından ve burnundan kan gelmiş’ diyerek haber verdi" diye konuştu. Ayrıca mahkemede tanık olarak dinlenen R.T. de, Asaf Şaşmaz ve Gülşen Kaymak’ın kendisine Halit Kaymak’ı öldürmesi için 100 bin lira teklif ettiklerini öne sürdü. Mahkeme heyeti, Asaf Şaşmaz’ı tasarlayarak öldürme suçundan önce ömür boyu, Gülşen Kaymak’a ise kasten öldürmeye yardım suçundan önce 15 yıl hapis cezası verdi.

YARGITAY KARARI BOZDU

Temyiz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi Asaf Şaşmaz yönünden verilen kararı onarken Gülşen Kaymak yönünden verilen kararı bozdu. Sanıkların Halit Kaymak’ı öldürmek için plan yaptıklarını bunun için de tetikçi aradıklarını belirten Yargıtay, bozma gerekçesinde şu görüşlere yer verdi:

"Gülşen Kaymak’ın Asaf Şaşmaz’a öldürme olayının dikkat çekilmeyecek şekilde işlenmesi için evin anahtarını verdiği, tüm bu hususlar karşısında Gülşen Kaymak’ın eyleminin azmettirme boyutuna ulaştığı ve azmettirme suçu nazara alınarak cezalandırılması gerektiği gözetilmeden, yanılgılı değerlendirme sonucu yardım eden sıfatıyla sorumlu tutulması suretiyle eksik ceza tayini nedeniyle bozulmasına."

Gülşen Kaymak önümüzdeki günlerde tekrar hakim karşısına çıkacak.

text-ad
CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçen Özlem Çerçioğlu'na bir tepki istifası daha CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçen Özlem Çerçioğlu'na bir tepki istifası daha Erdoğan'ın AK Parti'ye katılan belediye başkanına yaptığı uyarı olay oldu Erdoğan'ın AK Parti'ye katılan belediye başkanına yaptığı uyarı olay oldu Direksiyon başındaki ''canavar'' tartıştığı sürücüye kılıçla saldırdı! Direksiyon başındaki ''canavar'' tartıştığı sürücüye kılıçla saldırdı! Diyanet'in cuma hutbesinde kız çocukları ile ilgili skandal ifadeler Diyanet'in cuma hutbesinde kız çocukları ile ilgili skandal ifadeler Simge Sağın'dan ''ben keşfettim Mauro Icardi patlattı'' sözlerine çok sert yanıt Simge Sağın'dan ''ben keşfettim Mauro Icardi patlattı'' sözlerine çok sert yanıt Uzak Şehir'in güzeli Terminatör çıktı: Meğer milli vücut geliştirmeciymiş! Uzak Şehir'in güzeli Terminatör çıktı: Meğer milli vücut geliştirmeciymiş! Afra Saraçoğlu'nun oyunculuğu Brezilya'da derslere girdi! Afra Saraçoğlu'nun oyunculuğu Brezilya'da derslere girdi! İşte Türkiye'nin gizli cenneti: Pammukkale'nin bembeyaz traverterlerinin yemyeşil kopyası! İşte Türkiye'nin gizli cenneti: Pammukkale'nin bembeyaz traverterlerinin yemyeşil kopyası! Sucuktan peynire, baldan zeytinyağına... Onlarca marka tek tek ifşa edildi! Sucuktan peynire, baldan zeytinyağına... Onlarca marka tek tek ifşa edildi! Polis memuru sevgilisi genç kadının kabusu oldu! Polis memuru sevgilisi genç kadının kabusu oldu!
Kuzey Marmara Otoyolu gişelerinde feci kaza: 1 kişi öldü! Kuzey Marmara Otoyolu gişelerinde feci kaza: 1 kişi öldü! Güzel oyuncunun pozlarını gören ''manken misin yoksa oyuncu mu'' diye sordu! Güzel oyuncunun pozlarını gören ''manken misin yoksa oyuncu mu'' diye sordu! Sıfır km olarak aldığı araç kabusu oldu: Mahkeme ''değiştirin'' dese de marka adım atmadı! Sıfır km olarak aldığı araç kabusu oldu: Mahkeme ''değiştirin'' dese de marka adım atmadı! CHP'li bir belediye başkanı daha AK Parti'ye katılıyor! CHP'li bir belediye başkanı daha AK Parti'ye katılıyor! Aydın'da Özlem Çerçioğlu AK Parti'ye geçmesinin ardından ''topuklu'' eylem Aydın'da Özlem Çerçioğlu AK Parti'ye geçmesinin ardından ''topuklu'' eylem Ünlü sanatçı ''midem bulanıyor'' deyip, resti çekti: ''Siyasete giriyorum!'' Ünlü sanatçı ''midem bulanıyor'' deyip, resti çekti: ''Siyasete giriyorum!'' Piyasaların 2025 yılı sonu Dolar/TL beklentisi belli oldu Piyasaların 2025 yılı sonu Dolar/TL beklentisi belli oldu Türkiye'nin bir sektör devi daha iflasını açıkladı Türkiye'nin bir sektör devi daha iflasını açıkladı ''Altın Gelin'' lakaplı sosyal medya fenomeni Aleyna Dalveren boşanıyor! ''Altın Gelin'' lakaplı sosyal medya fenomeni Aleyna Dalveren boşanıyor! CHP'li bir belediye başkanı daha gözaltına alındı! CHP'li bir belediye başkanı daha gözaltına alındı!