Bayram gelmeden 8 ölü, 71 yaralı !

Bayram gelmeden 8 ölü, 71 yaralı !

Her yıl olduğu gibi bayram trafiği yine can almaya erken başladı.

Her yıl korkulan bayram trafiği, bu yıl can almaya erken başladı. Daha arife günü gelmeden, bayram tatili yolcularını taşıyan 3 otobüsün karıştığı kazalarda Bolu’da 7, Çorum’da 1 kişi öldü, toplam 71 kişi yaralandı.

Niğde’den İstanbul’a giden Metro Turizm’e ait yolcu otobüsünün sürücüsü, dün sabaha karşı saat 04.15 sıralarında, TEM yolunun Bolu Tüneli yakınlarında, yağıştan kayganlaşan yolda direksiyon kontrolünü yitirdi.

CAMDAN FIRLADILAR

Yaklaşık 50 metre kayan otobüs bariyerlere çarptıktan sonra devrildi. Otobüsün kırılan ön camından fırlayan sürücü Tuncay Sütçü, yardımcısı Murat Karakaya, yolcular Aycan Efkan, Şahin Kanak, Ahmet Polat, Gülay Akarsu ve Adem Kılıç kaza yerinde can verdi.

AYNI YERDE, AYNI FİRMA

Trafik ve sağlık ekipleri yaralılara müdahale ederken, 20 dakika sonra Ordu-İstanbul seferini yapan yine Metro Turizm’e ait otobüs  sürücüsü kazayı görüp ani fren yaptı. Kayarak çelik bariyerlere çarpan otobüs beton bariyerlere çıktı.

TEM 7 SAAT KAPANDI

Kazalarla ortalık kan gölüne döndü. Çoğu devrilen ilk otobüste olmak üzere 40 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle TEM’in İstanbul yönü ulaşıma kapanırken, olay yerine UMKE, AFAD, 112 Acil Servis ekipleri, itfaiye ve trafik ekipleri sevk edildi. Otobüslerden çıkarılan yaralılar, çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 15’inin durumunun ağır olduğu açıklandı. TEM yolu 7 saat 15 dakika sonra ulaşıma açıldı.

Şarampol can aldı

Çorum’dan Ankara’ya giden İlyas Akman yönetimindeki bir yolcu otobüsü de, Sungurlu yakınlarında şarampole devrildi. Otobüs yolcuları, diğer araç sürücülerinin yardımıyla camları kırarak dışarı çıkmaya çalıştı. Kazada Mustafa Özel (29) olay yerinde öldü. Yaralanan 32 yolcu ise Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan 3 yaralı ilk müdahalenin ardından Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
30435237.jpg

Bayram trafiği erken başladı

ARİFE olan bugün için de kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasıyla 4 güne çıkan Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler önceki akşam itibariyle yola çıkmaya başladı, sabah ve akşam saatlerinde trafik altüst oldu. Trafik durumu dün özetle şöyleydi:

İstanbul Avrupa yakasında TEM otoyolu ve D-100 karayolu ile bağlantı yollarında saatler süren araç kuyrukları oluştu. Çanakkale’den İstanbul’a 3-4 saatte gelenler, köprüleri 2 saatte geçebildi.
İstanbul’dan Yalova ve Bursa yönüne giden araç yoğunluğu nedeniyle Eskihisar feribot iskelesinde de yoğunluk yaşandı. Aynı yoğunluk, D-100 karayolunun İzmit kent içi geçişinde de görüldü.
Ankara ve Karadeniz yönünde de TEM otoyolunda uzun araç kuyrukları oluştu.
Çorum, Osmancık girişinde İstanbul-Samsun D-100  yolu üzerinde trafik durma noktasına geldi.
İstanbul’da TEM ve D-100 karayolunda 5 kilometrede bir trafik ekibi bulundurulmaya başlandı.
Kazaların en yoğun yaşandığı güzergâhlarda 10 kilometrede bir polis ekibi yerleştirilecek.
İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Diyarbakır’da helikopterle denetleme yapılacak.

KÖPRÜ VE OTOYOLLARDA BEDAVA GEÇİŞ BAŞLADI

Ramazan Bayramı nedeniyle otoyol ve köprülerden ücretsiz geçiş gece yarısından itibaren başladı. Bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler ise araçlarını Boğaziçi Köprüsü gişelerinde hemen önce yol kenarına park ederek ücretsiz geçişin başlamasını bekledi. Yol kenarında araçlarını park eden vatandaşlar ücretsiz geçişi beklediklerini söylediler. Gişelere ise üzerinde "Geçişler ücretsizdir. İyi bayramlar. Ulaştırma Bakanlığı" yazısı asıldı.