1. Anadolu Medya Ödül Töreni

1. Anadolu Medya Ödül Töreni
Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: - "Büyük resmi görmeden IŞİD ne iş yapar, PYD ne iş yapar, PKK ne iş yapar, falanca örgüt ne iş yapar, bunu anlamamız mümkün değildir. Oynanan olayları, isimleri ve şahısların, örgütlerin isimlerini değiştirin, inanın ki bi

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Büyük resmi görmeden IŞİD ne iş yapar, PYD ne iş yapar, PKK ne iş yapar, falanca örgüt ne iş yapar, bunu anlamamız mümkün değildir. Oynanan olayları, isimleri ve şahısların, örgütlerin isimlerini değiştirin, inanın ki bir asır evvelki oyunun tıpatıp aynısıdır" dedi.

Anadolu Yayıncılar Derneğince Rixos Otel'de düzenlenen "1. Anadolu Medya Ödül Töreni"ne, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra çeşitli kanalların medya temsilcileri, gazeteciler ile sanat dünyasından bazı kişiler katıldı.

Törende konuşan Kurtulmuş, Türkiye'nin geçtiği zor virajların her birinde Anadolu Yayıncılar Derneği ve bunu oluşturan yayın kuruluşlarının tamamının, demokrasiden yana yer aldığını söyledi.

Son dönemde Gezi Parkı, 17-25 Aralık ve Kobani olayları ile arkasından gelişen siyasi süreçlerde, salondaki medya temsilcilerinin büyük çoğunluğunun sağlam şekilde Türkiye demokrasisinin gelişmesinden yana tavır koyduğunu belirten Kurtulmuş, bunun tarihi bir gerçek ve tarihe düşülmüş güzel bir not olarak ifade edildiğini kaydetti.

Türkiye'de yayıncılığın zor zamanlardan geçtiği dönemlerin yaşandığını dile getiren Kurtulmuş, bir zamanlar Türkiye'de yayıncılıkta "devlet tekeli"nin, şimdiyse çeşitliliğin bulunduğunu bildirdi.

Ancak bütün bu süreçlerde ayakta durmaya çalışan Anadolu yayıncılarının da olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Anadolu'daki zor şartlarda mücadele eden siz değerli kardeşlerim, her zaman Türkiye'de çok sesliliğin, demokrasinin, halkın sorunlarının birebir dile getirilmesinin yanında yer aldınız" diye konuştu.

- "Türkiye'nin diri olması bu oyunu bozacak yegane güçtür"

Kurtulmuş, terörle mücadelenin büyük kararlılıkla sürdüğüne işaret etti.

En kısa zamanda terör örgütünün iş yapamaz hale getirileceğini anlatan Kurtulmuş, halkın bu süreçte karşılaştığı maddi ve manevi kayıpların giderilmesi için devlet ve hükümet olarak bütün güçleriyle yaraları saracaklarını söyledi.

Bunları yaparken de milli birlik ve kardeşliği yeniden tesis edecek güçlü iradeyi ortaya koyacaklarını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Büyük resmi görmeden IŞİD ne iş yapar, PYD ne iş yapar, PKK ne iş yapar, falanca örgüt ne iş yapar, bunu anlamamız mümkün değildir. Büyük resim ikinci Sykes-Picot'un uygulamaya konulduğu bugünlerde Türkiye'nin güçlü bir ülke olarak bu bölgede varlığını sürdürmemesidir. Oynanan olayları, isimleri ve şahısların, örgütlerin isimlerini değiştirin, inanın ki bir asır evvelki oyunun tıpatıp aynısıdır. Birinci Cihan Harbi sonrasında Osmanlı'nın çözülme sürecinde hangi oyun oynandıysa bugün de aynı oyun oynanmaya devam ediyor.

