Esnafa hibe desteği başvuruları başlıyor: Başvurular nasıl yapılacak?
Esnafa hibe desteği başvurusu, 25 Mayıs Salı günü başlıyor. Peki hangi esnaf ne kadar hibe desteği alacak? Başvurular nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar...
Esnafa destek paketi başvuru işlemleri e-devlet üzerinden yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ensafa hibe desteği başvuruları için geri sayım sona eriyor. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 3 bin TL ve 5 bin TL şeklinde iki farklı kategoride yapılacak hibe desteği ödemeleri tarihi ve şartları hakkında kamuoyu ile bilgiler paylaştı. Bu bilgilere göre, 3 bin TL ve 5 bin TL hibe desteği başvurusu nasıl yapılır, ne zaman hesaplara yatacak, nasıl alınır ve şartları neler? Aşağıda,, e-Devlet hibe desteği başvuru ekranı ve tüm bilgiler yer almaktadır.
HİBE DESTEĞİ BAŞVURU TARİHİ NEDİR?
Esnafa 3000 TL ve 5000 TL hibe desteği başvuruları 25 Mayıs'ta başlayacak. Başvurular bir ay boyunca e-devlet üzerinden yapılabilecek. Tek seferde iki ayrı grup halinde verilecek hibe desteğinden 17 Mayıs'tan önce vergi mükellefiyetini tesis eden esnaf ve gerçek kişi tacirler yararlanacak.
HİBE DESTEĞİ NACE KODLARI VE ŞARTLARI
Ticaret Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, 3 bin TL ve 5 bin TL hibe desteği NACE kodları paylaşılarak destek paketinden kimlerin yararlanabileceği açıklanmıştı. İşte, hibe desteği NACE kodları ve 5 bin TL - 3 bin TL esnafa destek ödemeleri şartları...
3 BİN TL'LİK HİBE DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?
Oyuncu ajansları, sürücü, gemici, dil, muhasebe kursları, kurs ve etüt merkezleri, yazılım ve bilgisayar dersi veren kurslar, mankenlik, modelistlik, stilistlik kurslarının faaliyetleri, özel kreşler, çocuk kulüpleri, tiyatro dekor ve malzemelerinin kiralanması, dikiş, nakış, güzellik, kuaförlük, berberlik kurslarının faaliyetleri, kendi hesabına çalışan valeler, hamallık hizmetleri, yazar, bestekâr, heykeltıraş, ressam, karikatürcü, gravürcü, ebru sanatçısı, pizzacılar, tezgahlar ve pazar yerleri vasıtasıyla şekerleme perakende ticareti yapanlar, reklamcılık ile ilgili fotoğrafçılık faaliyetleri, ayakkabı boyama hizmetleri, dondurma imalatı, lokaller (alkollüalkolsüz), dondurmacılar, fotoğrafçılar, çorbacılar, fast-food'lar vb.