Discord operasyonları devam ediyor: Tutuklu sayısı 5'e yükseldi

Discord operasyonları devam ediyor: Tutuklu sayısı 5'e yükseldi
Güncelleme:

Erişim engeli getirilen ''Discord'' üzerinden suç içerikli paylaşımlar yapan kişilere yönelik çalışmalar devam ediyor. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 5'e yükseldi.

İstanbul’da 2 kadının öldürülmesi olayının ardından tartışılan ve erişim engeli getirilen “Discord” isimli sosyal medya platformu hakkında Emniyet ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Halkı yanıltıcı şekilde yayın ve dezenformasyon yaptığı tespit edilen “Haha” isimli grubun kurucuları olan 3 şüpheli yakalandı. Ankara’da bulunan T.D. İstanbul’da bulunan F.T. ve Konya’da bulunan M.Ö. tutuklandı. Ayrıca “C31K” isimli grubun yöneticilerinden olan E.G. Tokat’ta yakalanarak tutuklanırken, İstanbul’da bulunan A.T. hakkında ise ev hapsi tedbiri uygulandı. Discord üzerinden bir kadının kendisine kolonya döktürülüp yaktırılmasına dair paylaşımda adı geçen ve gözaltına alınan Ö.P. ise tutuklandı.

Soruşturmanın geçmişi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Ekim'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bir kız çocuğunun sosyal medyadaki bir program üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntülerin Siber Daire Başkanlığınca incelendiğini ve videonun kurgu olduğunun belirlendiğini duyurmuştu.

İzmir Emniyet Müdürlüğünün E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına aldığını, ifade işlemlerinin psikolog eşliğinde yapılacağını bildiren Yerlikaya, E.N.B'nin sözde tehdit ve şantaja maruz kaldığı görüntüleri, halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayımlayan ve dezenformasyon yapan 18 yaşındaki T.D'nin Ankara'da gözaltına alındığını ifade etmişti.

Discord'daki paylaşımlara ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında daha önce "HAHA" ismiyle yayın yapan grubun yöneticilerinden T.D. ve M.E.Ö, bugün de F.T. tutuklanmıştı.

Böylece soruşturmada tutuklu sayısı 5 oldu.

AA/İHA