Kentsel dönüşümün altından da Katarlılar çıktı!

Kentsel dönüşümün altından da Katarlılar çıktı!
Güncelleme:

Katar ve Türkiye arasında ‘Şehircilik İş Birliği Anlaşması’ imzalandı. ‘Devlete ait taşınmazların satışı’ maddesinin de eklendiği anlaşma ile kentsel dönüşüm projeleri yapılacak.

Sözcü‘den Deniz Ayhan‘ın haberine göre, iki ülke kentsel dönüşüm, kentsel altyapı, akıllı şehirler ve sosyal konut üretimi için ortak projeler yapacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Katar Belediye ve Çevre Bakanı Abdülaziz Bin Turki Al Subaie tarafından imzalanan anlaşmada, “devlete ait taşınmazların elden çıkarılması ve satışı” başlıklı bir maddenin de olması dikkat çekti.

Anlaşmadaki bu hükme göre, “devlete ait taşınmazlar üzerinde kamu ve özel yatırım olanaklarının yanı sıra devlete ait taşınmazların elden çıkarılması ve satışına ilişkin usuller” konusunda da karar alınabileceği belirtildi. Öte yandan maddenin kapsamıyla ilgili detaylı bilgi paylaşılmadı.

Anlaşmaya göre iki ülke mekansal planlama ve kentsel dönüşüm, coğrafi bilgi sistemleri ve akıllı şehirler, milli emlak, tapu, kadastro ve harita yapımı, yerel yönetimlerin kentsel altyapı yatırımları ve sosyal konut üretimi alanlarında ortak iş birliği oluşturacak ve idari ve teknik alanda uzmanlık alışverişinde de bulunacak.

 
 
 

Sözcü

Prof. Dr. Naci Görür ''250 senelik periyot doldu'' diyerek uyardı: ''Depremin eli kulağında!'' Prof. Dr. Naci Görür ''250 senelik periyot doldu'' diyerek uyardı: ''Depremin eli kulağında!'' Berna Laçin'den Erdoğan'ı hem kızdıracak, hem de mutlu edecek boykot çağrısı Berna Laçin'den Erdoğan'ı hem kızdıracak, hem de mutlu edecek boykot çağrısı Özel'in mektup yazdığı Volkswagen'dan boykot açıklaması geldi Özel'in mektup yazdığı Volkswagen'dan boykot açıklaması geldi Türkiye'nin en renkli buluşması böyle görüntülendi... Türkiye'nin en renkli buluşması böyle görüntülendi... İstanbul girişinde korkunç kaza: Bir araç TIR'ın altına girip paramparça oldu İstanbul girişinde korkunç kaza: Bir araç TIR'ın altına girip paramparça oldu Kar yağışı geri geliyor: Hava 9 derece birden soğuyacak! Kar yağışı geri geliyor: Hava 9 derece birden soğuyacak! Evlerin, lojman ve caminin kül olduğu yangından geriye sadece ikisi kaldı Evlerin, lojman ve caminin kül olduğu yangından geriye sadece ikisi kaldı Esra Erol'un kardeşi Eda Erol'un sürpriz sevgilisi herkesi şaşırttı Esra Erol'un kardeşi Eda Erol'un sürpriz sevgilisi herkesi şaşırttı Instagram'a dalıp gitti, 5 aylık bir bebek hayatını kaybetti! Instagram'a dalıp gitti, 5 aylık bir bebek hayatını kaybetti! Tepkilerin odağındaki Cem Yılmaz'dan dikkat çeken açıklama Tepkilerin odağındaki Cem Yılmaz'dan dikkat çeken açıklama
Bu dev asansör sayesinde 2 mahalleyi birbirine bağladılar Bu dev asansör sayesinde 2 mahalleyi birbirine bağladılar Sağanak ve dolu facia getirdi: 12 araç birbirine girdi, çok sayıda yaralı var Sağanak ve dolu facia getirdi: 12 araç birbirine girdi, çok sayıda yaralı var Sözcü yazarı Emin Çölaşan, Erdoğan'ı ve Bahçeli'yi öve öve bitiremedi! Sözcü yazarı Emin Çölaşan, Erdoğan'ı ve Bahçeli'yi öve öve bitiremedi! AK Partili isim, fotoğraflarıyla isimleriyle ünlüleri ''boykot edilecek mallar'' ilan etti! AK Partili isim, fotoğraflarıyla isimleriyle ünlüleri ''boykot edilecek mallar'' ilan etti! İslam Memiş'in gram altın için yaptığı fiyat tahmini ''yok artık'' dedirtti İslam Memiş'in gram altın için yaptığı fiyat tahmini ''yok artık'' dedirtti Türkiye'nin masal diyarına benzeyen cennetinin ünü dünyaya yayıldı Türkiye'nin masal diyarına benzeyen cennetinin ünü dünyaya yayıldı Deprem panelinde rezalet: Prof. Dr. Naci Görür salonu terk etti Deprem panelinde rezalet: Prof. Dr. Naci Görür salonu terk etti Dünyaca ünlü golcü Galatasaray forması giydi, ortalık karıştı Dünyaca ünlü golcü Galatasaray forması giydi, ortalık karıştı Şans eseri bulduğu hazine için ödenen ücreti az bulup mahkemeye başvurdu Şans eseri bulduğu hazine için ödenen ücreti az bulup mahkemeye başvurdu Kulislere bomba gibi düşen iddia: Erdoğan'dan Zafer Partisi'ne ittifak daveti! Kulislere bomba gibi düşen iddia: Erdoğan'dan Zafer Partisi'ne ittifak daveti!