Fahiş kiralar için yeni adım!

Fahiş kiralar için yeni adım!
Güncelleme:
email [#52C1F5] Created with Sketch. Her gün aynı saatte, en önemli gelişmeler e-posta kutunda! Şimdi ücretsiz üye ol, gündemi kaçırma!

Türkiye'de ev sahipleri ile kiracılar arasında 1 yıldır süren "fahiş kira krizi" için yeni bir adım geliyor. Kira krizinde ev sahibi kiracı uyuşmazlıklarına çözüm arayışı kapsamında, sorunların zorunlu arabulucuya taşınması gündeme geldi.

TBMM’nin açılacağı ekim ayında, ev sahibi-kiracı arasındaki sorunların dava öncesi zorunlu arabulucuya gönderilmesine ilişkin yasal düzenleme Adalet Bakanlığı tarafından Meclis’e sunulacak.

Dünya'dan Hüseyin Gökçe'nin aktardığına göre bakanlık istatistiklerine göre arabuluculukta ortalama anlaşma oranı yüzde 50’nin üzerinde. En yüksek oran yüzde 57 ile işçi-işveren anlaşmazlıklarında yaşanırken, ticari anlaşmazlıkların yüzde 52’si arabuluculuk ile çözülüyor.

ARABULUCULUK FORMÜLÜ MASADA

Arabuluculuk Kurul Üyesi ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulkerim Yıldırım, kira bedelinin tespiti, bedelin ödenmesinde temerrüde düşülmesi durumunda ortaya çıkan hukuki sorunlar, kira sözleşmesinin feshi ve tahliye konuları uyuşmazlık alanları olarak öne çıktığını söyledi.

Yıldırım, bu alanda yargılamanın çok uzun zaman alabildiğine dikkat çekerken, bunun da toplumsal barışa zarar verebileceği değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, “Arabuluculuğun en önemli faydası sistemin hızlı, etkin, ekonomik ve her iki tarafın da memnun olacağı bir çözüm üzerinde uzlaşıyla sonuçlanabilmesidir. Gerçekten de zorunlu arabuluculuk olarak da ifade edilen dava şartı arabuluculukta anlaşma oranları hiç de azımsanmayacak ölçüdedir” dedi.

text-ad
Melisa Döngel'den Haluk Bilginer ile arasındaki yaş farkı eleştirilerine rest Melisa Döngel'den Haluk Bilginer ile arasındaki yaş farkı eleştirilerine rest Aile Yılı Festivali'nde müftlüğünün ''aile'' afişi büyük tepki çekti! Aile Yılı Festivali'nde müftlüğünün ''aile'' afişi büyük tepki çekti! Bahçeli canlı yayında herkesin cep telefonunu aynı anda çaldırdı Bahçeli canlı yayında herkesin cep telefonunu aynı anda çaldırdı Türkiye'de satıştaki 6 ürün için daha toplatma kararı verildi! Türkiye'de satıştaki 6 ürün için daha toplatma kararı verildi! Erdoğan'dan 7 üniversiteye rektör ataması Erdoğan'dan 7 üniversiteye rektör ataması AK Partili Osman Gökçek Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tanığı oldu AK Partili Osman Gökçek Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tanığı oldu Onlarca öğrenci okul kantinindeki tavuk dönerden zehirlendi Onlarca öğrenci okul kantinindeki tavuk dönerden zehirlendi Otomobil tamirhanesinde korkunç ölüm: Liftten düşen otomobilin altında kaldı Otomobil tamirhanesinde korkunç ölüm: Liftten düşen otomobilin altında kaldı Hedef gösterilen Mahsun Kırmızıgül ''terörden daha büyük sorun var'' diyerek isyan etti Hedef gösterilen Mahsun Kırmızıgül ''terörden daha büyük sorun var'' diyerek isyan etti Erdoğan Lozan Antlaşması tartışmalarında sessizliğini bozdu Erdoğan Lozan Antlaşması tartışmalarında sessizliğini bozdu
Kına gecesinde dev disko topunun gelinin üstüne düştüğü anlar kamerada! Kına gecesinde dev disko topunun gelinin üstüne düştüğü anlar kamerada! Melis Birkan yıllar sonra ortaya çıktı, değişimiyle herkesi şaşırtmayı başardı Melis Birkan yıllar sonra ortaya çıktı, değişimiyle herkesi şaşırtmayı başardı Ünlü oyuncu babasının vefat ettiğini sosyal medyadan öğrendi Ünlü oyuncu babasının vefat ettiğini sosyal medyadan öğrendi Havuz başı pozlarıyla yazı getiren Zeynep Bastık hakkında sürpriz iddia Havuz başı pozlarıyla yazı getiren Zeynep Bastık hakkında sürpriz iddia Define avcılarının kaçak kazısı faciayla bitti! Define avcılarının kaçak kazısı faciayla bitti! ''Cinayet mi, kaza mı, intihar mı'' derken gerçek ortaya çıktı ''Cinayet mi, kaza mı, intihar mı'' derken gerçek ortaya çıktı Türkiye'nin en sevimli ve en tehlikeli özel kuvvetleri kamerada Türkiye'nin en sevimli ve en tehlikeli özel kuvvetleri kamerada Dünyanın En Zengin Kadın Voleybolcular Listesi'ne giren Zehra Güneş'in evini görenin ağzı açık kaldı Dünyanın En Zengin Kadın Voleybolcular Listesi'ne giren Zehra Güneş'in evini görenin ağzı açık kaldı Fenerbahçe itiraz etmişti... TFF kararını açıkladı! Fenerbahçe itiraz etmişti... TFF kararını açıkladı! Boşanma aşamasındaki anne sadece 43 dakika yüzünden cezaevine konuldu! Boşanma aşamasındaki anne sadece 43 dakika yüzünden cezaevine konuldu!