Zaten 'Hiçbir tarihi gerçekliği oturmayan mevcut sınırlar da parçalansın, bölünsün' bu yapılmaya çalışılıyor. DAEŞ, PKK, bunun için kullanılan taşeronlardan birisidir. Bölgede faaliyet gösteren ya da küresel bir terör networkü oluşturmuş bütün kuruluşlar bunun bir parçasıdır. Meseleyi böyle görürsek Cizre'de ne olduğunu öyle anlarız, İstanbul'da bombanın niye patladığını daha iyi anlarız, Ankara'da bombanın niye patladığını daha iyi anlarız. Çok açık söylüyorum, bu bölgede Türkiye'nin ayakta ve diri olması bu oyunu bozacak yegane güçtür."

- "Geçmişte maalesef medya dünyamızda, tekel konumundaki yapılar vardı"

Kalkınma Bakanı Yılmaz da özgürlükçü ve çoğulcu bir toplum için medyanın da özgürlükçü ve çoğulcu olması gerektiğini söyledi.

Bugün gelinen noktada çok farklı kaynaklardan hem içeride hem bölgede bilgilendirme imkanına sahip olunduğunu belirten Yılmaz, "Geçmişte maalesef medya dünyamızda tekel konumunda olan yapılar vardı. İstedikleri gibi halkın zihninde, ülkemiz ve dünyayı şekillendiren yapılar vardı. Bunlar da o eski Türkiye'nin vesayetçi yapılarını besliyorlardı, şimdi çok şükür farklı bir Türkiye'deyiz, dünyadayız. Önemli olan bu çoğulcu yapının olması, halkın alternatif bilgi kanallarının açık tutulması" dedi.

Bakan Yılmaz, son dönemde bölgede sıkıntılı olaylar yaşandığına değinerek, "Şunun da altını çizmek istiyorum, bugün Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlar, geçmiş Türkiye'de yaşananlarla karıştırılmamalı. Bugün yapılan terör mücadelesi, halkımızın emniyeti için, devletin güvenliğinden ziyade insanımızın güvenliği için yapılan bir mücadele. Sivil halkın içine girip, onları adeta rehin alarak, kalkan yaparak huzuru bozmaya çalışanlara karşı yapılan bir mücadele" ifadelerini kullandı.

Bunun aynı zamanda algılar üzerinden yapılan bir mücadele olduğunu dile getiren Yılmaz, bir taraftan terör eylemleriyle halka saldıran yapıların ve arkasındaki aklın, diğer taraftan da algı operasyonlarıyla halka saldırıldığını anlattı.

Yılmaz, terörle mücadelenin en önemli unsurlarından birisinin iletişim boyutu olduğuna inandığını kaydederek, bu yönde çaba sarf edenleri de tebrik etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu da ödül töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çok sevdiğim bir kardeşim, dava arkadaşım, gönül yoldaşımız birisi için ödül vermem konusunda teklif edildiğinde hiç düşünmeden 'peki' dedim. Çünkü ödül vereceğim kardeşim, Türkiye'de özgürlükler adına bayrak açmış ve kendisi sembol olmuş isimlerden birisidir. Ona ödül vermek benim için şereftir" diye konuştu.

Bakan Ramazanoğlu, daha sonra "Yılın Köşe Yazarı" ödülünü Yeni Akit Gazetesi yazarı Merve Kavakçı'ya vererek, "Bu kadınların zaferi, bu başörtüsünün zaferi" dedi.

Kavakçı da aldığı ödülün çok önemli olduğunu söyleyerek, "22 senedir siyaset hayatındayım, o 22 senede çok şeyler değişti. Böyle bir ödülü böyle bir organizasyon vesilesiyle ülkemizin başı örtülü bir bakanından almaktan ayrıca gurur duyuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

- 33 kişiye ödül verildi

"1. Anadolu Medya Ödül Töreni"nde 30 kategoride, 33 kişi ödül aldı. Aralarında, Acun Ilıcalı, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, oyuncu Hasan Kaçan, televizyon yöneticisi İbrahim Eren, gazeteci Mustafa Karaalioğlu, televizyon programcıları Serdar Tuncer, Selver Gözüaçık, haber spikeri Buket Aydın, Cem Öğretir'in bulunduğu kişiler ödül alırken, TRT'de yayınlanan "Diriliş" isimli dizi de ödüle layık görüldü.