TÜDER ayıplı ürünler için ''kapatma'' cezası istedi

TÜDER ayıplı ürünler için ''kapatma'' cezası istedi
Güncelleme:

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, Tüketici Hakem Heyetleri tarafından aleyhlerine karar verilen marka ve firmalar için idari para cezası ve işyeri kapatma cezası getiren bir yasal düzenleme önerisinde bulundu.

Türkiye'de tüketici ile firmalar arasındaki anlaşmazlıklarla ilgili Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük'ten dikkat çeken bir teklif geldi.

Bazı firma veya markalar, tüketici hakem heyetlerinde sürekli şikayet konusu olduğunu ve Tüketici Hakem Heyetleri tarafından sürekli aleyhlerine kararlar verildiğini belirten TÜDER Genel Başkanı Levent Küçük bir yıl içerisinde 3 kez aleyhinde karar verilen firma ve markalar için daha ağır yaptırımlar getirilmesini önerdi.

İşte Küçük'ün o önerisi:

"Meclis gündemindeki Torba Yasaya, satışını yaptıkları ayıplı mal veya hizmetlerle ilgili Tüketici Hakem Heyetleri tarafından aleyhlerine karar verilen marka ve firmalar ile ilgili olarak, bir yıl içerisinde 3 (Üç) kez aleyhlerine karar verilmesi ve bu kararın kesinleşmesi halinde, ayrıca idari para cezası veya işyeri kapatma cezası uygulanacağına ilişkin hüküm eklenmelidir.

Bu yasal düzenleme ile 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu’nun amacına uygun olarak tüketicilerin maddi zararlarının karşılanmasının yanısıra, ilgili marka veya firmalara idari para cezası ya da işyeri kapatma cezası da uygulanabilecektir. Bu yolla, piyasaların sağlıklı işleyişi sağlanacak, Tüketici Hakem Heyetlerinin ve kararlarının fonksiyonel önemi artacaktır.

Yetkililerin dikkat ve değerlendirmesine sunuyoruz."