Kız kardeşi ve eşini borç yüzünden öldürmüş

Kız kardeşi ve eşini borç yüzünden öldürmüş
Güncelleme:

İzmir Bergama'da kız kardeşini ve kocasını öldüren emekli uzman çavuş, borç verdiği 25 bin TL'yi alamadığı için cinayeti işlediğini söyledi.

İzmir'in Bergama ilçesinde kız kardeşi Nesrin C.(43) ve eşi Taner C.'yi (44) tabancasıyla vurarak, öldüren emekli uzman çavuş Ali Rıza A. (55) tutuklandı. A., borç olarak verdiği 25 bin TL'yi damatlarının geri ödememesi nedeniyle cinayeti işlediğini söyledi.

Gaziosmanpaşa Mahallesi Seyfi Bey Sokak'taki 2 katlı bir binanın üst katında annesi ile yaşayan emekli uzman çavuş Ali Rıza A., dün saat 11.00 sıralarında kız kardeşi Nesrin C. ve eşi Taner C.'nin yaşadığı alt kattaki daireye indi. İddiaya göre Ali Rıza A. ile bir kahvede garson olarak çalışan damatları Taner C. arasında, tartışma çıktı. Tartışmanın uzaması üzerine A., belinden tabancasını çıkartıp, Taner C.'ye doğrultu. Bu sırada aynı odada 8 yaşındaki oğlu K.A.C.ile bulunan Nesrin C., eşi Taner C.'yi korumak için ağabeyinin önüne geçti. Ağabeyi Ali Rıza A.'nın tabancasından çıkan kurşunla göğsünden vurulan kadın olay yerinde yaşamını yitirdi. Ali Rıza A., ardından tabancasını Taner C.'ye doğrultup, kurşun yağmuruna tuttu. Taner C. de olay yerinde yaşamını yitirdi.

ÇOCUK, ANNE VE BABASINI BAŞINDA AĞLARKEN BULUNDU 
Ali Rıza A., olaydan sonra Bergama İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, 'Kardeşim ve kocasını öldürdüm' diyerek, teslim oldu. Bunun üzerine adrese giden sağlık ve polis ekipleri, çiftin çocukları K.A.C.'yi anne ve babasının cesetleri başında ağlarken buldu. K.A.C., sakinleştirilip, yakınlarına teslim edildi. C. çiftinin cesetleri ise polis ve Ali Rıza A.nın olay yerindeki incelemelerini ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

TABANCA TUTUKLUK YAPMIŞ
Gözaltına alınan Ali Rıza A.'nın polisteki ve adliyedeki ifadelerinde, "Taner C.'ye 25 bin lira borç vermiştim. Olay gün istemek için evlerine gittim. Ancak, beni geri çevirdi. Bunun üzerine tartıştık. Kavga çıktı. Bu sırada tabancamı çıkardım, kız kardeşim eşini korumak için önüne geçti. Amacım kardeşimi yaralayıp, yere düşürerek eşini korumaya çalışmasını engellemekti. Kardeşim, vurulup düştükten sonra bir el damadımızın başına ateş ettim. Ardından tabancam tutukluk yaptı. Mekanizmayı peş peşe dört kez çektim. Dört mermiyi dışarı attıktan sonra tekrar tabancamı yerde yatan damadımıza doğrultup, 7 kez başına 1 kez de göğsüne ateş ettim" dedi.

Polisteki işlemlerinin ardından dün  gece adliyeye sevk edilen A., tutuklandı. Ali Rıza A.'nın uzman çavuş olarak görev yaptığı sırada psikolojik sorunları nedeniyle malulen emekli edildiği öğrenildi.
Öte yandan polisin çilingir yardımıyla kapısını açarak girdiği A.'nın evinde bulunan ruhsatsız 2 pompalı tüfeğe el konuldu.

DHA

Etiketler cinayet izmir
Fenomen makyaj artisti Alp Kavasoğlu'nun ölüm nedeni belli oldu Fenomen makyaj artisti Alp Kavasoğlu'nun ölüm nedeni belli oldu Resmen geleceği görmüş: İşte Bill Gates'in gerçeğe dönüşen tahminleri Resmen geleceği görmüş: İşte Bill Gates'in gerçeğe dönüşen tahminleri Uzman isim açıkladı: Bu besinleri sofranızdan eksik etmeyin! Uzman isim açıkladı: Bu besinleri sofranızdan eksik etmeyin! İmamoğlu'nun avukatından ''ahmak davası'' açıklaması İmamoğlu'nun avukatından ''ahmak davası'' açıklaması Bayraktar Kızılelma gökyüzüyle buluştu... Gururlandıran görüntüler Bayraktar Kızılelma gökyüzüyle buluştu... Gururlandıran görüntüler Karakoldan kaçmayı başaran ''çöpteki polis katili''yle ilgili ihmaller zinciri iddiası Karakoldan kaçmayı başaran ''çöpteki polis katili''yle ilgili ihmaller zinciri iddiası Bu haftanın tadını çıkarın: Yaz geri geldi Bu haftanın tadını çıkarın: Yaz geri geldi 22 suç kaydı olan trafik magandası bir astsubayı şehit etti 22 suç kaydı olan trafik magandası bir astsubayı şehit etti İdil Bilgen’in Dünya Güzellik Yarışması’ndaki rakipleri belli oldu İdil Bilgen’in Dünya Güzellik Yarışması’ndaki rakipleri belli oldu Bakan Tekin kendisi için ''istediği kadar anırsın'' diyen öğretmene bu yanıtı verdi Bakan Tekin kendisi için ''istediği kadar anırsın'' diyen öğretmene bu yanıtı verdi
Kiracıya aile boyu işkence: Kadın kıyafeti giydirip işkence yaptılar Kiracıya aile boyu işkence: Kadın kıyafeti giydirip işkence yaptılar Sıfır aldığı araç başına dert oldu: Bayi geri almadı, mahkemeye başvurdu Sıfır aldığı araç başına dert oldu: Bayi geri almadı, mahkemeye başvurdu Emeklinin 2025 yılı kök maaşı belli oldu Emeklinin 2025 yılı kök maaşı belli oldu İşte Beşiktaş bu... Kara Kartal dünya devlerini da avladı İşte Beşiktaş bu... Kara Kartal dünya devlerini da avladı Mide bulandıran sapıklık: Eşi olacak cani 80’den fazla erkeğe tecavüz ettirdi Mide bulandıran sapıklık: Eşi olacak cani 80’den fazla erkeğe tecavüz ettirdi Yine gizemli hastalık: 2 ölü var, vaka sayısı 500'e ulaştı Yine gizemli hastalık: 2 ölü var, vaka sayısı 500'e ulaştı Konut kredisi faiz oranları değişti: İşte 2 milyon TL krediye en düşük faiz uygulayan banka Konut kredisi faiz oranları değişti: İşte 2 milyon TL krediye en düşük faiz uygulayan banka Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut: İsrail'in hedefi Türkiye, uykudakiler uyansın Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut: İsrail'in hedefi Türkiye, uykudakiler uyansın Bingöl Miss Turkey 2024 birincisi Dr. İdil Bilgen'i bekliyor ama Bilgen'den ses yok Bingöl Miss Turkey 2024 birincisi Dr. İdil Bilgen'i bekliyor ama Bilgen'den ses yok Bozkırın ortasında bir vaha: Kurak araziyi ormana çevirdi Bozkırın ortasında bir vaha: Kurak araziyi ormana çevirdi