İstanbul’daki çifte cinayetin faili kilometrelerce uzakta yakalandı

İstanbul’daki çifte cinayetin faili kilometrelerce uzakta yakalandı
Güncelleme:

İstanbul'da 2 yıl önce evlendiği Cezayirli bir kadın ile kendisini eşiyle tanıştıran aynı ülke vatandaşı bir başka kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle aranan zanlı Trabzon'da yakalandı.

D.U., Fatih Yedikule'de 2 yıl önce Z.B.'nin tanıştırdığı Z.N. ile evlendi. İkili arasında evlilik boyunca sorunlar yaşanırken, D.U., 27 Mayıs'ta Z.N. ile yine tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi ile D.U., eline aldığı bıçakla Z.N.'nı boğazını keserek öldürdü. Evden çıkan D.U. daha sonra kendisini eşiyle tanıştıran ve camide tuvalet temizliği işiyle uğraşan Z.B.'nin çalıştığı Topkapı'ya geldi. D.U., iddiaya göre eşini öldürdüğü bıçakla Z.B.'yi de öldürdü. Kaçan D.U.'un yakalanması çalışma başlatıldı.

Şüphelinin Trabzon'da olduğu bilgisi sonrası Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirleri ekipleri, harekete geçti. Ekipler, gece saatlerinde Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde tuvalet olarak kullanılan metruk yapıda şüpheliyi yakaladı. İşlemleri sonrası şüphelinin İstanbul'a gönderileceği öğrenilirken, soruşturma sürüyor.

Ne olmuştu ?

D.U., Fatih Yedikule'de, 2 yıl önce Cezayir Uyruklu Z.B.'nin tanıştırdığı yine Cezayir uyruklu olan Z.N. (29) ile evlendi. Evlilik sürecinde, ikili arasında devam eden sorunların ardından D.U., geçtiğimiz pazartesi akşamı Z.N.'yı eline aldığı bıçakla boğazını keserek öldürdü.

Evden çıkan D.U. daha sonra kendisini eşiyle tanıştıran ve camide tuvalet temizliği işiyle uğraşan Z.B.'nin çalıştığı yere geldi. D.U., iddiaya göre karısını öldürdüğü bıçakla Z.B.'yi de öldürdü. İşlediği iki cinayetin ardından kayıplara karışan D.U.'u yakalama çalışmaları devam ediyor.

 Öte yandan camide tuvalet temizliği işiyle uğraşan Z.B.'nin çevresindeki kişilere belli bir miktar para karşılığında Cezayir'den kadın bularak evlendirdiği öne sürüldü. 

"BİRKAÇ KİŞİYE DAHA GETİRMİŞTİ"

Mahalle sakinlerinden C.A., "Arkadaşım telefonla arayıp Z.B.'in bıçaklandığını söyledi. Z.B. burada caminin temizlik işleriyle ilgileniyordu. Cezayir'den bir kadın getirip tanıştırmış. Tanıştırdığı kişiyle kadının arası açılınca önce kadını öldürüyor. Sonra da buraya gelip tanıştırdığı için Z.B.'i öldürüyor. Birkaç kişiye daha kadın getirmişti. Ben kendisini uyarmıştım bunları yapmaması konusunda. Böyle saçmalık olmayacağını söyleyip kızdım. Tuvaletin içinde kaldığı bir oda vardı, orada öldürüldü" dedi.

DHA