Binlerce göçmen çoluk çocuk, yaşlılarıyla yürüyüşe geçti
Meksika'nın Guatemala sınırından yola çıkan yaklaşık 3 bin kişilik yeni göçmen kafilesi, ABD sınırına ulaşmak için yürüyüşe başladı.
![Binlerce göçmen çoluk çocuk, yaşlılarıyla yürüyüşe geçti - Resim: 1](https://img.haber3.com/rcman/Cw850h568q95gc/storage/files/images/2021/11/19/12-1IFL.jpg)
Meksika basınında çıkan habere göre, ülkelerindeki şiddet, işsizlik ve yoksulluk gibi sorunlar nedeniyle daha iyi bir hayat kurmak için ABD'ye ulaşmaya çalışan düzensiz göçmenler yola çıktı.
![Binlerce göçmen çoluk çocuk, yaşlılarıyla yürüyüşe geçti - Resim: 2](https://img.haber3.com/rcman/Cw850h568q95gc/storage/files/images/2021/11/19/11-Mwyr.jpg)
Çoğunluğu Haitili olmak üzere Nikaragua, El Salvador, Brezilya, ve Kolombiyalı yaklaşık 3 bin civarında olduğu tahmin edilen kafile, güvenlik önlemlerine rağmen önce başkent Meksiko'ya, sonrasında bir şekilde ABD'ye varmak istiyor.
![Binlerce göçmen çoluk çocuk, yaşlılarıyla yürüyüşe geçti - Resim: 3](https://img.haber3.com/rcman/Cw850h568q95gc/storage/files/images/2021/11/19/10-PfXx.jpg)
Kafileye eşlik eden STK temsilcisi Luis Rey Garcia Villagran, göçmenlerin açlık ve hastalık tehdidi ortasında tehlikeli bir yolculuk gerçekleştirdiğine dikkati çekerek, Meksika Ulusal Göç Enstitüsü yetkililerinden kafileyle diyalog kurmasını istedi.
![Binlerce göçmen çoluk çocuk, yaşlılarıyla yürüyüşe geçti - Resim: 4](https://img.haber3.com/rcman/Cw850h568q95gc/storage/files/images/2021/11/19/9-aZVA.jpg)
Uzun yıllardan bu yana Orta Amerika ülkelerinden yola çıkan çok sayıda düzensiz göçmen, Guatemala ve Meksika üzerinden ABD'ye ulaşmaya çalışıyor.