Darbe gecesi İncirlik'te neler oldu ?

Darbe gecesi İncirlik'te neler oldu ?

Generallere dahi emir veren, ''Çiğli İmamı'' Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu'nun, İncirlik'te görevli oğlu Uzman Çavuş Muhammet Emrah Kuzu'nun ifadesi ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Marmaris'te kaldığı oteli vurmakla görevli Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda "generallere dahi emir veren" üs imamı Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu'nun İncirlik'te görevli oğlu Uzman Çavuş Muhammet Emrah Kuzu, ifadesinde ilginç detaylar verdi. Darbe girişimi nedeniyle birlikte tutuklandığı komutanı ile birlikte İncirlik Üssü'nde geçirdiği 11 saati anlatırken, Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın ABD'ye iltica isteğini bizzat üsdeki Amerikalılara ait binaya giderek yaptığı ortaya çıktı.

İncirlik'teki Türk birliği olan 10'uncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Van'ın "emir eri, şoförü ve koruması olan Uzman Çavuş Muhammet Emrah Kuzu, komutanı ve bazı üst düzey toplam 15 askerle birlikte tutuklandı. Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında sorgulanan Uzman Çavuş Muhammet Emrah Kuzu'nun ifadesi "Generallere dahi emir veren üs imamı Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu'nun oğlu olması ve TBMM'yi bombalayan uçaklara yakıt ikmali yapan tanker uçakların uçuşuna izin veren Tuğgeneral Van'ın koruması ve şoförü olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor.

Bu çerçevede sorgulanan Uzman Çavuş Kuzu, babasıyla fikirlerinin uyuşmaması nedeniyle aralarının soğuk olduğunu ve çok sık görüşmediklerini ileri sürdü. 3 yıllık uzman çavuş olduğunu ve son 1 yıldır Tuğgeneral Van'ın koruması ve şoförlüğünü yaptığını belirten Kuzu, komutanının o gece saat 22.30'dan teslim olduğu saat 09.30'a kadar 11 saat boyunca neler yaptığını bir bir anlattı.

AMERİKALILARIN YANINDA 15-20 DAKİKA KALDI

15 Temmuz'da mesainin ardından lojmana gittiğini saat 22.30'da Tuğgeneral Van'ın kendisini arayarak göreve çağırdığını vurgulayan Uzman Çavuş Kuzu, ifadesinde şunları söyledi:

"Karargaha gittiğimde nöbetçi astsubay bir zarf getirdi. Komutan odasında yalnızdı. Bir ara bana silahımı alıp karargah girişinde nöbet tutmamı istedi. Sabah saat 06.00'a kadar aralarında albayların da bulunduğu rütbeli askerler gelip gitti. Saat 08.00'de biz komutanla araca binerek üs içinde Amerikalara ait bir binanın önüne geldik. Komutan içeri girdi ben araçta kaldım. 15-20 dakika içerde kaldı. Bu sırada harekat komutanı Albay Erhan Gazioğlu telefonla arayıp komutanı sordu. Nerede olduğunu söyledim o da geldi binaya girdi. komutanla birlikte çıktılar. Biz komutanla birlikte makama döndük. İçeri girip çıktı, elinde mavi renkli bir çanta vardı. Kapıları kilitlememi istedi. Sonra Tuğgeneral İrfan Özsert geldi odayı açmamı istedi. İçeri girip baktılar sonra ortam kalabalıklaştı. Yaklaşık 40 dakika sonra Üs Komutanı yanında bir personel ile geri döndü. Odasına girdi, orada bekleyenler de içeri girdi. Sonra polis ve cumhuriyet savcısı geldi."

'BAYRAK TÖRENİ ERKENE ALINDI'

15 Temmuz günü saat 14.00'de rutin dışı bayrak töreni yapıldığını belirten Emrah Kuzu, babasının Tuğgeneral Van ile tanıştığını, detayını bilmediğini, komutan ile babasının İzmir'deki Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluş yıldönümü töreninde bir ara ayaküstü sohbet ettiklerini gördüğünü belirtti. Fethullahçı Terör Örgütü ile hiç bir bağlantısının olmadığını ileri süren Kuzu, polislik sınavını kazanamadığı için uzman çavuş olduğunu söyledi. Darbe teşebbüsünün ülke adına kötü bir olay olarak değerlendiren Kuzu, ifadesinde, "Bana verilen emirleri yerine getirdim. Darbe girişimini Cumhuriyet Savcısı ve polis gelince öğrendim. Darbeyi benimsemiyorum. Kim yapmış ise kim suçlu ise cezalandırılsın. Babam da olsa cezalandırılsın. Kendi çapında askerlik mesleğini yapmaya çalışan bir uzman çavuşum."

