Yoga yasağı infial yaratmıştı: 200 kadın yoga yaparak protesto etti
Eskişehir'de yoga yasağı haberlerinin yayılmasından sonra 200 kadar kadın parkta yoga yaparak yaşanan olayı protesto etti.
Geçtiğimiz hafta meydana gelen parkta yoga yasağı iddiaları sosyal medyanın gündeminde ilk sıralara otururken pek çok kişi tepki göstermişti. Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nabi Avcı, beraberindeki heyet üyeleriyle birlikte yoga yapılmasının ve çimlere basılmasının yasak olduğu öne sürülen Dede Korkut Parkı’nda açıklamalarda bulundu.
"HER TÜRLÜ ETKİNLİK SERBEST"
Parkın vakıf sorumluluğunda olduğunu ifade eden Avcı, "Burası gerçekten özgür parkı. Burada fiziki mekan sınırlaması da yok. Ulaşım, erişim bakımdan da sınırlama yok. Ayrıca etkinlikler bakımından da herhangi bir sınırlama yok. Dolayısıyla herkes istediği gibi, istediği zaman spor yapabilir, dinlenebilir. Başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde müzik dinleyebilir, yoga yapabilir, doğum günü partisi yapabilir. Her türlü etkinlik burada serbesttir. Burada herhangi bir yasak bugüne kadar olmadı, bundan sonra da olmayacak. Sosyal medyada özellikle ‘Eskişehir’de yoga yasaklandı’ türünde başlatılan biraz da doğrusu sistematik dezenformasyon kampanyası olduğu izlenimini uyandıran dezenformasyona itibar edilmemesi için bu basın açıklamasını yapıyoruz” dedi.
‘ÇİMLERE BASMAK DA YOGA DA YASAK DEĞİL’
Sosyal medyada gündem olan yoga yapmak isteyen kadınların sorulması üzerine herhangi bir yasaklama olmadığını anlatan
Avcı, CİMER’e yapılan şikayetle ilgili de şunları söyledi:
"CİMER’e bir vatandaş şikayet dilekçesi yazmış. O şikayet dilekçesini CİMER de ilgili kurum olarak Eskişehir Valiliği’ne göndermiş. Valilikte bize göndermiş, biz de oraya ‘bir sorun yok’ diye cevap yazmışız. CİMER’in yazısına cevap ‘biz burada gerekli tedbirleri alıyoruz. Bizim açımızdan bir sorun yok’ mealinde bir cevabımız var. Ne valiliğin bir yasaklama talebi veya kararı var. Ne Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti'nin böyle bir kararı var. Ne buradaki çalışan arkadaşlarımızın böyle bir beyanı var. Sadece o gün burada çalışan bir arkadaşımız, ‘burada CİMER’e şikayet var’ diye kendisine söylendiği için o herhalde yanlış anlamış. Çimlere basmak gibi bir yasak yok. Yanlış bir bilgilendirme. Ama o konuşma görüntülenmiş, belli ki bir ön hazırlıkla gelinmiş. Burada bir yasak olduğuna dair bir senaryo oluşturulmak istenmiş. Bu senaryonun gereği olarak bir çekim yapılmış. Ama şimdi Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti başkanı olarak diyorum ki çimlere basmak da yasak değil, yoga yapmak da yasak değil. Yürümek, koşmak, doğum günü kutlamaları yapmak, başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde müzik dinlemek de yasak değil.”