Türkiye'de bir ilk !
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol’DP World Yarımca Liman İşletmeleri için sipariş verilen 4 rıhtım vinci Kocaeli'ne ulaştı.
Kocaeli'nin Körfez İlçesi’nde yaptırılan ve kısaca ’Dubai Port’ olarak bilinen ’DP World Yarımca Liman İşletmeleri’nde kullanılmak üzere 2 ay önce Çin’den dev bir gemiyle yola çıkarılan her biri 87 metre yüksekliğinde 4 rıhtım vinci, liman inşaat bölgesine ulaştı. Dünyada sayılı, Türkiye'de ise ilk olan vinçler 1,5 kilometre uzaktan kontrol edilebiliyor.
Körfez İlçesi’nin Yarımca sahilinde yaptırılan ancak, çevrecilerin karşı çıktığı ve peş peşe davalar açtığı Dubai Port Limanı’nda, çalışmalar hızla devam ediyor. Türkiye’nin en önemli konteyner terminallerinden biri olacağı belirtilen liman işletmesinde, yakında kurulumu yapılacak ’Super Post Panamax’ olarak adlandırılan bu rıhtım vinçleri ile 400 metre uzunluğundaki 10 bin TEU’luk (konteyner taşımacılığında kullanılan konteyner birimi) dünyanın en büyük gemilerine bile hizmet verilebileceği belirtiliyor. Çin’de yaptırılan ve 2 ay önce yola çıkarılan 87 metrelik bu vinçlerin gemiden indirilmesinin ardından montajlarına başlanacağı bildirildi.
TÜRKİYE’DE BİR İLK
Bu vinçlerin 65 metre uzaklıktaki bir konteyneri geminin üzerinden alarak kıyıya getirebilecek şekilde tasarlandığı, bu vinçlerin dünyada sayılı, Türkiye’de ise bir ilk olduğu belirtildi. Bu vinçlerin ayrıca, vinç operatörünün vincin üzerine çıkmadan 1.5 kilometre uzaklıktaki kontrol odasından monitörler ve joystickler ile uzaktan kumanda edebileceği bildirildi.
Dubai Port İnsan Kaynakları Müdürü Mert Güzelbağ yaptığı açıklamada, DP World Yarımca Liman İşletmeleri A.Ş.’nin 6 kıtada, 60 ülkede, 65’ten fazla terminali işleten ve dünyanın üçüncü büyük konteyner terminal operatörü olan Dubai merkezli DP World’ün alt kuruluşu olduğunu söyledi.
500 milyon doların üzerindeki maliyetiyle DP World Yarımca Konteyner Terminali’nin merkezileşmiş bir faaliyet planlaması ile en son teknoloji terminal işletim, kapı otomasyon ve ekipman yönetim sistemlerini kullanacağını da söyleyen Güzelbağ, burada tam kapasiye ulaştığında 650 kişiye doğrudan istihdam yaratacaağını söyledi. Güzelbağ, işe alımlarda Körfez, Kocaeli başta olmak üzere bu bölgeden başvuran adayların öncelikle değerlendirildiğini, özellikle kadın istihdamını teşvik edici uygulamalar ile sektöre yön vermek istediklerini belirtti.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol