''Seni vurayım mı'' dedi, tetiği çekti... 17 yaşındaki genç kız böyle katledildi

Güncelleme:

İstanbul'da yılbaşı gecesi başından vurularak öldürülen 17 yaşındaki genç kızın katil zanlısının, genç kıza cinayetten önce yeni aldığı silahı gösterip "seni vurayım mı" diye sorduğu ortaya çıktı.

İstanbul Fatih'te yılbaşı gecesi 17 yaşındaki M.Ö.'i başından vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen E.Ş. hakkındaki soruşturma tamamlandı. İddianamede E.Ş.'ın “Çocuğa Karşı Kasten Öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 31 Aralık Pazar günü 23.30 sıralarında hastane polisi tarafından karakola 17 yaşında bir kadının silahla vurulmuş halede hastaneye geldiği bilgisini vermesi üzerine soruşturma başlatıldığı, hastaneye yaralı şekilde gelen M.Ö.'in kafasının sol bölgesinden giriş ve sağ tarafından çıkış olmak üzere bir adet mermi girişi olduğu belirtildi. Hastanede yanında bulunan arkadaşı N.A.'nın tanık ifadesinde, yılbaşı gecesi M.Ö. ile buluştuğu sırada mahalleden tanıdığı şüpheli E.Ş. ile karşılaştığını, sohbet sırasında M.Ö.'in üşümesi üzerine E.Ş.'in aracının ön sağ koltuğuna oturduğunu kendisinin ise şoför camının önünde durduğunu anlattı.

 GENÇ KIZA SİLAH DOĞRULTUP 'SENİ VURAYIM MI' DEDİKTEN SONRA TETİĞE BASMIŞ

N.A. ifadesinin devamında, E.Ş.'in arabanın kapısının kenarında bulunan silahını çıkartarak, 'Yeni aldım' dediğini ve N.A.'ya doğrultarak 'vurayım mı? Seni' dediğini ardından E.Ş.'in silahı M.Ö.'e doğrultarak, 'seni vurayım mı?' diye sorduğu esnada tetiği çektiği ve M.Ö.'i başından vurduğunu anlattı. N.A. ifadesinde arkadaşı M.Ö.'in başından kan gelmesi üzerine aracın arka koltuğuna binerek 'M.Ö.'i hastaneye yetiştirelim' dediğini, E.Ş.'ın en yakın hastaneye varmadan 2 sokak öncesinde durduğunu, elindeki silahı M.Ö.'in eline koyarak havaya bir el ateş ettiğini aktardı. Hastaneye geldiklerinde ise M.Ö.'i sedyeye koyduktan sonra şüpheli E.Ş.'in kendisini 'Arabaya bineceksin yoksa ailene zarar veririm' diyerek tehdit etmesi üzerine hemen geri arabaya bindiğini anlattı.

GENÇ KIZIN ARKADAŞINI YALAN İFADE VERMESİ İÇİN TEHDİT ETMİŞ

Araba içerisinde ise N.A., şüpheli E.Ş.'in kendisine 'silahı önce sen aldın kafana tutarak şakalaştın, sonra M.Ö. aldı ve silah ateş aldı diyeceksin' dediğini ve sonra tekrar araçtan inerek M.Ö. Nur'un yanına gittiğini ifade etti. N.A., hastanede oldukları sırada E.Ş.'ın eşinin kedisini arayarak M.Ö.'in durumunu sorduğunu ve olayın böyle yaşandığını anlattı.

 M.Ö.'İ VURDUKTAN SONRA HASTANEYE GİDERKEN SİLAH M.Ö.'İN ELİNE KOYARAK ATEŞ ETTİRMİŞ

İddianamede, şüpheli E.Ş.'in hastaneden kaçarak uzaklaştığı ve M.Ö.'in yılbaşından bir hafta sonra 6 Ocak 2024 tarihinde hastanede hayatını kaybettiği aktarıldı. Şüpheli E.Ş.'in ise olaydan 8 gün sonra karakola giderek teslim olduğu belirtildi. E.Ş.'in ifadesinde araç içerisinde M.Ö. ve N.A. ile sohbet ettiklerini, sohbet sırasında vites yanında duran silahı M.Ö.'in görmesi üzerine almak istediğini ifade etti. M.Ö.'e izin vermediğini ancak silahı almak için M.Ö.'in hamle yaptığını, M.Ö. Nur'un silahı almaması için kendisine çektiği esnada silahın bir anda ateş alarak M.Ö.'in başından vurulduğunu belirti. N.A. ile hastaneye giderken silahın ateş almaması için aracı durdurduğunu ancak bu esnada silahın tekrar ateş adlığını anlattı. M.Ö.'i hastaneye bıraktıktan sonra korktuğu için kaçtığını, teslim olmak için M.Ö.'in iyileşmesini beklediğini ancak genç kızın hayatını kaybetmesi üzerine teslim olduğunu belirtti. 

17 YAŞINDAKİ GENÇ KIZI ÖLDÜREN SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS TALEBİ

İddianamede, şüpheli E.Ş.'in suçtan kurtulmaya yönelik ifade verdiği belirtilerek, E.Ş.'ın olayda doğrudan kast ile hareket ettiği vurgulandı. Şüpheli E.Ş.'in “Çocuğa Karşı Kasten Öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianame kabul edilirken, şüphelinin yakın zamanda hakim karşısına çıkması bekleniyor.

 

DHA