Yeni vergi zammı ve vergi indirimi olacak mı ? Bakan Şimşek açıkladı

Yeni vergi zammı ve vergi indirimi olacak mı ? Bakan Şimşek açıkladı
Güncelleme:

Borsa ve kripto vergilerinin gündemlerinden çıktığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, genel vergi oranlarını artırmaya ya da indirmeye yönelik bir paketin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Ekonomi gazetesinin Ankara Temsilciliği'ni ziyaret eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni vergiler, OVP ve harcama disiplini gibi gündemde olan konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Buna göre Bakan Şimşek, vergi paketi beklentilerine ilişkin, “Yeni yasama döneminde genel vergi oranlarını artırmaya ya da indirmeye dönük bir vergi paketimiz olmayacak. OVP’de ifade ettiğimiz gibi vergi istisna ve indirimlerini etkinlik ve verimlilik perspektifiyle gözden geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Şimşek, borsada vergi tartışmalarına yönelik ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın aktardıklarını yineleyerek, "Borsa ve kripto varlıkların vergilendirilmesi hususu gündemimizden çıktı” ifadelerini kullandı.

“OVP özel sektör için rehber”

Orta Vadeli Program’ın önemine de vurgu yapan Maliye Bakanı Şimşek, “İş alemi Orta Vadeli Programı kendilerine rehber almalı. OVP’de hedefler kamu için bağlayıcı, özel sektör için rehber niteliğindedir. Özel sektör planlarında OVP’yi dikkate alırsa kendilerinin de faydasına olur” değerlendirmesinde bulundu.

“Maliye politikası güçlü şekilde devrede”

Şimşek, enflasyonla mücadelede para politikasının etkin maliye politikasıyla desteklenmesi taleplerine karşılık, “Maliye politikası enflasyonla mücadelede çok güçlü bir şekilde devrede. Deprem harcamalarını hariç tutarsak, bütçe açığının GSYH’ya oranı yüzde 1,6’ya düşüyor” ifadelerini kullandı.