Türkiye'nin çeyrek asırlık devi iflas etti

Türkiye'nin çeyrek asırlık devi iflas etti
Güncelleme:

Konya'da 26 yıldır faaliyet gösteren ve geçen yıl konkordato ilan eden Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya A.Ş. iflas etti.

Konya merkezli Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya A.Ş., 26 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen iflas etti. Geçen yıl konkordato ilan eden şirket, bu süre zarfında yaşadığı ekonomik zorlukların üstesinden gelemeyerek faaliyetine son vermek zorunda kaldı.

Yıldız Kozmetik, bünyesinde barındırdığı 8 marka ile tanınan bir firma olarak, özellikle kozmetik maskeler, tonikler ve şampuanlar gibi ürünler üretiyordu. Ancak, bu güçlü marka portföyü, global ekonomik sıkıntılar nedeniyle yeterli destek bulamadı.

Konya'daki fabrikasında 50 kişilik bir istihdam sunan Yıldız Profesyonel Kozmetik, 100’den fazla çeşit ürün üretimi gerçekleştiriyordu. Yerel iş gücüne katkı sağlarken, aynı zamanda birçok ülkeye ihracat yaparak uluslararası pazarda da varlık göstermekteydi.

Son yıllarda yaşanan küresel ekonomik durgunluk, birçok Türk şirketini etkisi altına aldı. Yıldız Kozmetik'in iflası, bu zorluğun bir yansıması olarak görülüyor. Uzmanlar, ekonomik belirsizliklerin ve artan maliyetlerin bu tür iflasları kaçınılmaz hale getirdiğini ifade ediyor.

Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya'nın konkordato başvurusunu reddetti. Mahkemenin kararı, şirketin iflasına hükmetti ve bu durum, çalışanlar ve tedarikçiler için yeni belirsizlikler yarattı.

Yıldız Kozmetik’in iflası, Türk kozmetik sektöründe büyük ses getirdi.

 

 

Artıgerçek

Karadeniz'de korkutan deprem: Birçok ilde hissedildi Karadeniz'de korkutan deprem: Birçok ilde hissedildi Şükrü Özyıldız'ı saçı sakalı birbirine karışmış haliyle gören tanıyamadı Şükrü Özyıldız'ı saçı sakalı birbirine karışmış haliyle gören tanıyamadı Türkiye'nin en zengin ismi İbrahim Erdemoğlu'nun serveti eridi Türkiye'nin en zengin ismi İbrahim Erdemoğlu'nun serveti eridi Orkun Kökçü ile Kerem Aktürkoğlu'nun yolları ayrılıyor Orkun Kökçü ile Kerem Aktürkoğlu'nun yolları ayrılıyor Hafta sonu için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı Hafta sonu için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı Elon Musk ''robotaksi'' Cybercab'i tanıttı: Şoför yok, direksiyon yok, gaz pedalı yok... Elon Musk ''robotaksi'' Cybercab'i tanıttı: Şoför yok, direksiyon yok, gaz pedalı yok... Dün motorine, bugün benzine gelen zammın ardından, benzine bir zam daha geliyor Dün motorine, bugün benzine gelen zammın ardından, benzine bir zam daha geliyor Zehra Güneş'in telefon rehberindeki ''en önemli kişi'' bakın kim çıktı Zehra Güneş'in telefon rehberindeki ''en önemli kişi'' bakın kim çıktı İlkokulda eli bıçaklı 7 yaşındaki 1'inci sınıf öğrencisi arkadaşlarını tehdit etti İlkokulda eli bıçaklı 7 yaşındaki 1'inci sınıf öğrencisi arkadaşlarını tehdit etti Eski Bakan'dan ''Abdullah Gül destekli yeni parti'' açıklaması Eski Bakan'dan ''Abdullah Gül destekli yeni parti'' açıklaması
Apple güvenlik açığını itiraf etti: ''iPhone'daki bu özelliği şimdilik kullanmayın'' Apple güvenlik açığını itiraf etti: ''iPhone'daki bu özelliği şimdilik kullanmayın'' Türk gazetecilere Beyrut'ta canlı yayında saldırı: ''Türkiye'' deyince saldırdılar Türk gazetecilere Beyrut'ta canlı yayında saldırı: ''Türkiye'' deyince saldırdılar En çok hile lahmacunda: Bu fiyatın altında satılıyorsa iki kez düşünün En çok hile lahmacunda: Bu fiyatın altında satılıyorsa iki kez düşünün Köfteci Yusuf tartışmasında olay sözler: ''Asıl domuzlar devletin içinde olabilir'' Köfteci Yusuf tartışmasında olay sözler: ''Asıl domuzlar devletin içinde olabilir'' Emekliye en yüksek promosyonu veren banka değişti Emekliye en yüksek promosyonu veren banka değişti Ünlü CEO'lar sosyal medyada birbirine girdi: ''Maymunluğun da sınırı var'' Ünlü CEO'lar sosyal medyada birbirine girdi: ''Maymunluğun da sınırı var'' Kuzey Işıkları Türkiye'den de görüldü: Gökyüzü kızıla boyandı Kuzey Işıkları Türkiye'den de görüldü: Gökyüzü kızıla boyandı Narin cinayetinde balkondaki halıların sırrı çözüldü Narin cinayetinde balkondaki halıların sırrı çözüldü Görüntüler korkunç: Elektrikli scooter yolda böyle patladı Görüntüler korkunç: Elektrikli scooter yolda böyle patladı Sedat Peker’den ''Köfteci Yusuf'' açıklaması Sedat Peker’den ''Köfteci Yusuf'' açıklaması