20 itfaiyeciye ''eyleme müdahale'' soruşturması

20 itfaiyeciye ''eyleme müdahale'' soruşturması

IŞİD'in Kobani'ye saldırısı nedeniyle Mardin ve Batman'da düzenlenen izinsiz gösterilerde çıkan yangınlara müdahale etmedikleri iddiasıyla 20 itfaiye personeli hakkında soruşturma başlatıldı.

Mardin ve Batman'da terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) 6 Ekim 2014'te saldırısı bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösterilerde çıkan yangınlara müdahale etmedikleri iddiasıyla 20 itfaiye personeli hakkında soruşturma başlatıldı.

Mardin Valiliği'nin idari soruşturmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığınca Mazıdağı İtfaiye Grup Amiri M.N.A ile Nusaybin İtfaiye Grup Amiri B.A, itfaiye erleri E.A, B.Ç, M.E.A, Ş.F, M.Ş.Ç, A.Y ve A.Ö'nün çıkan olaylara müdahale etmeyerek "görevi kötüye kullandıkları" gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında ifadelerine başvuruldu.

Haklarında başlatılan soruşturma kapsamında itfaiye amirleri ve erleri çıkan yangınlara müdahale etmedikleri iddialarını reddederek, söz konusu yangınlara anons geldikten sonra zamanında müdahale ettikleri şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Batman Belediyesi İtfaiye Müdür Yardımcısı Enver Anaç,  "Olaylar sırasında bir çok caddenin kapalı olması nedeniyle arkadaşlar müdahale etmekte sorun yaşadı. Bu nedenle haklarında soruşturma açılmıştır" şeklinde konuştu.