Öldürdüğü eşinin daha önce de boğazını kesmiş

Öldürdüğü eşinin daha önce de boğazını kesmiş
Güncelleme:

Adana'da 10 yıllık eşi olacak cani tarafından korkunç bir şekilde öldürüldüğü kadının daha önce de eşi tarafından şiddete uğradığı ve boğazının kesildiği ortaya çıktı.

Adana'da 10 yıllık eşi S.E.'ü (35), 3 çocuğunun gözleri önünde tabancayla öldürdüğü iddia edilen emekli astsubay Y.E.'ün (53) ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılandığı davada tanık olarak dinlenen, kadının ilk eşinden olan kızı S.S., "Zanlı daha önce de annemin boğazını bıçakla kesmişti. Bir kez uyurken boğazını sıkarken yakalayıp, engel oldum. Annem bizi öldüreceğinden korktuğu için şikayetçi olamıyordu" dedi.

Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi Öz Mehtap Apartmanı'nda oturan emekli astsubay Y.E., 26 Ekim 2023'te eşi S.E.'e hafif ticari aracıyla şehir dışına çıkacağını söyledi. S.E.'ün, iddiaya göre terziye gitmek için aracın kendisine lazım olduğunu belirtmesi üzerine çift arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi ile Y.E., 3 çocuğunun gözleri önünde eşine tabancayla ateş açtı. Silahtan çıkan kurşunlarla göğsünden yaralanan S.E., hayatını kaybetti.

Adana'da 10 yıllık eşi olacak cani tarafından korkunç bir şekilde öldürüldüğü kadının daha önce de eşi tarafından şiddete uğradığı ve boğazının kesildiği ortaya çıktı.

BİR GÜN ÖNCE DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAMIŞTI

Öldürülen S.E.’ün cinayete kurban gitmeden bir gün önce doğum günü olduğu ve eşi tarafından üzerinde "Bazen seni daha ne kadar çok sevebilirim diye düşünüyorum" yazılı pasta keserek sürpriz kutlama yaptığı ortaya çıktı. Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Y.E. hakkında 'eşi kasten öldürmek' suçundan Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın ikinci duruşması yapıldı. 

'35 YAŞINDAKİ KIZIMI ELİMDEN ALDI'

Mahkeme heyeti, müştekileri ve olayla ilgili bilgisi olan tanıkları dinledi. Anne N.G.  ve baba H.G. damatlarından şikayetçi oldu. N.G., "Kızım hiçbir şey anlatmazdı. 35 yaşındaki kızımı elimden aldı. Yavrumun 4 çocuğu vardı. Torunlarım her gün 'Annemiz gelecek mi' diye soruyorlar" diyerek ağladı. H.G. da adalete güvendiğini belirterek, sanık damadının en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

'ANNEMİN KAFASINA SİLAH DAYIYORDU'

Öldürülen S.E.’ün ilk eşinden olan kızı S.S. üvey babası Y.E.'ün devamlı annesine ve kardeşlerine şiddet uyguladığını söyledi. Üvey babasının kıskançlık yüzünden annesinin başına silah dayadığını iddia eden S.S., "Bir keresinde de boğazını bıçakla kesti. Uyurken Y.E. annemin boğazını sıkıyordu. Annemi kurtardım, o sırada dayağı da yedim. Bu adamın kıskançlığı vardı. Annem bizi öldüreceğinden korktuğu için şikayetçi olamıyordu" dedi.

'AKLIMDAN GİTTİ'

Müşteki ve tanıkların ifadeleri sonrası söz hakkı verilen sanık Y.E., eski savunmalarını tekrarladığını söyledi. Daha önceki savunmasında, eşinin çocukları bahane ederek 2 aydır kendisiyle yatmadığını iddia eden sanık Y.E., "Söyleyecek birçok şey aklımdaydı. Şu anda aklıma bir şey gelmiyor. Aklımdan gitti" diye konuştu. Sanık Y.E., mahkeme başkanına, ifadeleri alındıktan sonra duruşma salonundan çıkartılan tanıklara, "Benim eşime canım, hayatım diye konuştuğumu da sorsaydınız" dedi.

TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

Dava dosyasında araştırılacak başka husus kalmaması üzerine savcı, esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı, sanık Y.E.'ün eşini öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını isteyip tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti, tarafların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi. (DHA)

DHA