Cesedi parkta bulunan bebekle ilgili korkunç detay

Güncelleme:

Gaziantep'te cansız bedeni buz kalıpları arasında parka bırakılan 5 aylık kız bebeğin vahşice dövüldüğünü gösteren görüntülere ulaştı. Katil zanlısının 9 önce de bebeği dövdüğü ancak serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Kemal Köker Caddesi’ndeki 100’üncü Yıl Parkı’nda, geçen cumartesi günü akşam saatlerinde şüpheli valiz görenler, polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, valizin içinde buz ile battaniyeye sarılı kız bebek cesediyle karşılaştı. Adli Tıp Kurumu’na götürülen ve yapılan otopsisinde 5 aylık olduğu, kafatasında çatlak, vücudunda ise işkence izleri ve morluklar belirlenen bebeğin ölümüyle ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği bünyesinde özel ekip oluşturuldu.

Kentte son 5- 6 ayda doğan bebeklerden alınan topuk kanlarıyla eşleştirilmesi için cenazesinden numune alınan bebeğin ölümüyle ilgili oluşturulan özel ekip, çok sayıda MOBESE ve güvenlik kamerasının kayıtlarını incelemeye alındı.

BEBEĞİ DUVARA VURDUĞU GÖRÜNTÜLERE ULAŞILDI

Özel ekip, bebeğin cansız bedeninin bulunduğu andan itibaren 17 saat boyunca güvenlik kameralarının kayıtlarını izledi. Görüntülerden 100’üncü Yıl Parkı’ndaki bebeği valizle bırakan kişinin, Binevler Mahallesi’nde geçen 7 Aralık akşamı kaydedilen ve kucağındaki çocuğu dövüp duvara vurduğu anlar güvenlik kamerasına yansıyan kişi ile aynı olduğu belirlendi.

Yapılan araştırmada, şüphelinin Suriye uyruklu Ziyad El Abdullah olduğunu belirleyen özel ekip, zanlı ile birlikte Binevler Mahallesi’ndeki kiralık evde birlikte yaşadığı bebeğin annesi İhlas El Baho ve çifte yardım ettiği öne sürülen Cerrah El Abdullah’ı (19) gözaltına aldı.

Anne İhlas el-Baho (26), 10 aydır birlikte yaşadığı Ziyad el-Abdullah (24) ve kaldıkları evin sahibinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şehitkamil Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

DAHA ÖNCE SERBEST BIRAKILMIŞ

Ziyad Abdullah hakkında komşularının ihbarı üzerine daha önce inceleme yapıldığı, polisin 7 Aralık'taki MOBESE kayıtlarına ulaştığı, bebeği darbettiği gerekçesiyle Düztepe Polis Merkezinde işlem yapılan zanlının adliyeye sevk edilmesinin ardından serbest bırakıldığı, bebeğin annesine teslim edildiği belirlendi.

Zanlının kaldığı eve düzenlenen operasyonda Ziyad Abdullah ile 10 aydır birlikte yaşadığı, bebeğin annesi İhlas el-Baho'nun yanı sıra ev sahibi de gözaltına alındı.

ÖNCE İNKAR, SONRA İTİRAF

Bebeğin annesi emniyetteki ifadesinde Suriye'deki iç savaş nedeniyle Halep'ten kaçarak Gaziantep'e geldiklerini söyledi. Nizip ilçesinde eski eşiyle evliyken tanıştığı Ziyad A'nın kendisini davet etmesi üzerine birlikte yaşamaya başladıklarını belirten İhlas el Baho, zanlıdan sık sık şiddet gördüğünü ve kendisini darbettiğini öne sürdü.

İhlas el Baho birlikte yaşamaya başlamadan önce Ziyad Abdullah'ın "Ben size sahip çıkacağım, seni de kızını da çok sevip bağrıma basacağım." diyerek kendisini ikna ettiğini kaydetti.

Ziyad Abdullah ise gözaltına alındıktan sonra bebeğin ölümüyle ilgisinin olmadığını öne sürdü. İfadesinde "Evdeyken bebek koltuktan düşmüştü. Bağrıma basıp susturmaya çalıştık ama nefes almakta güçlük çekiyor gibiydi. Bunun üzerine annesine verip zor nefes aldığını söyledim ama kadın oralı olmadı."

"AKREP SOKMUŞ GİBİ AĞLIYORDU, YERE FIRLATTIM"

diyerek kendisini savunan zanlı, olayla ilgili 7 Aralık'taki MOBESE görüntüleri izletildikten sonra suçunu şu sözlerle itiraf etti: "Dayanılmaz bir sesi vardı sanki akrep sokmuş gibi ağlıyordu, dayanamayıp yere fırlattım. Aslında ona zarar vermek istemiyordum. Dışarıya da belki susar diye gezdirmeye çıkmıştık ama bir an sinirlerime hakim olamayınca olay gerçekleşti." 

Bebeğin cesedinin defnedilmek üzere babasına teslim edileceği öğrenildi.

