'''580 aile gelecek diye 500-600 milyon para harcanmaz''
Sık sık "hayalet şehir" olarak gündeme gelen yıllardır boş duran Bolu'daki şato villalar için gündeme getirilen "şato villalar depremzedelere açılsın" taleplerine villaların sahibinden '''580 aile gelecek diye 500-600 milyon para harcanmamak lazım" yanıtı geldi.
Yapımına 2011’de başlanan Bolu’nun Mudurnu ilçesindeki 732 villa, AVM, otel ve 2 kongre merkezinin yer aldığı proje kapsamında yıllardır boş duran şato tipindeki villaların depremzedelerin kullanımına açılması için birçok vatandaş sosyal medyadan çağrıda bulundu.
Kaba inşaatı tamamlanan 580 villanın depremzedelerin konaklamasına açılması talebine ilişkin villaların sahibi olan Sarot Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Yerdelen, villaların depremzedelere tahsis edilmesinin mümkün olmadığını belirtti.
Villalardan 350'si; Katar, Bahreyn, Kuveyt, Dubai ve Suudi Arabistan'daki müşterilere satılmıştı. Arap müşterilerin taksitleri zamanında ödememesi ve şirketin ekonomik planlamada yaşadığı sorunlar nedeniyle 'Burj Al Babas' adlı projenin sahibi Sarot Termal Grup, 2018 yılının Haziran ayında konkordato için başvurdu.
İstanbul 3'üncü Ticaret Mahkemesi, 2018'in Eylül ayında Sarot Grup çatısı altındaki 3 şirket hakkında iflas kararı verdi. Şato tipi mimarisiyle tepkilere yol açan, ilçenin mimari ve tarihi dokusuna uymaması nedeniyle bölge halkının da eleştirdiği proje durdu.