İstanbul'da kız yurdunda skandal

İstanbul'da kız yurdunda skandal
Güncelleme:

İstanbul’da Zeytinburnu ilçesinde bulunan 932 yatak kapasiteli özel bir kız öğrenci yurdu kamusallaştırılınca yurtta kalan öğrenciler bir gecede yurtsuz bırakıldı.

Üniversitelerde güz dönemi başlarken bu süreçte üniversite öğrencilerinin yaşadığı sorunlar tekrar gündeme geliyor. Öğrenciler bu süreçte barınmayla ilgili birçok sorun yaşıyor. İstanbul’da Zeytinburnu ilçesinde bulunan 932 yatak kapasiteli özel bir kız öğrenci yurdunda konaklayan öğrenciler bir gecede yurtsuz bırakıldı.

Cumhuriyet gazetesinden Mert Öner'in haberine göre özel yurdun Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından okulların açılmasına kısa bir süre kala kamulaştırıldığı öğrenildi. Öğrenciler ve veliler yurdun kendilerinden ödeme almasına ve okulların açılmasına birkaç haftalık bir süre kalmasına karşın alınan karara tepki gösterdi. 

Cumhuriyet gazetesine açıklama yapan bir veli, “Yurt bize ‘KYK aniden kamulaştırdı, öğrencilerin çıkarılması gerek’ dedi. KYK bunu reddediyor, ‘Biz aylardır görüşüyoruz bize orada öğrenci olmadığını söylediler sistemde de öğrenci gözükmüyor’ diyor. Birbirlerini yalanlıyorlar. Oysa herkes parayı ödemiş yurda. Şimdi IBAN’ınızı atın paranızı iade edeceğiz diye arıyorlar. Biz iadeyi reddettik dava açacağız. KYK’ye da ihtarname göndereceğiz. ‘Öğrenci olduğundan haberimiz yoktu’ diyorlar ancak bu çok büyük bir yurt. Belki bin öğrenci var. Hepimizi silmişler, kayıtlı gözükmüyormuşuz. IBAN’lardan gözükmüyor mu bu kayıt yaptıranlar? Mahkeme sürecinde çıkacak artık kimin yalan söylediği” dedi.  

Mağdur edilmelerine karşın alternatif bir çözüm de sunulmadığını belirten veli “Okulların açılmasına 10 gün kalmış bunların vicdanı yok. Artık başvurular da bitti. Alternatif bir çözüm de sunulmadı. Çocuğumuz mağdur oldu. Biz sorduk ne yapacağız diye o sizin probleminiz diyorlar. Çocuğumuzun eşyaları var gelin alın yoksa dışarı atacağız dediler. Böyle bir şey var mı” ifadelerini kullandı. İddialara ilişkin ulaştığımız Novu Kız Öğrenci Yurdu ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yurt İdare Birimi yetkilileri konu hakkında yorum yapmayı reddetti.

Cumhuriyet