Uğur Soğutma, ISO 31000 Risk Yönetimi Sertifikasını Aldı

Uğur Soğutma, ISO 31000 Risk Yönetimi Sertifikasını Aldı
Güncelleme:

İş süreçlerini ve kalitesini her geçen gün daha da artıran Uğur Soğutma, ISO 31000 sertifikasıyla küresel şirket olma yolunda bir adım daha attı.

Sertifikayla ve kapsamıyla ilgili açıklama yapan entegre yönetim sistemleri temsilcisi “Uğur Soğutma A. Ş. olarak 60 yılı aşkın iş tecrübemizle kalite olmadan bir markanın hayatta kalamayacağını çok iyi biliyoruz. Bu nedenle firmamızda kaliteyi sadece kontrol etmiyor tüm çalışanlarımız ve iş ortaklarımızın katkısıyla onu yönetiyoruz. Kaliteyi iş süreçlerimizin bir parçası olacak şekilde yapılandırıyor satın almadan üretime, sevkiyattan satış sonrası hizmetlere kadar prosedür ve standartlarımızı tüm birimlerimize entegre ediyoruz.” diye konuştu.

Bu sertifikasyonun tarihçesine de kısaca değinen yetkili “ISO 31000 tüm dünyada 2009 yılından beri bağımsız denetim sonrasında hem kamu hem özel kuruluşlara verilebilen bir kalite sertifikası. Bu çalışma standardı tüm dünyada sistemli iş görmek isteyen ve karar mekanizmalarında kayıp ihtimallerini elimine etmek isteyen küçük büyük tüm organizasyonlara uygulanabiliyor.” dedi. Bu sertifika ile şirketin sahip olduğu toplam uluslararası kalite belgesinin 10’a yükseldiğini hatırlatan yetkili “Biz Uğur olarak sektörümüzde bu sertifikayı alan ilk kuruluş olmanın da haklı gururunu yaşıyor ve bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

ISO 30001 Nedir?

Kuruluşların gerek karar alma gerekse operasyonel işlemleri sırasında birçok açıdan risklerle karşılaşması mümkündür. İster kamu ister özel olsun ISO 31000 bu tür kurumsal yapıların genel idaresi, stratejisi ve planlaması, yönetimi, rapor verme süreçleri, politikaları, değerleri ve kültürü doğrultusunda risk yönetimi ile ilgili süreci bütünleştirmek amaçlı bir çerçeve geliştirmesini, uygulamasını ve sürekli olarak iyileştirmesine olanak sağlar. Getirdiği süreç ve uygulamalarla hem iç hem dış kaynaklı riskleri sistematik, şeffaf ve güvenilir bir şekilde, kapsam ve içerik dâhilinde yönetmek için prensipleri ve genel esasları sağlar.