Öldürülen terörist 'IŞİD kadısı' çıktı !

Öldürülen terörist 'IŞİD kadısı' çıktı !

Diyarbakır'daki IŞİD operasyonunda öldürülen terörislerden birinin ''IŞİD kadısı'' bir diğerinin de komutan olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır’da pazartesi günü terör örgütü IŞİD’e ait evlere baskın düzenleyen ve 7’si ölü 19 IŞİD mensubunu ele geçiren polis üç kişiyi daha yakaladı. İkisi kadın üç şüpheli gözaltına alınırken öldürülenlerden birinin Suriye’de 'IŞİD Kadısı', bir diğerinin de komutan düzeyinde olduğu saptandı. Emniyet'e göre hedef seçim mitingleriydi.

Diyarbakır’da, eylem hazırlığındayken ‘bomba villalarına’ yapılan baskında öldürülen 7 teröristten 5’inin kimliği belirlendi. Serhat S. Ergün G., Sıddık B., Veysel A. ve Cahit Ö.'nün Bingöl nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Kimlikleri tespit edilen teröristler arasında daha önce IŞİD’in canlı bombaları olarak aranan kişilerin bulunmadığı belirlendi. Operasyonda kendisini patlatarak 2 polisi şehit eden canlı bomba ile yanında bulunan ve parçalanarak ölen diğer teröristin kimlik belirleme çalışmaları sürüyor. Yüz tanıma sistemiyle bilgilerine ulaşılmaya çalışılan 2 canlı bombanın da Türk olduğu tahmin ediliyor. Öldürülen teröristlerin Suriye’de canlı bomba eğitimi aldığı, birinin Suriye’nin Rakka kentinde ‘idam ve infaz emri veren kadı’, diğerininse Telabyad komutanı olduğu belirlendi.
 
KAMUFLE OLMAK İÇİN...
 
Habertürk'ün haberine göre canlı bombaların ölü olarak ele geçirildiği hücre evlerinde yapılan incelemelerde çok miktarda TNT ve RDX, C4, A4 bileşenli patlayıcılar bulundu. Ayrıca 2 Kalaşnikof silah, 8 tabanca, 1 adet av tüfeği, 200 kilogram amonyum nitrat, çok sayıda fünye ve örgütsel doküman ele geçirildi. IŞİD üyelerinin dikkat çekmemek için HDP’ye yakın Emek Akademisi ve Özgür Yurttaş Derneği’ne komşu oldukları belirtildi. Kaldıkları villanın duvarlarına “KCK, Kürdistan IŞİD’e mezar olacak” ve “YDG-H” gibi yazılar yazarak kendilerini kamufle ettikleri anlaşıldı. 
 
ÇOK SALDIRGANLARDI
 
Teröristlerin operasyon sırasında oldukça agresif davrandıkları, ellerinde silahlarıyla zırhlı araçların üzerine saldırdıkları belirtiliyor. Al Jazeera'nın haberine göre bir özel harekât mensubu, "Adeta mermilerin üzerine atladılar" diyor.
 
MİTİNGLER HEDEFLENİYORDU
 
Ele geçirilen IŞİD mensuplarının Ankara’daki gibi mitingleri hedefledikleri bilgisi de var.

fft16_mf6216730.jpeg
 
KİTAPLARIN ARASINDA TAŞIMIŞLAR
 
Operasyon yapılan evlerde kalırken sakalsız dolaşan ve kendilerine öğrenci görünümü veren IŞİD mensuplarının taşıdıkları kitapların arasında da silah olduğu tespit edildi. Polisin operasyon sonrası evlerde yaptığı aramalarda ele geçirilen silahların yanı sıra bu silahları taşımak için kitapların içlerinin oyulduğu tespit edildi. Ele geçirilenler Emniyet Müdürlüğü’nde sergilendi.