Masaj salonunda asitli saldırı: ''Saçımdan tutup, yüzüme attı''

Masaj salonunda asitli saldırı: ''Saçımdan tutup, yüzüme attı''
Güncelleme:

Çanakkale'de masaj salonu çalışanının yüzüne kimyasal sıvı attığı iddia edilen sanık hakim karşısına geçti. Olayda sol gözünü kaybeden mağdur B.A., ''Saçımdan tutup, asidi yüzüme attı'' dedi.

Çanakkale 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "canavarca hisle silahla kasten yaralama" ve "kadına karşı basit yaralama" suçlarından tutuklanan sanık R.A. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Müştekiler B.A, T.Y. ve avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Sanık R.A, iki yıldır gittiği masaj salonunda olaydan 5 ay önce müşteki tanıştığı B. A. ile dışarıda da görüştüğünü ve duygusal olarak bağlandığını anlattı.

Masaj salonunun alt katında yer alan iş yeri sahibinin evinin mermerlerini yaptığını ve işinde kullanmak amacıyla olaydan 10 gün önce internetten asit sipariş ettiğini öne süren R.A, asidi sulandırmak için üst kata çıktığında konuşmak istediği B.A. ile tartıştığını anlattı.

Tartışmanın devamında mermere dökmek için aldığı asidi B.A.'nın yüzüne döktüğünü anlatan R.A. asidin kendi üzerine de geldiğini, olay yerinden ayrılıp bir benzin istasyonunda yüzünü yıkadıktan sonra Ezine ilçesine giderek polise teslim olduğunu ifade etti.

Müşteki B.A. ise R.A. ile gönül bağının olmadığını, evlilik teklifini de kabul etmediğini belirterek, "Olay günü konuşmak için geldi. Arkadaşıma düzenlediğim doğum gününde darbukacının yanında dans ettiğim anın görüntüsünden bahsetti. Bunun kendisini ilgilendirmediğini söyledim. 'Kimmiş göreceksin, yüzünü tanınmayacak hale getireceğim.' dedi. Saçımdan tutup, asidi yüzüme attı. Daha önce patronumun evinin işini yaptı, iş yerimin alt katında başka bir işi yoktu." diye konuştu.

Yaşanan olay nedeniyle sol gözünü kaybettiğini, hastanede bir ay hem cildiyle ilgili hem de psikolojik tedavi gördüğünü anlatan B.A, tedavisinde kullanılan ilaçları da yurt dışından geldiği için kendi cebinden karşıladığını söyledi.

B.A'nın avukatı İbrahim Selman Şuşoğlu, tutuklu sanığın ifadelerinin çelişkili olduğunu ve birbiriyle örtüşmediğini savunarak, "Bu işi planlı yaptığını düşünüyorum. Sosyal medyada da olaydan bir kaç gün önce paylaşmıştı." dedi.

Avukat Şuşoğlu, sanığın tutukluluğun devamını talep ettiklerini belirtti.

Olay sırasında asitle kolundan yaralanan müşteki T.Y. de tutuklu sanık R.A'dan şikayetçi olduğunu belirtti.

Duruşmaya ara veren mahkeme, R.A'nın tutukluluğunun devamına karar verip sanığın sosyal medya hesabında olay gününden önce yaptığı paylaşımlar ile müşteki B.A'nın tedavisinde kullandığı ilaçların maliyetinin hesaplanarak mahkemeye sunulmasını istedi.

Mahkeme duruşmayı 1 Ağustos'a erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İsmetpaşa Mahallesindeki bir masaj salonunun müşterisi olan R.A, (41), 26 Aralık 2023'te burada masöz olarak çalışan B.A'nın (24) yüzüne kimyasal sıvı atmıştı.

B.A, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'ne kaldırılmış, R.A. ise olaydan bir gün sonra Ezine ilçesinde polislerce gözaltına alınmıştı.

AA