DHA

text-ad
Denize kıyısı olmayan şehrimizin plajında ortalık bir anda karıştı: Çok sayıda yaralı var! Denize kıyısı olmayan şehrimizin plajında ortalık bir anda karıştı: Çok sayıda yaralı var! İşte dün bakkal ve marketlerde sigara bulamamanızın nedeni: Sigaraya bir zam daha geldi! İşte dün bakkal ve marketlerde sigara bulamamanızın nedeni: Sigaraya bir zam daha geldi! Kim Milyoner Olmak İster'de bir milyonluk soruyu açtıran Günay teyze fenomen çıktı Kim Milyoner Olmak İster'de bir milyonluk soruyu açtıran Günay teyze fenomen çıktı ENAG Temmuz 2025 enflasyon rakamlarını açıkladı ENAG Temmuz 2025 enflasyon rakamlarını açıkladı Akasya Durağı’nın Zeyno'su evlendi; gelinliği sosyal medyayı salladı Akasya Durağı’nın Zeyno'su evlendi; gelinliği sosyal medyayı salladı Çocukların tartışmasına büyükler karıştı, silahlar konuştu! Çok sayıda yaralı var! Çocukların tartışmasına büyükler karıştı, silahlar konuştu! Çok sayıda yaralı var! Hadise bu sefer isyan edip, hüngür hüngür ağladı! Hadise bu sefer isyan edip, hüngür hüngür ağladı! Para transferi yaparken ''borç'', ''alacak'', ''verecek'' yazma devri bitiyor! Para transferi yaparken ''borç'', ''alacak'', ''verecek'' yazma devri bitiyor! TÜİK Temmuz 2025 enflasyon rakamlarını açıkladı TÜİK Temmuz 2025 enflasyon rakamlarını açıkladı Konutta peşinatsız, taksitsiz ve faizsiz Gayrimenkul Sertfikası dönemi bugün başlıyor Konutta peşinatsız, taksitsiz ve faizsiz Gayrimenkul Sertfikası dönemi bugün başlıyor
Çanakkale Ayvacık'ı yakan psikopatlar yakalanıp, serbest bırakıldı! Çanakkale Ayvacık'ı yakan psikopatlar yakalanıp, serbest bırakıldı! CHP'ye ''erken seçim isteten'' seçim anketi ortaya çıktı CHP'ye ''erken seçim isteten'' seçim anketi ortaya çıktı Kurtlar Vadisi efsanesi yıllar sonra ortaya çıktı: Son halini gören onu tanıyamadı! Kurtlar Vadisi efsanesi yıllar sonra ortaya çıktı: Son halini gören onu tanıyamadı! Muson değil adeta ölüm yağmuru: Ölü sayısı 300'e ulaştı! Muson değil adeta ölüm yağmuru: Ölü sayısı 300'e ulaştı! Türkiye'de 1855'teki yanardağ felaketinin yutttuğu, lavların altındaki köyler görüntülendi! Türkiye'de 1855'teki yanardağ felaketinin yutttuğu, lavların altındaki köyler görüntülendi! Tartışmalı 2025 LGS tercih ve yerleştirme sonuçları açıklandı Tartışmalı 2025 LGS tercih ve yerleştirme sonuçları açıklandı Derin Talu yaşadığı taciz kabusunun korkusunu atmak için soluğu burada aldı Derin Talu yaşadığı taciz kabusunun korkusunu atmak için soluğu burada aldı Süper Lig'e Kerem Aktürkoğlu bombası düştü Süper Lig'e Kerem Aktürkoğlu bombası düştü Yeni Akit'ten Beşiktaş taraftarını ayaklandıran skandal manşet! Yeni Akit'ten Beşiktaş taraftarını ayaklandıran skandal manşet! Enflasyon açıklandı; Ağustos ayı kira zam oranı belli oldu Enflasyon açıklandı; Ağustos ayı kira zam oranı belli oldu