Sulukule projesine 9 yıl geç gelen iptal

Sulukule projesine 9 yıl geç gelen iptal
email [#52C1F5] Created with Sketch. Her gün aynı saatte, en önemli gelişmeler e-posta kutunda! Şimdi ücretsiz üye ol, gündemi kaçırma!

Sulukule projesinin iptali, yıkımdan 9 yıl sonra onandı.

Danıştay, Romanların evlerinden çıkarılıp şehir dışına sürülmesiyle sonuçlanan Sulukule projesiyle ilgili 3 yıl önce verilen iptal kararını oybirliğiyle onadı. Romanların avukatı Hilal Küey “Projenin kamu yararına uygun olmadığı onanmış oldu. Projenin iptaliyle beraber hukuken yıkımı gerekiyor fakat fiilen imkânsız tabi. Hukuki süreç tamamlansın, AİHM’e taşırız” dedi.

Hürriyet'ten Ali Dağlar'ın haberine göre İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Sulukule projesini “kamu yararına” uygun değil diyerek Nisan 2012’de iptal etmişti. Fatih Belediyesi’nin, bu kararın yürütmesinin durdurulması için Danıştay’a yaptığı başvuru Danıştay 14. Dairesi tarafından 2013’te reddedimişti.

Danıştay 4. Dairesi de 4. İdare Mahkemesi’nin Sulukule avan projesini iptal eden mahkeme kararını oybirliğiyle onadı. 15 günlük karar düzeltme talebi süresi var. Bu olası talep de reddedildiğinde karar kesinleşecek ve bugün çoğunlukla Suriyeli kiracıların oturduğu Sulukule’nin hukuksuz inşası tescillenecek.

Kararda iptal kararının usul ve hukuka uygun olduğu vurgulandı. Fatih Belediyesi’nin iptal kararı çıkan davadan sonra küçük rotuşlarla yenilediği projeyle iptal edilip onanan proje arasında fark yok ve 2. projenin iptali için Mimarlar Odası ve Romanların açtığı dava devam ediyor.

text-ad
Sivaslı genç girişimci dizide görüp merak sarmıştı... Şimdi siparişlere yetişemiyor! Sivaslı genç girişimci dizide görüp merak sarmıştı... Şimdi siparişlere yetişemiyor! Prof. Dr. Naci Görür aynı bölgedeki deprem riski için 2'nci kez uyardı: ''Bölge geriliyor!'' Prof. Dr. Naci Görür aynı bölgedeki deprem riski için 2'nci kez uyardı: ''Bölge geriliyor!'' Bir şehre kabusu yaşatan kadınlar çetesi kamerada! Bir şehre kabusu yaşatan kadınlar çetesi kamerada! Otomotiv sektöründe BYD krizi: Manisa'da kurulacak fabrikadan ses yok! Otomotiv sektöründe BYD krizi: Manisa'da kurulacak fabrikadan ses yok! Bursa'da korkutan yangın: İtfaiye ekiplerine saldırdılar! Bursa'da korkutan yangın: İtfaiye ekiplerine saldırdılar! Çırılçıplak soyunup yoldan geçen arabaların üstüne atladı! Çırılçıplak soyunup yoldan geçen arabaların üstüne atladı! Survivor Sahra Işık 27 günde 13 kilo birden zayıflatan sırrını açıkladı Survivor Sahra Işık 27 günde 13 kilo birden zayıflatan sırrını açıkladı ''Ucuza buldum'' diyen herkesi tek tek dolandırdılar! ''Ucuza buldum'' diyen herkesi tek tek dolandırdılar! Donald Trump'tan, Joe Biden'ı hatırlatan gaf Donald Trump'tan, Joe Biden'ı hatırlatan gaf İmamoğlu'nun davası TRT'de yayınlansın mı anketi... Hangi partinin seçmeni ne diyor ? İmamoğlu'nun davası TRT'de yayınlansın mı anketi... Hangi partinin seçmeni ne diyor ?
Rasim Ozan Kütahyalı'dan erken seçim kehaneti! Tarih verdi Rasim Ozan Kütahyalı'dan erken seçim kehaneti! Tarih verdi Tam 6 yıldır kayıp olarak aranıyordu... Korkunç bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı Tam 6 yıldır kayıp olarak aranıyordu... Korkunç bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı Fenerbahçe'nin hem stadyum ismi için hem de forma için yeni sponsoru belli oldu Fenerbahçe'nin hem stadyum ismi için hem de forma için yeni sponsoru belli oldu Antalya'da bir çiftçiye saldırdıktan sonra öldürülen aslan Zeus'un hatırasını böyle yaşatacak Antalya'da bir çiftçiye saldırdıktan sonra öldürülen aslan Zeus'un hatırasını böyle yaşatacak Türkiye'deki 2 ünlü markanın ürünleri ''güvensiz'' çıktı! Hepsi piyasadan toplatılıyor Türkiye'deki 2 ünlü markanın ürünleri ''güvensiz'' çıktı! Hepsi piyasadan toplatılıyor Sıfır km SUV'un karıştığı kazada 12 hava yastığından hiçbiri açılmayınca, davacı oldu Sıfır km SUV'un karıştığı kazada 12 hava yastığından hiçbiri açılmayınca, davacı oldu Ünlü oyuncu Müjde Uzman'ı CİMER'e şikayet ettiler Ünlü oyuncu Müjde Uzman'ı CİMER'e şikayet ettiler Ciro Immobile'nin yeni takımı belli oldu; imzalar atıldı! Ciro Immobile'nin yeni takımı belli oldu; imzalar atıldı! 6 çocuğu istismarla suçlanan öğretmenden çocuklara kan donduran tehdit! 6 çocuğu istismarla suçlanan öğretmenden çocuklara kan donduran tehdit! Bunaltan sıcakların ardından yağış geliyor! Bunaltan sıcakların ardından yağış geliyor!