Bilim insanları koronavirüsün mutasyonu konusunda ikiye bölündü
Oxford ve London College üniversitelerinden bilim insanları 99 ülkede 46 bini aşkın Covid-19 vakasını incelediklerini ve buldukları 13 bin mutasyon arasından hiçbirinin virüsü daha bulaşıcı hale getirmediğini açıkladı. ABD'li bilim insanları, virüsün mutasyon nedeniyle daha çok bulaşıcı olduğunu duyurmuştu.
İngiltere’de yer alan London College ve Oxford üniversitelerinden bilim insanları, yaygın bir teoriyi çürüten yeni bir araştıma gerçekleştirdi. 99 ülkeden 46 bin 723'ten fazla Covid-19 vakasını değerlendiren bilim insanları mutasyonların nasıl ortaya çıktığını ve virüsün bulaşıcılığını değiştirip değiştirmediğini değerlendirdi.
13 BİN MUTASYONUN HİÇBİRİ CORONA VİRÜSÜ DAHA BULAŞICI HALE GETİRMEDİ
Bilim insanları, Covid-19'a neden olan virüs olan SARS-CoV-2'nin toplam 12 bin 706 mutasyonunu tespit ettiklerini ve hiçbirinin onu daha bulaşıcı hale getirmediğini belirtti. Araştırmacılar, buna dünyada yaygın olarak görülen 614G mutasyonun da dahil olduğunu belirtti.
ABD'Lİ ARAŞTIRMACILAR TERSİNİ İDDİA ETMİŞTİ
New York Times, önceki gün yayımlanan haberinde, küresel olarak yapılan çalışmaların bulgularına dayanarak 614G adlı mutasyonu salgının günümüzde durdurulamaz hale gelmesinin sorumlusu olarak göstermişti.
ABD Enerji Bakanlığı’na bağlı Los Alamos Ulusal Laboratuvarı'ndaki araştırmacılar, Mayıs ayında 614G insanları daha etkili bir şekilde enfekte etme kabiliyetine sahip olduğunu savundu. ABD’nin Arizona eyaletindeki Bulaşıcı Genomiklerin Analiz Enstitüsü’nden David Engelthaler, 614G ile virüsün genomundaki hassas değişikliğin dev bir dalgalanma etkisi yarattığını belirtti.