Türkiye'deki göçmenlere özel banka kredisi

Türkiye'deki göçmenlere özel banka kredisi
Güncelleme:

Türkiye'de kredi muslukları kapatılırken, Aktif Bank, Türkiye’de kimsenin kredi vermediği yasal göçmenlere özel kredi kullandırmaya hazırlanıyor.

Aktif Bank, 25. yılını kutlarken bankacılık sisteminden dışlanmış, kredi skoru olmayan ya da düşük kredi skoru olan kişilere yönelik bir bireysel kredi programı sunuyor. Ekonomim.com'dan Şebnem Turhan'ın haberine göre, Genel Müdür Ayşegül Adaca Oğan, bu programların yasal göçmenler gibi dışlanmış gruplara da ulaşmayı hedeflediğini belirtti. Banka, bu segmente yapay zeka destekli çözümlerle yaklaşıyor ve kredi skoru düşük olan kişilere de fırsat tanıyor.

Oğan, Aktif Bank’ın, kredi başvurularında yalnızca kredi skoruna dayalı bir sistemden öte, kredi ödeyebilme gücü ve etik değerler gibi kriterlere odaklandığını söyledi. Ayrıca, bankanın yasal göçmenler için 40-50 milyon liralık bir kredi programı geliştirdiğini, ancak bu programın toplam bilanço içinde küçük bir paya sahip olduğunu vurguladı. Oğan, “170 farklı pasaporta sahip müşterimiz var yasal göçmenler alanında. Yine bankacılık sisteminin dışında kalmış kişilerden bahsediyoruz. 500 binden fazla aktif müşteriye ulaştık” dedi.

Oğan yeni hedeflerinin yasal göçmenler UPTION üzerinden kredi vermek olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “40-50 milyon liralık kredi programı hazırlayıp izleyelim istiyoruz. Tüm bunlar toplam bilanço içinde yüzde 3-5’i geçmez. Buna kafa yoruyor olmak önemli. Legal göçmenlerin kredi ihtiyacının hiçbir bankada karşılığı yok.”

 Aktif Bank, 2024 yılının ilk yarısında 2.1 milyar TL net kâr elde etti ve yıl sonunda 4 milyar TL'nin üzerinde bir kâr hedefliyor. Banka, N Kolay dijital bankacılık uygulamasının 5.5 milyon kez indirildiğini ve uzaktan müşteri edinimi oranını yüzde 44 artırdığını açıkladı. Ayrıca, Aktif Bank, teknoloji yatırımları ve API pazaryeri ile sektördeki liderliğini sürdürüyor.

Ekonomim