Narin soruşturmasında JASAT tutanağından çıkan 6 şoke eden bilgi

Narin soruşturmasında JASAT tutanağından çıkan 6 şoke eden bilgi
Güncelleme:

Diyarbakır'da korkunç bir şekilde öldürülen minik Narin ile ilgili soruşturma sürerken JASAT tutanaklarından Narin'in ailesiyle ilgili şoke ede 6 ayrı bilgi notu çıktı.

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin G.'ı arama çalışmalarının engellenmeye çalışıldığı JASAT tutanağında ortaya çıktı. Tutanağa göre köyde yangın çıkarıldı, olağan dışı elektrik kesintileri yaşandı. Ayrıca jandarma personelinin Eğertutmaz Deresi'nden uzaklaştırılmaya çalışıldı. Bu eylemlerin bir kısmı Güran ailesinin bazı üyeleri tarafından yapıldı.

Diyarbakır'da, Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan Narin G.'ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra savcılığın talebi üzerine yeniden gözaltına alınan R.A. çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Narin G.'ın tutuklu amcası S.G.'ın işçisi olduğu öğrenilen 15 yaşındaki suça sürüklenen çocuk R.A'nın tutuklanma gerekçesinde Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tutanağına da yer verildi.

Gerekçede, 21 Ağustos 2024 günü kaybolan Narin G.'ı bulmak için gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarının bir kısım şahısların hedef saptırma maksatlı suni ihbarlarıyla ve dikkat dağıtıcı eylemleriyle akamete uğratılmaya çalışıldığı belirtildi.

Dosyadaki JASAT tutanağında, hedef saptırma maksatlı suni ihbarlar ve dikkat dağıtıcı eylemler şöyle sıralandı:

* 'Suriyelilerin kaldığı çadıra yakın bir konumda terlik bulunduğu' iddia edilerek jandarma personeli bu kısma yönlendirilmeye çalışıldı,

* Köyde yangın çıkarıldı,

* Arama kurtarma çalışmaları esnasında olağan dışı elektrik kesintileri yaşandı,

* İki şahıs, bir kız çocuğunu köyün üst tarafına götürdüğü şeklindeki ihbarda bulundu, yanlış ifadelerle güvenlik birimleri yanlış yönlendirildi,

* Bu gibi eylemlerle jandarma personeli Eğertutmaz Deresi'nden uzaklaştırılmaya çalışıldı,

* Bu eylemlerin bir kısmının Narin'in ailesinin bazı üyeleri tarafından yapıldı.

 

AA