Gazeteci Hakkı Öcal'dan ''vahşet'' önerisi: ''Gözleri açılmadan su dolu bir kovaya bırakmalı''

Gazeteci Hakkı Öcal'dan ''vahşet'' önerisi: ''Gözleri açılmadan su dolu bir kovaya bırakmalı''
Güncelleme:

Milliyet gazetesi yazarı ve İbni Haldun Üniversitesi öğretim üyesi Hakkı Öcal'ın "kedi yavrularını itlaf etmenin yolu" paylaşımı tüyler ürpertti.

Türkiye tüm itirazlara ve eleştirilere rağmen AK Parti ve MHP'nin oylarıyla TBMM'den geçerek yasalaşan, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığı sokak hayvanları yasasını tartışmaya devam ederken, Milliyet gazetesi yazarı ve İbni Haldun Üniversitesi öğretim üyesi Hakkı Öcal'ın sosyal medyadan yaptığı "istenmeyen kedi yavrularını itlaf etme" tarifi infial yarattı. 

Öcal'ın sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşım, hayvanseverler tarafından büyük bir öfkeyle karşılandı. Öcal, kedilerin yok edilmesi için adeta bir "yöntem önerisi" sunarak şu ifadeleri kullandı:

 “İstenmeyen kedi yavrularını itlaf etmenin yolu, onları henüz gözleri açılmamışken su dolu bir kovaya bırakmaktır. Kürekle öldürmek, nasıl bir vahşet!”

Öcal’ın bu sözleri, sosyal medyada kısa sürede geniş bir kitle tarafından paylaşılırken, tepkiler çığ gibi büyüdü. Binlerce hayvansever, Öcal'ın bu sözlerinin hayvanlara yönelik şiddeti körükleyici bir nitelikte olduğunu belirterek, yetkilileri ve Öcal’ın görev yaptığı kurumları acilen harekete geçmeye çağırdı. "Böyle bir zihniyetin akademik bir kurumda yer alması kabul edilemez," yorumları sosyal medyada sıklıkla dillendirildi.

 Milliyet gazetesi yazarı ve İbni Haldun Üniversitesi öğretim üyesi Hakkı Öcal'ın