İstanbul'da bina çöktü: Ölü ve yaralılar var

Güncelleme:

İstanbul Küçükçekmece'de bir bina çöktü. Enkaz altında kalan 8 kişi yaralı olarak çıkarılırken, 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde saat 08.40 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çöken 3 katlı bina çöktü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Çöken binanın altından A.C isimli 1 çocuk toplam 8 kişi yaralı olarak çıkardı. Yaralı olarak enkazdan çıkarılan M.A., S.D., K.P., A.C., C.C., A.B. K.Y.A. ve D.C. ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi. D.C. hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. S.D. isimli kişinin hayati tehlikesi sürüyor. Çökme anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. 

İstanbul Küçükçekmece'de bir bina çöktü. Enkaz altında kalan 8 kişi yaralı olarak çıkarılırken, 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Valilik: 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı

İstanbul Valiliği'nden yapılan son açıklamada "Küçükçekmece’de çöken binanın enkazında kalan son kişi de yaralın olarak kurtarılmıştır. Olayda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştır. Enkazda an itibariyle kalan şahıs bulunmamakta olup, arama kurtarma ekiplerinin enkazda dinleme çalışmaları devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

İstanbul Küçükçekmece'de bir bina çöktü. Enkaz altında kalan 8 kişi yaralı olarak çıkarılırken, 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

''Yatakla dolabın arasına girmenin önemini gördüm''

Enkazdan çıkarılan bir vatandaş, "7 8 kişiydik. Bina sabah erken saatlerde çöktü. Hafif bir sarsıntı duyduk. Sonra çöktü. Ben yatakla dolabın dolabın arkasına atmıştım kendimi, sonra geri geri çıktım. Köpeğim vardı. O içeride kaldı. Üst kattaki insanlardan da bazıları çıktı. Bazıları enkazda kaldı. 4 katlı binaydı. Bir risk taşımıyordu. Alt kat dükkan onun üzerinde ofisim vardı. Bir üst katta da evim vardı. 10 dakika sonra hemen polis ekipleri ve ambulanslar geldi. Ellerim ve bacaklarımda yaralar var. Komşular kıyafet verdiler giydim. Ara kattaydım. Yatakla dolabın arasına girmenin önemini gördüm" dedi.

İstanbul Küçükçekmece'de bir bina çöktü. Enkaz altında kalanların olduğu belirtiliyor.

Vali Gül'den açıklama

İstanbul Valisi Davut Gül binanın yapım yılına ilişkin, "1988 yapımı. Çökeme nedenine ilgili henüz tespit edilen bir sebep yok. İleriki saatlerde ileriki günlerde sizleri bilgilendireceğiz. Cumhuriyet Başsavcımız zaten olay yerinde. Adli ve idari süreç zaten devam edecek bundan sonraki süreçte. Hepimize geçmiş olsun. Herhangi bir patlama ihbar ya da tespitimiz yok " diye konuştu.

İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamada da çöken binanın çevresindeki iş yerleri, otomobil ve İETT otobüsünün hasar gördüğü belirtilerek, "Ekiplerin arama tarama çalışmaları devam etmektedir. Yıkılan bina çevresindeki 3 bina ilçe belediyesi ekipleri tarafından tedbir amaçlı boşaltılmış, çevredeki 5 binada daha inceleme için boşaltma kararı alınmıştır." denildi.

Kentsel dönüşüme sokmak istemedi iddiası

Öte yandan olay yerine gelen ve çöken binanın bitişiğinde bulunan binanın sahibi olduğunu belirten kişi, kendi binalarının kentsel dönüşüm sürecinde olduğunu, yıkılan binanın ise sahibiyle iletişime geçtiklerini ifade ederek, "Biz kendi binamızı komple boşaltmış ve tahliye etmiştik. Elektriği doğalgazı kesilmişti. Bugünlerde de kendi binamızı yıkacaktık. Bu talihsiz olay denk geldi. Biz kendi binamızı kentsel dönüşüme sokmadan önce oranın (çöken binanın) sahibi Murat Beyle görüştük. Murat Bey kendisi, binayı kendi özel sebeplerinden dolayı yıktırmak istememişti. Kentsel dönüşüme sokmak istemedi. Ondan dolayı tabi bizler de müdahale edemedik bina sahibi olması münasebetiyle. Ama, bugün böyle talihsiz bir olay yaşandı. Geçmiş olsun diliyorum" dedi.

İstanbul Küçükçekmece'de bir bina çöktü. Enkaz altında kalan 8 kişi yaralı olarak çıkarılırken, 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Başsavcılık soruşturma başlattı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı çöken bina ile ilgili 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirdi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ''02.06.2024 tarihinde saat 08:40 sularında, Küçükçekmece ilçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın henüz belirlenemeyen bir nedenle çökmesi olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında; 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal ettirilmiştir. Arama kurtarma çalışmalarının bitimine müteakip, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından görevlendirilen 3 kişilik bilirkişi ekibi kusur tespiti için incelemelerine başlayacaktır. Soruşturma titizlikle devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

2 kişi gözaltına alındı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağı'nın kesişim noktasındaki, altında dükkan bulunan 1988 yapımı 3 katlı apartmanın çökmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, binanın sahibinin H.M.G. olduğu belirlendi.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen H.M.G., polis ekiplerince yakalanarak emniyete götürüldü.

Soruşturma çerçevesinde binanın girişinde bulunan restoran sahibi kadın Ö.A.D. de gözaltına alındı.