Erdoğan’ı ağlatmıştı... O şair gözaltında

Erdoğan’ı ağlatmıştı... O şair gözaltında
Güncelleme:

Şair Nevzat Çelik, dün akşam evinde akşam saatlerinde gözaltına alındıktan sonra yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Şair Nevzat Çelik, dün akşam Beşiktaş maçını izlerken kapının sertçe çalındığını ve gözaltına alındığını açıkladı. Nevzat Çelik, gözaltına alınma gerekçesini İzmir’deki yangınlara ilişkin yaptığı paylaşımın gösterildiğini ifade etti.

O anları anlatan Nevzat Çelik şunları kaydetti:

“Dün gece. Saat: 21.45… Beşiktaş-Antalya maçını izlemek üzere tezgâhımı kurmuşum. Hakem düdüğünü ağzına götürmüştü ki... Kapı sertçe çaldı. Yakalama tutanağıyla geldiler. Haklarını teslim etmeliyim, polisler çok nazikti. Evet, adım Nevzat Çelik’ti. Emniyete davet edildim. Çağırsaydınız gelirdim, dedim… İhtimal onlar da gecenin bir vakti göreve çağrılmış… Gerekçe: 16 Ağustos’ta X’te yaptığım, “Canım #izmiryanıyor. Gâvur İzmir değil, #TürkiyeYanıyor!” paylaşımım. İfadem alındı… Hiç mi görmeyelim, duymayalım, konuşmayalım? Hiç mi eleştirmeyelim? Ne isteniyor? Mahalle yanarken hep saçımızı mı tarayalım? Peki, nasıl insan kalalım? Güzel günleri de görmek umuduyla."

Şair Nevzat Çelik, dün akşam evinde akşam saatlerinde gözaltına alındı.

Yurtdışına çıkış yasağı

Çelik, akşam saatlerinde yeni bir paylaşım daha yaparak şu sözleri kaydetti: “Sevgili arkadaşlar… Benim ülkede yargılama yıldırım hızında işliyor! Canlı tanığıyım, dumanı üstümde tütüyor. Son durum şu: Dün geceki gözaltından sonra bugün yeniden emniyet müdürlüğüne çağrıldım. Savcılık, mahkeme derken… ‘Canım İzmir yanıyor, Gavur İzmir değil. Türkiye yanıyor’ paylaşımım ‘yalan’ olarak görüldü. Oysa benim ülkemde ‘yangına yangın’ denir! Sonuç itibariyle 24 saat içinde gül gibi bir yurt dışı çıkış yasağım oldu.”

Erdoğan'ı ağlatmıştı

Nevzat Çelik, Ahmet Kaya’nın seslendirdiği “Şafak Türküsü” şiirinin yazarı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül darbesinin astığı ilk devrimci olan Necdet Adalı için grup toplantısında şöyle konuşmuştu:

"Şair Nevzat Çelik’in Necdet Adalı için yazdığı o ünlü şiir bu zamansız ölümü en güzel şekilde resmediyor. Gerçekten çok duygusal. Beni burada arama anne kapıda adımı sorma, saçlarını yıldız düşmüş koparma anne, ölümü özledim anne...."

Yine ATV'de katıldığı bir programda şiirin bestelenmiş halini dinleyip gözyaşlarını tutamamıştı.