Kış günü bahar gelince böyle oldu... İklim değişikliğinin Türkiye'deki en net etkisi kamerada
Tüm dünya gibi Türkiye'yi de etkileyen ve kış günü baharı yaşatan iklim değişikliği nedeniyle Çanakkale'de 2025 Kış Ortası Su Kuşu Sayımları'nda dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.
![Kış günü bahar gelince böyle oldu... İklim değişikliğinin Türkiye'deki en net etkisi kamerada - Resim: 1](https://img.haber3.com/rcman/Cw850h478q95gc/storage/files/images/2025/01/30/iklim-degisikligi-nedeniyle-canakka-nivm.jpg)
Çanakkale'de 2025 Kış Ortası Su Kuşu Sayımları (KOSKS) gerçekleştirildi, kuş sayılarında artış gözlendi. Kuş gözlemcisi Cenk Polat, "Son 5 yıllık verilere baktığımız zaman son 2 yılda Çanakkale'de kuş sayılarında arttığını gözlemledik. Bunun en büyük nedenlerinden biri özellikle Avrupa'da kar, soğuk hava ve don olaylarının çok olması nedeniyle kuşların daha çok güneye inmesi olarak değerlendirebiliriz" dedi.
![Kış günü bahar gelince böyle oldu... İklim değişikliğinin Türkiye'deki en net etkisi kamerada - Resim: 2](https://img.haber3.com/rcman/Cw850h478q95gc/storage/files/images/2025/01/30/iklim-degisikligi-nedeniyle-canakka-ml5n.jpg)
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde su kuşlarının envanterine yönelik olarak, su kuşları için önem arz eden alanlarda Kış Ortası Su Kuşu Sayımları (KOSKS) gerçekleştirdi.
![Kış günü bahar gelince böyle oldu... İklim değişikliğinin Türkiye'deki en net etkisi kamerada - Resim: 3](https://img.haber3.com/rcman/Cw850h478q95gc/storage/files/images/2025/01/30/iklim-degisikligi-nedeniyle-canakka-thps.jpg)
Bu sene kuş sayılarında artış yaşandığını söyleyen yaban hayatı fotoğrafçısı ve kuş gözlemcisi Cenk Polat, iklim değişikliği nedeniyle kuşların güneye inmesi sonucu Çanakkale'de kuş sayılarında artış yaşandığını vurguladı.
![Kış günü bahar gelince böyle oldu... İklim değişikliğinin Türkiye'deki en net etkisi kamerada - Resim: 4](https://img.haber3.com/rcman/Cw850h478q95gc/storage/files/images/2025/01/30/iklim-degisikligi-nedeniyle-canakka-9hsb.jpg)
KOSKS'un kuzey yarım kürede aynı tarihlerde bütün ülkeler tarafından yapıldığını söyleyen Polat, "Bunun amacı; kuşların sayısını belirlemek, ne durumda olduklarını tespit etmek, azalma ya da artma olup, olmadığını tespit etmek. Son 5 yıllık verilere baktığımız zaman son 2 yılda Çanakkale'de kuş sayılarında arttığını gözlemledik. Bunun en büyük nedenlerinden biri özellikle Avrupa'da kar, soğuk hava ve don olaylarının çok olması nedeniyle kuşların daha çok güneye inmesi olarak değerlendirebiliriz" dedi.