AK Partili Özlem Zengin: ''Dilruba tutuksuz yargılansın''

AK Partili Özlem Zengin: ''Dilruba tutuksuz yargılansın''
Güncelleme:

İzmir'de verdiği sokak röportajında Instagram'ın erişime engellenmesi ve Hamas lideri İsmail Haniye için milli yas ilan edilmesini çok sert ifadelerle eleştirdikten sonra tutuklanan D.K. hakkında iddianame hazırlandı.

Ekol TV'de Armağan Çağlayan'ın konuğu olan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeni ile tutuklanan Dilruba hakkında da konuşan Zengin, "Ciddi üslup sorunu var" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu hakkında, "Bence tutuksuz yargılansın. Muhtemeldir ki ilk duruşmada serbest kalacaktır" ifadelerini kullandı.

"İlk duruşmada büyük ihtimal serbest kalacaktır" diye sözlerine devam eden Zengin, "Kendisini dinledim, böyle cahil konuşma uzun süredir dinlemedim. Her konuştuğunu tek tek düzeltmemiz lazım. Üst perdeden bir tavrı da var. Her bir maddesini de ben kendisine izah ediyorum" şeklinde konuştu.
Zengin, "RTÜK'ün sokak röportajları ile ilgili de bir çerçeve çizilmeli. Tamamen yasaklama bir çözüm değildir. Sözlerin de hukuki düzenlemeye ihtiyacı var. Hukuki anlamda çerçevesi belirlenmeli" ifadelerini kullandı.