Olmayan korona aşısının karşıtları gün geçtikçe artıyor
İngiltere’de Londra Hijyen Tıp Okulu tarafından yapılan araştırmaya göre sosyal medyada dolaşan yanlış bilgiler insanların korona aşısı olma isteğini azaltıyor.
İngiltere’de Londra Hijyen Tıp Okulu tarafından yapılan bir araştırmada, sosyal medyada ve online platformlarda dolanan yanlış bilgilerin insanların corona virüs aşısı olma eğilimlerini nasıl etkilediği analiz edildi. Bununla birlikte internetteki yanlış bilgilere karşı savunmasız durumda olan ve aşıyı reddetme eğilimindeki sosyo-ekonomik grupların belirlenmesi hedeflendi.
8 BİN KİŞİ DEĞERLENDİRİLDİ
Çalışmada, ABD ve İngiltere’den 6 bin katılımcıya, Haziran ve Ağustos ayları arasında, doğru bilgiler ile birlikte sosyal medyada geniş çapta dolaşan yanlış bilgiler gösterildi. Kalan 2 bin kişiye ise randomize olarak geliştirilen Covid-19 aşıları ile ilgili sadece doğru bilgiler gösterildi.
Sonuçlarda, internetteki bilgi kirliliğinin, aşı olmayı reddeden insanları önemli ölçüde engelleyebileceği ortada konuldu.
BİLGİ KİRLİLİĞİ AŞININ REDDİNDE ARTIŞA YOL AÇTI
Yanlış bilgilere maruz kalmadan önce, çalışmaya katılan İngiliz katılımcıların yüzde 54'ü, ABD’de ise yüzde 41,2’si kesinlikle aşı olacağını belirtti. Ancak online ortamda bilgi kirliliğine maruz kaldıktan sonra bu oran sırasıyle yüzde 6,4 ve yüzde 2,4 düştü.