Ziyaretçiler restorasyon çalışmalarını izliyor
Çanakkale'deki 5 bin 600 yıllık geçmişe sahip Troya Ören Yeri'nden çıkan eserlerin sergilendiği Troya Müzesi'nde artık restorasyan ve konservasyon çalışmaları canlı izleniyor.
Çanakkale'de 5 bin 600 yıllık geçmişe ışık tutan Troya Ören Yeri girişine, yaklaşık 70 milyon TL harcanarak yapılan Troya Müzesi, 18 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ziyarete açıldı. 12 bin 750 metrekare kapalı alana sahip müzede Troya Ören Yeri başta olmak üzere, diğer antik kentlerden çıkan 2 bin eser sergilenmeye başladı. Troya Müzesi'ni yılda yaklaşık 1 milyona yakın kişi ziyaret ediyor.
RESTORASYON VE KONSERVASYON LABORATUVARLARI PERDELERİNİ AÇTI
Troya Müzesi'nde başlatılan yeni bir proje ile restorasyon ve konservasyon çalışmaları yapılan 3 odanın perdeleri, haftada bir gün ziyaretçilere açılmaya başlandı.
Troya Müzesi Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvarı, her çarşamba günü 11.00-15.00 saatlerinde perdelerini açarak, müzeyi gezen ziyaretçilere yapılan restorasyon ve konservasyon çalışmalarını canlı izleme imkanı sunuyor.
'Troya'nın Melekleri' olarak adlandırılan restoratör ve konservatörler Nurver Ferendeci, Betül Özmen, Gonca Dikenci ve Gamze Uyar'ın Troya'dan çıkan eserleri sergilenecek aşamaya getirdiği çalışmalar, müzenin zemin katındaki koridorda yürüyen ziyaretçiler tarafından anlık olarak izleniyor.