KORKUNÇ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKMIŞTI

Gaziantep’te buz kalıpları arasında parka bırakılan 5 aylık bebek cesedinin ölümü ile ilgili polis aynı bebeğin vahşice dövüldüğünü görüntülerine ulaşmıştı. Ekipler, 7 Aralık akşamı Binevler Mahallesi'nde kucağındaki çocuğu döverken güvenlik kamerasına yansıyan kişinin, bebeği parka bıraktığı tahmin edilen sakallı erkek şahıs ile aynı kişi olduğunu belirledi. Ekiplerin, Suriye uyruklu Ziyad El Abdullah'ın evine yaptığı operasyonda El Abdullah ile birlikte bebeğin öz annesi İhlas El Baho ve çifte yardım eden bir kişi gözaltına alındı.

Görüntülerde sokakta yürürken kucağında taşıdığı kız bebeği dövüp, duvara vurduğu görüntüler yer alırken anne İhlas El Baho'nun da arkadan yürüdüğü görülüyor. Anne İhlas El Baho'nun görüntülerle ilgili ayrıldığı kocasından olan bebeğin, sürekli ağladığı için şu an birlikte olduğu Ziyad El Abdullah tarafından dövüldüğünü söylediği öğrenildi.

DHA

Etiketler dayak bebek valiz
İşte Türkiye'nin gerçekten de ''küllerinden doğan'' el emeği geleneksel tatlısı İşte Türkiye'nin gerçekten de ''küllerinden doğan'' el emeği geleneksel tatlısı Milyonlarca çalışana müjde: CHP kademeli emeklilik için kolları sıvadı! Milyonlarca çalışana müjde: CHP kademeli emeklilik için kolları sıvadı! Türkiye'nin uçurumun kenarındaki ''ömür törpüsü'' merdivenleri kamerada Türkiye'nin uçurumun kenarındaki ''ömür törpüsü'' merdivenleri kamerada Yargıda skandal iddia: ''Tutuklamayı reddeden hakime ceza verildi!'' Yargıda skandal iddia: ''Tutuklamayı reddeden hakime ceza verildi!'' İktidarı zora sokacak ''erken seçim'' anketinin sonuçları açıklandı İktidarı zora sokacak ''erken seçim'' anketinin sonuçları açıklandı MHP lideri Bahçeli'den yeni anayasa çağrısı: ''Geciktirmemek gerekiyor!'' MHP lideri Bahçeli'den yeni anayasa çağrısı: ''Geciktirmemek gerekiyor!'' Gürültü tartışmasında kıyamet koptu; mahalle savaş alanına döndü Gürültü tartışmasında kıyamet koptu; mahalle savaş alanına döndü Diyanetin skandal müftüsünden, Volkan Konak için skandal sözler! Diyanetin skandal müftüsünden, Volkan Konak için skandal sözler! Altından rekor üstüne rekor... Dev bankaların tahminleri de belli oldu! Altından rekor üstüne rekor... Dev bankaların tahminleri de belli oldu! Konut ve iş yeri alım satımında dolandırıcıların yeni tuzağı bu oldu Konut ve iş yeri alım satımında dolandırıcıların yeni tuzağı bu oldu
Türkiye'nin gizemli dev oluşumları merak konusu oldu Türkiye'nin gizemli dev oluşumları merak konusu oldu Beşiktaş 17 yaşındaki 10 numaralı yıldızını bedelsiz kaybedebilir! Beşiktaş 17 yaşındaki 10 numaralı yıldızını bedelsiz kaybedebilir! Bir ilimiz için daha kuraklık alarmı çalıyor: Susuzluk başladı Bir ilimiz için daha kuraklık alarmı çalıyor: Susuzluk başladı Kızılgezegen'de bir ilk... NASA Mars'ta ''patlamış mısır'' buldu Kızılgezegen'de bir ilk... NASA Mars'ta ''patlamış mısır'' buldu Gelecek, geliyor derken geldi! Ege'nin tatil cennetlerini fırtına vurdu! Gelecek, geliyor derken geldi! Ege'nin tatil cennetlerini fırtına vurdu! İki ünlü komedyen Cem Yılmaz ile Şahan Gökbakar birbirine girdi! İki ünlü komedyen Cem Yılmaz ile Şahan Gökbakar birbirine girdi! Alparslan Türkeş'in kızından babasının mezarını ziyaret eden MHP'lilere yaylım ateşi! Alparslan Türkeş'in kızından babasının mezarını ziyaret eden MHP'lilere yaylım ateşi! İnternet alışverişlerinde yeni dönem yarın başlıyor! İnternet alışverişlerinde yeni dönem yarın başlıyor! Hastanede ölen hastanın cebinden çıkan vasiyeti herkesi ağlattı Hastanede ölen hastanın cebinden çıkan vasiyeti herkesi ağlattı MHP'den Bahçeli'nin sağlık durumu için yeni açıklama MHP'den Bahçeli'nin sağlık durumu için yeni açıklama